POSTED IN Ukraina, Virkelighetsforståelse

En som ikke kan ta igjen.

Den ideelle syndebukken for North Stream sprengningen og Ukrainas militære nederlag er funnet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Velkommen til å se Kremls presentasjon på det 21. århundret med en ukrainsk vri.

Av Larry Johnson

Hvis du er mer enn  45 år gammel så husker du kanskje Kremls presentasjon på de større sovjetiske helligdagene. Betegnelsen «Kremls presentasjon» refererer til praksisen med å undersøke fotografier  som viser den politiske statusen til Sovjetregjeringen.

Der kan man identifisere de menn som hadde de mest prominente stillingene, der de står på oversiden, over Lenins grav når Sovjet feiret sine høytidsdager. På bildet fra 1965 ser du fra venstre til høyre Anastas Mikojan, Sovjet-Unionens marskalk Radion Malinovsky, Leonid Bresjnev og Alexej Kosygin, der de minnes 20-årsdagen for seieren over nazistene.

CIA-analytikere brukte å se nøye på  slike bilder for å finne ut hvilke politikere som var på tur opp og hvem som var på vei ut når det gjaldt maktposisjoner. På det nevnte bildet var det  Bresjnev og Kosygin som hadde makten. Dette var de gode gamle dagene.

CIA skal ha advart Ukraina mot å ødelegge Nord Stream-rørledningen flere måneder før angrepet fant sted. De skal ha fått tips fra fra Nederlands militære etterretning, ifølge medie-rapporter.

Nederlands militære etterretning MIVD skal ha fått nyss om «et nært forestående angrep» på Nord Stream. 

Tipset kom fra en navnløs kilde i Ukraina så tidlig som i juni, tre måneder før en serie undervanns-eksplosjoner fant sted i september.

Felles undersøkelser fra nederlandske og tyske nyhetsredaksjoner ble publisert på tirsdag.

Ifølge planen som MIVD hadde fått nyss om, var kommandøren for de ukrainske væpnede styrkene, general Valery Zaluzhny,  ansvarlig for operasjonen mot Nord Stream. Planen besto av et lite team dykkere om bord på en liten seilbåt. Dette stammer fra midten av juni 2022.

Politico er ikke de eneste som sprer denne fabelen. Andre mer prominente medier, som Washington Post, New York Times og Reuters peker også på Zaluzhny. Mediene var ivrige etter å følge CIAs spor. De  fikk skylden for angrepet vekk fra USA, som ifølge  Seymour Hersh utmerkede rapport klekket ut og gjennomførte sabotasjen.

Så hvorfor blir Zaluzhny pekt ut som syndebukk?  Jeg tror det finnes flere grunner til det. 

For det første er Zaluzhny fyren som har skylden for Ukrainas mislykte motoffensiv. BBC har gjort en dyktig jobb med å kreditere Zaluzhny til å være hjernen bak Ukrainas offensiv.

Ukrainas lenge ventede forsøk på å ta tilbake områder øst og sør i landet er nå i full gang. Altså områder som har vært  okkupert av russerne i de siste 18 månedene.

Nøkkelpersonen når det gjelder planlegging og gjennomføring av operasjonen er general Valery Zaluzhny, Ukrainas 48 år gamle sjefkommandør. Han var lite kjent tidligere. Hans popularitet kjemper nå om førsteplassen med president Volodymyr Zelensky.

Zaluzhny har allerede kommet i skyggen etter at det de siste måneder har versert rykter om at han ble alvorlig såret i et russisk artilleri-bombardement. Så han skal ikke lenger være i stand til å kommandere. Om noen må straffes etter å ha beordret ødeleggelsen av Nord Stream, så er den beste å skylde på generalen som ikke lenger er relevant militær, og som rent fysisk ikke lenger er i stand til å forsvare seg mot anklagene for å ha drevet økonomisk terrorisme. Zaluzhny hadde uflaks, rettferdig eller ikke, Han var så uheldig at han var på feil sted til feil tid.

Noe av dette minner meg om filmen «Kast Mamma av toget». I stedet for Danny DeVitos planer for å ta livet av et monster av en mor, spilt av Anne Ramsey,  så har vi nå Volodymyr Zelensky – som med støtte fra Washington D.C.- lar det gå ut over Zaluzhny.

Dersom Zaluzhny fortsatt er intakt, både mentalt of fysisk, så er jeg sikker på at han kan «spå i tekoppen» og skjønne at han har en diger feit målskive malt på ryggen. Han vil nok prøve å finne tilbake til den autoriteten han en gang hadde for å redde sitt omdømme. I hvert fall er det siste en hær som står midt i en offensiv operasjon trenger en slik  distraksjon, at deres leder blir  utpekt som en villmann av vestlige medier og bli den fyren som er ansvarlig for å ha ødelagt Nord Stream. Zaluzhny er bemerkelsesverdig stille når det gjelder disse opprørende anklagene, Hvorfor er han det?

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukraina begynner å mobilisere alle mellom 18 og 60 år.

Det er tegn på et kommende nederlag

Forrige innlegg

Dr. Peter McCullough:

Covid-injeksjonen er enda farligere enn vi fryktet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.