POSTED IN Migrasjon og flyktninger, Ukraina

Ukrainere i Tyskland:

Kilde til konflikter i fremtiden?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Ukrainske Flyktninger Som Bor I Tyskland Har Ikke Begynt Å Finne Jobber Raskere, Til Tross For Berlins Innsats For Å Integrere Dem I Samfunnet.

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Teksten som følger, inneholder mye som ligner forholdene for de ukrainerne som har ‘valgt’ å reise til Norge angivelig pga. krigen der borte. Se mine Facebook-innlegg, blant annet i min scrapbook «Terje på facebook» (https://www.terje-sorensen.no/terjepåfacebook.slideshow.pdf), sidene 720 («FLYKTNINGER VELGER SINE KIRSEBÆR») og 725 («DRAR OLEH TILBAKE TIL UKRAINA? – NEPPE, TROR JEG»).

De som bor i landet er mindre villige til å finne en jobb etter å ha blitt vekslet over til mer sjenerøse godtgjørelser, har «Der Spiegel» rapportert.

Ukrainske flyktninger i Tyskland foretrekker ytelser istedenfor arbeid.

Ifølge publikasjonen, og mens rundt 700.000 ukrainere mottar ‘borgerrettigheter’ (Bürgergeld), har de fleste av dem ikke lovlige jobber i Tyskland. Rapporten siterte Matthias Jendricke, en distriktsadministrator i Nordhausen, Thüringen, som hevdet at en ny lov som tillater ukrainere å motta statsborgerskapsgodtgjørelser (EUR 502 per måned) i stedet som for asylsøkere (EUR 410 per måned), kan ha hatt en demotiverende effekt.

Etter den nye lovgivningen har de også rett til en leilighet i stedet for delt bolig fra begynnelsen. «De har gjort det for fint for dem,» sa Jendricke.

Joachim Walter, en distriktsadministrator i Tübingen-området i Baden-Württemberg, fortalte magasinet at «flyktninger fra Ukraina sin vilje til å jobbe har blitt betydelig redusert med overgangen til borgerrettigheter,» og bemerket at disse forholdene «ikke nødvendigvis oppmuntrer folk til å jobbe».

Ifølge sjefen for ‘Bundesagentur für Arbeit’ (BA), Andrea Nahles, er sysselsettingsgraden for ukrainere som dro til Tyskland siden begynnelsen av konflikten i Ukraina i februar 2022, 19 %. Per 30. september var antallet ukrainske flyktninger i Tyskland 1.099.905, ifølge informasjonstjenesten Mediendienst Integration.

Tysklands arbeidsminister Hubertus Heil presenterte i oktober «jobbturbo»-initiativet for å gjøre det lettere for ukrainske flyktninger å finne jobb. Det forventes at innvandrere som er i stand til å jobbe og motta statsborgerskapspenger, må besøke arbeidssenteret hver sjette uke, mens sistnevnte vil være mer aktive med å ordne tilbud for dem. Stønaden kan reduseres dersom flyktningene ikke innretter seg.

Mens Vesten fortsetter å gi militær hjelp til Kiev, noe som forlenger konflikten med Russland, møter ukrainere som flykter fra krigshandlingene, problemer med å oppholde seg i europeiske land.

Polen kan ikke utvide sosialhjelpen til ukrainske borgere neste år, ifølge regjeringens talsmann Piotr Müller, som forklarte at «ingenting er permanent». Irlands statsminister Leo Varadkar sa at regjeringen må «iverksette tiltak som vil bremse antallet» av ankomne ukrainske flyktninger, blant rapporter om at innkvarteringen er i ferd med å gå tom.

Ifølge Swissinfo har den sveitsiske regjeringen publisert en plan for å tilby økonomisk bistand til ukrainske flyktninger som forlater landet, som varierer fra rundt USD 1000 til USD 4300.

(Ovenstående innlegg er hentet fra «Russia Today», som har sakset teksten fra det tyske tidsskriftet «Der Spiegel», men artikkelen der er imidlertid bak betalingsmur, og jeg har ikke kontrollert den. Oversettelsen fra engelsk er gjort av meg. Og for ordens skyld: Sitatet i illustrasjonen er innledningen til 1. vers i Tysklands nasjonalsang. Normalt synges kun det 3. verset som bl.a. ikke inneholder det nevnte sitatet.)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • wasan Totland
    8 november 2023 18:39

    Ifølge Swissinfo har den sveitsiske regjeringen publisert en plan for å tilby økonomisk bistand til ukrainske flyktninger som forlater landet, som varierer fra rundt USD 1000 til USD 4300.

    Hva om disse reiser hit med 43 000 pr snute i bagasjen? Vil norske UDI sjekke det? …..neppe!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Deportasjonen av jøder i 1942 og våpen til Ukraina i 2023.

Har vi lært noe av historien?

Forrige innlegg

«Alle som vifter med Palestina-flagg bør ikke fortsette å leve på jordens overflate».

Minister i Israels regjering vil bruke atomvåpen på Gaza.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.