POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Ukraina begynner å mobilisere alle mellom 18 og 60 år.

Det er tegn på et kommende nederlag

0
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under forteller om både om en mislykket motoffensiv fra ukrainsk side og om noe som minner om det Tyskland satt i verk da det var klart at de var i ferd med å tape den andre verdenskrig, særlig etter flere store nederlag på Østfronten mot Sovjetunionen: Den totale krigen. Den ble annonsert av Joseph Göebbels i en tale i Sportspalasset 18. februar 1943.

Det er farlig å trekke sammenligninger for langt, men likheten med de som nå skjer i Ukraina er slående. Alle våpenføre menn blir nå innkalt i et av fylkene (oblast) vest i landet og staten gir seg selv rett til å rekvirere kjøretøy.

I praksis betyr dette at motoffensiven har vært mislykket, noe som bekreftes av den manglende omtalen av den i vestlige medier. Det er slik vi gradvis lærer oss å forstå den vestlige propagandaen. Noen uttalelser i mediene må tolkes på en spesiell måte for at det faktiske innholdet skal komme frem. Det som ikke omtales er ofte det viktigste fordi det er farlig å lyge direkte. Når sommeroffensiven ikke omtales betyr det at at den går meget dårlig.

Mangelen på stridsdyktige mannskaper bekreftes også av mobiliseringen og det er igjen en bekreftelse på fryktelig store tap av mennesker. Dette er dypt tragisk fordi krigen kunne vært unngått hadde MINSK-avtalene blitt etterlevd av Nato og den ukrainske regjeringen.

Knut Lindtner
redaktør

Oppdatering om Ukrainas motoffensiv (16. juni – 11.00)

Situasjonen ved fronten forblir stasjonær: de ukrainske styrkene klarer fortsatt ikke å bryte gjennom den russiske forsvarslinjen, og sitter fast i de ytre landsbyene.

NATOs overvåkings-styrker har blitt utplassert til den ukrainske grensen. Alliansen prøver å overvåke slagmarken etter at Kiev-fly har blitt skutt ned eller skadet.

Kiev sendte forsterkninger til frontlinjen, til tross for mangel på tropper. Ivano-Frankivsk oblast (vest i landet) har vedtatt en generell mobilisering. Den retter seg mot alle menn i alderen 18 til 60 år, som har fått ti dager på seg til å nå sitt vervested. Myndighetene forbeholder seg retten til å rekvirere alle kjøretøy.

https://www.voltairenet.org/article219508.html

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er mange i Norge dobbeltmoralske?

En moral for nordmenn og en annen for russere?

Forrige innlegg

En som ikke kan ta igjen.

Den ideelle syndebukken for North Stream sprengningen og Ukrainas militære nederlag er funnet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.