POSTED IN Russland, Ukraina

Marine Le Pen:

Krim er russisk, og har ingenting med den nåværende krigen i Ukraina.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den franske politikeren insisterte på at halvøya er en avgjort sak, uten tilknytning til den nåværende Ukraina-konflikten.

Det er ingen vits i å ta opp Krim i forhandlinger mellom Moskva og Kiev for å få slutt på den nåværende konflikten, sa den franske opposisjonslederen Marine Le Pen torsdag. Mens hun ba om at samtalene skulle begynne så snart som mulig, la hun til at Krim er Russisk og at saken har blitt avgjort siden 2014.

«Krim har ingenting med Ukraina-konflikten å gjøre,»

sa Le Pen til Franceinfo i en nyhetssending. «Vi kan diskutere forholdene når folkeavstemningen ble holdt, men innbyggerne valgte å være en del av Russland. Det er posisjonen til Nicolas Sarkozy, Valery Giscard d’Estaing og posisjonen til Marine Le Pen”, forklarte lederen i partiet Rassemblement National, og nevnte to tidligere franske presidenter.

Le Pen hevdet at den nåværende krigen handler om Donbass og de mislykkede Minsk-avtalene, og at saken ikke skal kompliseres ved å bringe Krim inn i den. De to programlederne avbrøt henne, og insisterte på at Krim er et spørsmål om Ukrainas territoriale integritet, og presset Le Pen om hun ville si offentlig at Krim er russisk.

«Det har alltid vært klart. Jeg har sagt det i nesten ti år og har ikke ombestemt meg,» svarte opposisjonslederen.

Le Pen gjentok sitt standpunkt om Krim for en parlamentarisk komité forrige måned, og svarte på anklagene fra president Emmanuel Macron, om at hun var en del av en russisk kampanje for «utenlandsk innflytelse». Da gjentok hun igjen at Krim var et historisk russisk territorium «gitt bort» til Ukraina «etter en diktators innfall», med henvisning til avgjørelsen fra 1954 av den sovjetiske lederen Nikita Khrusjtsjov.

Ukrainas regjering forbød Le Pen å komme inn i landet i 2017, etter at hun i flere intervjuer insisterte på at folkeavstemningen i 2014 var legitim, og ikke en «ulovlig annektering» av Russland.

Innbyggerne på Krim holdt en folkeavstemning i mars 2014,

kort tid etter at det USA-støttede kuppet innsatte en regjering av ukrainske nasjonalister i Kiev. Resultatet viste en overveldende støtte for å slutte seg til Russland igjen, noe Moskva godtok. I mellomtiden brukte den nye ukrainske regjeringen vold for å knuse dissens i Odessa- og Kharkov-regionene, og sendte tropper mot Donetsk og Lugansk, noe som utløste den nåværende konflikten.

Le Pens Rassemblement National (RN) er det største opposisjonspartiet i det franske parlamentet. Hun stilte til presidentvalget mot Macron i 2022. Selv om Le Pen den gang tapte med 17 poengs margin, leder hun nå i meningsmålingene, foran den sittende presidenten.

Fra RT, publisert 15 juni 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light, linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Le Pen doubles down on Crimea.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  19 juni 2023 9:24

  Dette har også Jeffrey Sachs uttalt – han har snakket med statledere på begge sider av denne konflikten, og de sier alle sammen , «off the record», at Krim har alltid vært og vil alltid være russisk, og at dette her er ikke noe å starte en verdenskrig på. Norske politikere har valgt å legge seg (i ihvert fall offisielt) på den «indignerte» linjen fra 2014 og har brukt annekteringen av Krim (som i følge Hendrik Weber sin bok om Krim har skjedd rimelig demokratisk!) for alt den er verdt i USA sin maniske anti-Russland fobi.

  Det ser ut til at norske politikere fortsetter å være enøyde i denne saken, det er kanskje en av grunnene til at Jeffrey Sachs ikke blir intervjuet på norsk TV.

  Svar
  • » Det ser ut til at norske politikere fortsetter å være enøyde i denne saken, det er kanskje en av grunnene til at Jeffrey Sachs ikke blir intervjuet på norsk TV.»

   Heller ikke Le pen. Fordi:

   ‘EU er en organisasjon der medlemslandene på noen områder har gitt fra seg sin suverenitet. Det betyr at EU kan lage lover og at denne lovgivingen har fortrinn over nasjonal lovgiving.
   Dette er Le Pen sterkt imot, og ønsker å gjennomføre en folkeavstemning over å sette nasjonal lov over EU. ‘
   e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q886d/le-pen-seier-kan-ryste-europa-konsekvensene-kan-ikke-overdrives

   Og Trump blir fortsatt latterliggjort og demonisert. Blant annet fordi:
   » Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

   Uffda, disse ‘fæle høyreorienterte.’ 😉

   Svar
   • Reidar Kaarbø
    19 juni 2023 14:13

    Spiller ingen rolle om USA får gal Trump eller en senil Biden som president de neste 4 årene. Det er de mektige lobbyene som styrer landet, med våpenindustri-lobbyen i spissen som bestemmer ikke bare forsvarspolitikken men også utenrikspolitikken. Dermed blir det evig (og for noen inntektsbringende!) krig.

 • Torfinn Slettebø
  19 juni 2023 21:13

  Etter folkerøysting valde Krim tilslutning til Den russiske føderasjonen i 2014. Krim valde ikkje tilslutning til Ukraina i 1954. Marine Le Pen har rett i denne saka, men historiske fakta dempar ikkje norsk krigsvilje for utviding av Nato-imperiet.

  Kvifor i svarten skal Svartehavet vera eit Nato-hav?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er mange i Norge dobbeltmoralske?

En moral for nordmenn og en annen for russere?

Forrige innlegg

En som ikke kan ta igjen.

Den ideelle syndebukken for North Stream sprengningen og Ukrainas militære nederlag er funnet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.