POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Tyrkias utenriksminister:

Noen Nato-land ønsker en langvarig krig i Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det den tyrkiske utenriksministeren her sier bekrefte det vi lenge har hatt mistanke om og som stadig flere nå forstår er tilfellet. Ledende Nato-land ønsker en langvarig Ukraina-krig for å svekke Russland.

Dette er naturligvis spillet på det globale sjakkbrettet og har lite med humanisme og fredspolitikk å gjøre. Og ledende politikere i USA sier det samme, men det kommer ikke fremt i norske medier for da ville en del falle fra og begynne å stille spørsmål om den rådende fortellingen og f.eks. om hensikten med norske våpenforsendelser.

Det er ikke tilfeldig at det som så ut som en lovende diplomatisk utvikling i Tyrkia i forhandlingene mellom Ukraina og Russland plutselig stoppet opp. «Noen» ga beskjed om at det ikke var ønskelig. Og det bekreftes nå f.eks. gjennom meldingen om at USA bevilger enda en gang en enorm sum til Ukraina på 12 milliarder kroner. Og tausheten hos våre politikere og i mediene om diplomatiet forteller egentlig at det den tyrkiske utenriksministeren forteller er korrekt.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyrkia sier at noen NATO-medlemmer ønsker lengre Ukraina-krig for å skade Russland

Tyrkias statsminister trodde krigen ville ende etter fredssamtalene i Istanbul som ble holdt forrige måned

I et intervju onsdag sa den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu at noen NATO-medlemsland ønsker at krigen i Ukraina skal vare lenger som en måte å skade Russland.

Mevlüt Çavuşoğlu – Wikipedia
Mevlut Cavusoglu

«Det er land i NATO som ønsker at krigen skal fortsette,» sa Cavusoglu til CNN Turk. «De vil at Russland skal bli svakere.»

I følge Irans Mehr News Agency trodde ikke Cavusoglu at krigen ville vare lenge etter at Russland og Ukraina hadde fredssamtaler i Istanbul forrige måned. Men etter et NATOs utenriksministermøte fikk han inntrykk av at noen alliansemedlemmer ikke vil at krigen skulle ta slutt.

Siden Russland invaderte 24. februar, har USA og mange av deres NATO-allierte forlatt diplomatiet med Russland. I stedet for å søke en diplomatisk løsning, pøser vestmaktene våpen inn i Ukraina og fører en økonomisk sanksjonskampanje mot Russland.

Synet blant noen NATO-medlemmer om krigen ble oppsummert i en fersk rapport fra The Washington Post. Rapporten sa: «For noen i NATO er det bedre for ukrainerne å fortsette å kjempe, og dø, enn å oppnå en fred som kommer for tidlig eller til en for høy pris for Kiev og resten av Europa.»

Linker til videre lesning filmer en i  originalartikkelen

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: The Surrender of Breda by Diego Velázquez 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Det er ikke tilfeldig at det som så ut som en lovende diplomatisk utvikling i Tyrkia i forhandlingene mellom Ukraina og Russland plutselig stoppet opp. «Noen» ga beskjed om at det ikke var ønskelig. »

  En gammel oppskrift skiftes tydligvis ikke ut. Noen VIL krig. i 1939 som nå.
  Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke fianskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga
  Vi vet at Churcill var storforbruker av alkohol og delvis psykisk syk med sterke depresjonsperioder, og fikk hjelp av jødiske finansfolk for å unngå konkurs privat.
  Vi vet at Churchill boikottet ethvert forsøk fra Hitler for å innlede fredsforhandlinger.
  Og vi ser tydlige signaler nå på at både Volodymyr Zelenskyj , Biden og Stoltenberg har problemer både med psyke og stoff.
  Det er ikke så mye som er forandret på 80 år.
  Forsøkene på å etablere en verdensregjering fortsetter med jevne mellomrom.
  Det ser håpløst ut. – Så vi gir oss ikke, vi som ser forskjell på lys og mørke.
  Vi vet at lyset kan fortrenge mørket, – ikke omvendt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Diplomatisk løsning uønsket: Krigen skal holdes gående.

USA pøser inn penger i Ukraina.

Forrige innlegg

Det motsatte skjedde:

Vaksinerte overrepresentert i covid-19 assosierte innleggelser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.