POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Nå går det mot slutten i Ukraina.

Ukrainas general Zaluzhny: «Nederlaget er uunngåelig.»

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som nå skjer i Ukraina forut for NATO-møtet i Vilnius er at frontlinjen til Ukrainas hær ser ut til å gi etter og at nederlaget dermed kan komme raskere enn mange har forestilt seg. I denne situasjonen trapper USA opp med å levere klasevåpen som mange (120) land har fordømt. Det er et tegn på den desperasjonen som rår i NATOs ledelse.

Når Ukrainas hærsjef sier det han nå gjør er ikke det annet enn uttrykk for noe som har vært en realitet svært lenge. Vi har ment at denne krigen var et tapsprosjekt for NATO før den ble fremprovosert, men den store tenketanken i USA (RAND) mente at Russland ville kollapse økonomisk, politisk og militært og antok at en krig kunne være virkemidlet til å oppnå NATO/USAs målsetting: En kollaps av Russland for at USAs kapitalkrefter kunne få tilgang til landets rike natur-ressurser og fjerne Russland som en politisk og militær global konkurrent.

Det nå det motsatte som skjer. USA er i ferd med å gå opp i limingen sammen med mange av sine Nato-allierte i Europa. Russland vinner denne krigen av mange grunner, men ikke minst på grunn av landets overlegne våpen, sin høye produksjonskapasitet av. bl. a. missil-våpen og artilleri.

NATO trues av oppløsning som følge av det som skjer. Hva skal vi med et vesen som ikke fungerer? Vi får et nytt politisk kart i Europa og mange – også i Norge – får sin forestilling av verden snudd på hodet. Historien gjør en ny og uventet sving få hadde forestilt seg på forhånd. Velkommen til den nye virkeligheten!

Knut Lindtner
Redaktør

DEN UKRAINSKE ARMÉEN GIR OPP!

Ingen sjanse, ingen forsyningar: Ukraina vaknar opp til den barske realiteten

 av Jyotiraditya Raj Dwivedi

I ei sjokkerande avsløring har general Zaluzhny av Den ukrainske arméen ope og ærleg innrømd det mange har mistenkt – Ukrainas såkalla «motoffensiv» er ingenting anna enn ein farse, eit hjelpelaust forsøk på å skjule deira uunngåelege nederlag.

Zaluzhnys innrømming eksponerer den brutale kjennsgjerninga at Ukraina har tapt krigen, og inga ønsketenking i verda, eller tomme løfte frå NATO, kan redde dei frå den dystre situasjonen. Når vi dukkar djupare ned i Zaluzhny sine utsegner, blir det tydeleg at Ukrainas militærstrategi er skjemd av inkompetanse, ein alvorleg mangel på ressursar og eit skrikande fråvær av logisk samanhengande doktrine.

«Vi fekk ikkje Leopard-tanks for å køyre i paradar med eller for at politikarar og celebritetar skulle bli avfotograferte med dei. Dei kom hit for krigen. Og ein Leopard på slagmarka, er ikkje ein Leopard, men eit mål,» sa Zaluzhny sarkastisk.

Med denne bitande kommentaren openberrer han den rå og brutale sanninga om Ukrainas militærarsenal. Trass i at dei har moderne utstyr til rådvelde, så er det ubrukeleg utan adekvat support og forsyningar. Ukrainas militære parade er eit skodespel, eit desperat forsøk på å vise fram styrke der det ikkje finst nokon.

Overlegenheit i lufta

Zaluzhny set med rette spørsmålsteikn ved kor passande NATO sin doktrine for Ukrainas offensive operasjonar er. Når overlegenheit i luftrommet, ifølge både NATO og russisk filosofi, er ein føresetnad for vellykka bakkeoperasjonar, er Ukraina i ein prekær situasjon.

Russlands avanserte Su-35 flåte, utstyrt med overlegen radar- og missil-rekkevidd, utgjer ein formidabel trussel mot Ukrainas aldrande flyvåpen. Kapasitetsforskjellen gjer Ukrainas bakkemannskap til sårbare og lette mål. Zaluzhny demonstrerer kor absurd situasjonen er med samanlikninga å gå til krig med pil og boge.

Mannskapskrise

Zaluzhny set fokus på eit anna kritisk problem som plagar Ukrainas militær – den alarmerande raten for tap av kapable krigarar. Med over 500 døde per dag, blør Ukraina bort heile arbeidsstyrken sin. Å erstatte desse tapa er ei umogleg oppgåve, både med tanke på trening og antal.

General Valerii Fedorovych Zaluzhnyi

Ukrainas forsøk på total mobilisering, når dei tyr til innkalling av sjølv eldre og dei unge, osar av ein desperasjon som minner om Hitlers Volkssturm i Andre verdskrigs siste dagar. Sjølv om dei veit kva for sørgelege utsikter Ukraina har, insisterer NATO på å halde fram med ei blodutgyting som ikkje berre er kjenslekald, men også strategisk fåfengd.

USA sender eit signal

Det siste signalet frå USA, som det kjem fram i ein artikkel i Washington Post, er ei implisitt innrømming av at Ukrainas motoffensiv har slått feil. Det indikerer eit skifte av fokus til marginale vinstar og eit ønske om eit framforhandla forlik med Russland. Men denne strategien lyt reviderast, for den skulle forlenge lidingane og øydelegginga utan å tulby nokon garanti for suksess. Russland, som er medviten om NATOs dobbeltspel og intensjonar om å underminere og øydelegge, kjem ikkje til å lett gå med på kompromiss. Vestens tapsspel blir vidare framheva av Russlands klart betre hand, både på kort og lang sikt.

Avsløringane til general Zaluzhny målar eit stygt bilde av den ukrainske arméens tilstand – ein slagen styrke med null sjanse for siger. Inadekvate forsyningar, ein dårleg tilpassa doktrine og ein alvorleg mangel på kapable krigarar heimsøker militærinnsatsen til Ukraina.

At USA anerkjenner Ukrainas nederlag og no ønsker eit forhandla forlik med Russland, demonstrerer kor fåfengd den noverande tilnærminga er. Ettersom Russland vinn tilbake initiativet og Ukrainas lagnad balanserer på ei tynn line, lyt NATO revurdere strategien sin og heller følge ein veg som prioriterer fred, stabilitet og velvære for det ukrainske folket.

Omsett av Monica Sortland
Originalartikkel: THE UKRAINIAN ARMY GIVES UP!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Man blir fullstendig mållaus-NATO med Jens i spissen-Norge med fredsprisutdeling-Libya-Northstream-Afganistan-Bosnia-«Vi måtte bombe dere sønder og sammen for redde Demonkratiet!» Hallloooo! Er det noen hjemme?! Glemt er historien fra 2014-Nuland og CIA kuppet-utrenskning av etniske russere i 8 år. Fy f… til hyklere og en presse som oppfører seg som ynkelige klikkhorer. Kjøpt og betalt med pressestøtte i hue og ræva fra staten/makta og gutta med mange stjålne penger. Da tuter du med!

  Svar
  • Hvis der som skrive på denne nettsiden, artikler eller kommentarer, ikke bare er en gjeng ryggradløse sofasynsere, bør dere ikke kjøpe en eneste MSM-avis. Boykott dem totalt. Det er jo bare løgn og propaganda og avledninger de kommer med uansett.
   Har selv ikke ytt så mye som en krone til de løgnerne så lenge jeg kan huske bakover.
   Bli med på den nasjonale boykotten av de norske MSM-mediene!
   Det innebærer heller ikke ha en lenke til deres løgn-sider på internett på din PC eller mobil.

   Svar
   • Albin Kristiansen
    12 juli 2023 3:52

    Fullstendig enig !
    Jeg har heller ikke gitt en krone til msm siden 2015.
    Ikke klikk på videoer de legger ut heller.
    Man greier seg mye bedre uten hjernevasken fra NRK ig MSM.

 • wow slutter aldri å forundre meg over hvor bombastisk og selvsikker folk som ikke verken vet eller skjønner forskjell på si eiga ræv å et høl i bakken kan være javisst og russland var fri for mannskap og ammo uka etter 24 feb 22.. sant?

  Svar
  • Jeg foreslår du bruker det samme pseudonym, navn etc. når du poster kommentarer her. Det gjør det mulig for andre å følge deg. Når du skifter identitet slik du nå gjør skaper det bare forvirring. Hvis du fortsetter med det blir du blokkert.

   Svar
 • Johnny Larsen
  9 juli 2023 15:24

  Og du har fulgt med på det som skjer forstår jeg? Også de militære i USA vet at Ukraina er en tapt sak, de har også innsett at de ikke kunne klart å beseire Russland med konvensjonelle styrker, så den eneste måten de kan overvinne Russland på er ved kollektiv utslettelse av jorda ved å starte en atomkrig. Dette er ikke russisk propaganda, men hva USA’s militære ledere selv sier og USA’s styresmakter nekter å innse

  Svar
 • «En kollaps av Russland for at USAs kapitalkrefter kunne få tilgang til landets rike natur-ressurser og fjerne Russland som en politisk og militær global konkurrent.
  Det nå det motsatte som skjer. USA er i ferd med å gå opp i limingen sammen med mange av sine Nato-allierte i Europa.»

  ‘Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
  Det vil de ikke tilgi ham .’
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  Man kan undre seg over hvorfor Russland valgte å gå til krig når de kunne ( i sammen med Kina) bare skru igjen kranene overfor vesten, ( Og ikke bare når det gjelder olje & gass.)
  Men de visste vel at disse rabiate pitbullene i sin psykopatkultur ikke ville gi seg. Og Russland var lei av stadig å bli presset; av en motpart som brøt avtaler like raskt som de inngikk de.

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  Ellers:

  Ikke nødvendigvis britene. – Men globalistene som arbeider uten nasjonale grenser:

  ‘Iranerne kan sin historie og har ikke glemt hvordan fremmede makter har tatt seg til rette i Iran i flere hundre år. Og mistanken om at britene alltid pønsker på noe lever i beste velgående. ‘
  nrk.no/urix/derfor-kalles-britene-_lille-satan_-i-iran_-_-de-ponsker-alltid-pa-noe-1.14636521

  Og:
  ‘Samtidig som 22. juli-terroren rammet Norge var jo Libya-krigen i full gang, en krig Jens Stoltenberg, med en kupplignende manøver i regjeringsapparatet, kastet Norge inn i mars 2011. Norske jagerfly leverte et avgjørende bidrag til at Libya gikk i oppløsning og et stort antall mennesker ble drept. I dag herjes Libya av vold og kaos, og har opplevd et drastisk fall i levekår for befolkningen.
  Nå går Stoltenberg ut og nærmest forskutterer at både Ukraina og Georgia skal tas opp som medlemmer i nær fremtid .’
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/07/pressen-hyller-natos-solskjaer/

  ‘Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.’
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Svar
 • De slaviske brødrene gjør det like dårlig når det gjelder offensiver ? Siden i fjor sommer har norske militære eksperter sagt at det blir en stillingskrig. Og slik har det blitt. Det er lettere å forsvare seg enn å angripe. Men på dette forumet tror mange tydeligvis at en offensiv bare vare noen dager. Krigen er tapt for lenge siden sies det her. Hvorfor har den vart i 500 dager da ?

  Svar
  • Det er nok noen som ønskr en (langvarig, tredje )verdenskrig.
   Nasjoner, som truer en verdensvaluta og makt i verdenshandelen skal ødelegges.
   Ikke noe nytt under solen.
   Som 1. og 2. verdenskrig.
   Kriger er økonomiske kriger. Som tidligere.
   Den militære delen av det igangsettes når bakmennene/mafiaen ser seg slått industrielt.
   Deres hybris har alltid vært organisert galskap. Kombinert med religion for få med massene på galskapen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fransk general.

Ukraina var nødt å tape krigen av en rekke grunner.

Forrige innlegg

Prinsippløs aksept eller protest?

Joe vil sende klasebomber til Ukraina. Hva gjør Jonas og Jens?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.