POSTED IN Sensur, Ukraina, Ytringsfrihet

Tyskland truer uavhengig journalist i Donetsk.

Risikerer tre års fengsel for sine reportasjer.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tyskland kriminaliserer journalist for å ha avslørt ukrainske krigsforbrytelser

Innlegget er hentet fra Politikeren

Dette er en oppdatering på Alina Lipp saken: Den uavhengige Donetsk-baserte journalisten Alina Lipp fra Tyskland beskriver hennes tiltale fra den tyske staten for brudd på nye talekoder gjennom hennes rapportering i Folkerepublikken Donetsk.

Som den eneste tyske reporteren på bakken i Donetsk, har Lipp avslørt ukrainske styrker som beskyter sivile, angrep på en fødeavdeling, gruvehavner og bombet et kornmagasin fylt med mais for eksport. Hun risikerer tre års fengsel hvis hun returnerer til hjemlandet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  2 august 2022 8:20

  Skulle du ha sett slikt. Rettsforfylgjing av vestlege journalistar, kva? So det var ikkje berre Assange og Snowden som skreiv/publiserte i utakt med Nato-pressa og fekk styresmaktene på nakken.

  Stor takk til Derimot.no for høgst naudsynt folkeopplysning.

  Synd for Alina Lipp at ho ikkje er russisk eller kviterussisk. Då hade ho vore ein knallsterk kandidat til Nobels fredspris.

  Svar
 • Takk til alternative medier som Derimot og Steigan og ekte journalister som Alina Lipp; de kan være stolte over seg selv, i motsetning til hovedstrømsmedia, som fortjener den dypeste forakt og selvforakt. Ansatte i tvangsfinansierte stats-media som NRK er en skam for profesjonen. De står i ledtog med jævelskapen. En fra BBC ble angrepet på gata. Et raseri ikke bare mot politikerne, men også deres trofaste løgnere, er helt rimelig. Ytringsfriheten i Europa er avskaffet. Kan ikke lenger kalles demokrati.

  Tysk maktapparat gjør dette faktisk mot sine borgere! Plyndrer bank-kontoen! Tre års fengsel! Har de ikke lært noe som helst av sin historie? Østerrike ligger ikke langt etter; jeg kjenner hele familier som har flyktet, for de har innsett hvorhen dette bærer.

  Svar
 • Også Graham Phillips journalist fra UK som rapporterer fra Ukraina og spesielt fra de samme områdene som Alina Lipp , har blitt satt under sanksjoner fra britiske myndigheter. Det betyr at bank kontoen blir frosset,risikerer å bli fratatt hus og heim osv.
  Dette blir den nye trenden i den vestlige verden.

  Det kan godt hende at våre vestlige verdier blir flytta østover til feks Russland!

  Svar
  • Våre «vestlige» verdier er vel allerede forflyttet ganske langt østover. I dag kan man velge mellom «amerikansk demokrati» og den «regelbaserte verden (monopolar) håndhevet av (S)nato eller forflytte seg til øst hvor forskjellige land tegner avtaler med hverandre på likefot, og hvor nå et håndtrykk er like moralsk viktig som et undertegnet papir (slik det var her før). BRICS vokser og vokser, mens det «siviliserte» vesten vakler på randen av stupet. Selvfølgelig kan f.eks. Kina bli for sterke i alliansen og begynne å legge press på sine med-allierte en gang i fremtiden (slik USA har gjort siden før ww2), men foreløbig ser BRICS bra ut med tanke på handel og vandel.

   Svar
 • Alina Lipp, som er halvt russisk, kalte seg før «#russiagirl». Hun sprer uhemmet russiske propagandaløgner. Som propagandaspreder får hun vel mer oppmerksomhet om hun nå kaller seg «tysk» 🙂

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   3 august 2022 9:07

   Sidan du kallar Lipp «propagandaspreder», reknar eg med at du, Bob, er i stand til å fortelja oss sanninga om Aust-Ukraina.

   Er Lipp tysk eller «tysk»?

   I tillegg kan du gjerne presentera deg.

   Svar
   • BOB som helt sikkert har et rent hjerte og ett oppriktig önske om å gi oss et bilde av virkeligheten som skal få anderledestenkende til å bli rett tenkende kommer sikkert til i neste innlegg legge ved god argumentasjon og henvisninger til You Tube videoer som bekrefter Bobs argumentasjon.Det er helt sikkert av pur godvilje BOB hevder det han gjör.
    Bob har sikkert gode linker som bevis på det han hevder,sikkert kommer han til å vise til gode reportasjer og artikler fra det sannferdige venstreliberale pressekorpset,og videoer presentert oss av vestlige jornalister som han CNN reporteren Cuomo og hans fantastiske reportasje fra krigen i Ukraina,som det viste seg ,ble produsert samtidig som han spilte golf i USA.Det gjelder å väre allsidig og splittet,tenk å klare å väre i Ukraina samtidig som du er i USA ?.Det er saker det,dobbel lönn til den karen,Cuomo fikk forresten sparken i CNN,han hadde misbrukt sin stilling.misbrukt,ved å fremstille lögn som sannhet,det hadde noe med politikerbroren hans å gjöre,men det er en annen historie.
    Så kom igjen Bob,jeg venter i spenning på ditt neste innlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De tar til motmæle mot ensretting og løgner.

Det som kalles nyheter er i stor grad propaganda.

Forrige innlegg

New Zealand tar nå igjen Sverige i Covid19 døde

Forskjellen er at Sverige ikke ødela økonomien med nedstengninger

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.