POSTED IN Asia, Norge, Ukraina

Opererer russiske styrker i Vest Ukraina i hemmelighet?

Hva skjer med Salomon-øyene i Stillehavet?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Betraktninger fra Fillipinene

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

Der umulig å finne noe om den militære situasjon i Vest-Ukraina. 

Der trener MED SIKKERHET friske ukrainske styrker med materiell fra NATO, etter all gammel militær tenking.

Treningen må foregå med instruktører fra de land som leverer våpen og annet avdelingsutstyr, i avdelinger ikke mindre enn kompanier, helst bataljoner. Hhv 100-150 og 6-700 soldater.

Treningsleirene er viktige mål for russiske våpen, å slå ut avdelingene samlet og uøvde i leirer er uendelig lettere enn etter trening og overføring til fronten. 

Dniepr river in Kyiv.jpg
Dnepr er ei elv som renner gjennom Russland (485 km), Hviterussland (595 km) og Ukraina (1 095 km) før den munner ut i Svartehavet. (Fra Wikipedia) Dette bildet er fra Dnepr i Kiev.

Med de store materielltilførslene fra USA og forskjellige NATO-land må det være snakk om nye ukrainske styrker på 10-20 000 soldater eller mer. Det kommer an på utrustningen. 

Vi kan med sikkerhet bli enige om at russisk oppmerksomhet rettes for fullt mot det som skjer militært vest for Djnepr. 

Luftvernvåpnene fra UK, og nå Norge som har strippet de stakkars få norske marinefartøyene for sine Mistral er ganske effektive opp til 10-12 km der de er gruppert. Mot slike forsvarte målområder må antakelig russerne bruke cruise missiles, eller like gjerne sine spesialstyrker som i små avdelinger er trenet i å gjøre stor skade.

Denne krigen (små russiske styrker i Vest-Ukraina) er like viktig som den TV rapporterer, men holdes fullstendig skjult.

Selv etter mye leting med mange ord i bruk har jeg ikke lyktes å finne annet enn at en stor flyplass i Vest-Ukraina er rasert av ‘terrorister’ for snart 2 uker siden.

I mangel på nevneverdig å henge hatten på kan jeg ikke skrive en fornuftig artikkel om Ukrainakrigen.

Asia:

‘Verdens Ende’ kalles øylandet Solomon Island, selv om det går flyruter fra/til hovedstaden Honiaria både til Brisbane i Australia og Port Moresby på Papua New Guinea. En reise dit rakk jeg aldri å gjøre.

Tradisjonelt har Australia rykket inn på Solomon Island under store uroligheter som har forekommet, landet kalles ofte en ‘forfeilet stat’. 

Oppstandelsen nå er ikke mindre enn enorm etter at Solomon Island har skrevet under på en sikkerhetspakt med Kina. Australias statsminister Morrison raser over mangel på ‘transparency’ i avtalen, med USA og New Zealand som deltakere i hylekoret.

Statsministeren på Solomon Island har enkelt sakt: Vi har inngått en sikkerhetspakt med åpne øyne.

Likevel fortsetter klagesangen fra anglosakserne, som sender representanter for å ‘vende øylandet inn i den sikre fold’ som optimistene skriver.

Med Kina inne i dette fredelige landet mener anglosakserne at situasjonen i Stillehavet er vesentlig forverret.

Fra Kina ingen kommentar. 

Nytt i dag: Kina har telefonisk til US State Dept. meddelt at Taiwan er en del av Kina. Det er tilstrekkelig til at alarmer ringer i USA.

Min kommentar: Telefonmeldingen kan ha vært for å henlede USAs oppmerksomhet til Taiwan, for å lette presset fra USA mot Russland pga Ukrainakrigen.

Forsidebilde: Vadim Bogulov

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Angelsakserne har ikke vært med makten siden 500 tallet, men skal fortsatt få skylda for alt som imperiet gjør. Det ville være langt riktigere å snakke om det britiske velde, men om man kikker nærmere etter så er det nok Jødisk og Gotisk.

  Svar
  • Jeg takker for rettledningen. I tjenestelig kontakt med soldater fra Storbritannia, USA, Australia og New Zealand benevnte jeg denne meget dominerende engelsktalende gruppen som ‘anglosaxere’ uten å bli motsagt. En mulig forklaring er at de kanskje heller ikke ikke visste bedre?

   Svar
   • Ja det kan man godt si, og at det har vært en bevisst politikk fra de aristokratiets side å skjule seg bak Anglosaksiske poster boys.
    På samme måte som de jødisk startede sentralbanker, blir kalt ting som the National bank of England, Federal reserve, og diamant konsernet i SA ble kalt De Beers (etter boerne som ikke var involvert)
    Det er ingen tvil om at det er Anglosaksiske etterkommere i England, men det er folket, og soldatene, og de er ikke i nærheten av makten. Aristokratiet i England har i det siste århundret myknet opp, og tolererer å snakke med allmuen. Det gjorde de ikke tidligere. Og det er deres identitet som er intressant.
    Dette skillet mellom styre og soldater går helt tilbake til det gamle Grekenland. Skandinavere sloss for Grekerne/Miklagard, og så ikke hvilket aristokrati dem sloss for, bare Hærlederne gjorde det.

 • Norske styrker ble trent i England og Sverige under tyskernes okkupasjon. Ukrainske styrker blir nok også trent i nabo landene av Nato instruktører. Russer hatet er stort etter 46 år med okkupasjon og språklig undertrykkelse med russerne som herrefolket og identitets tap i eget land.

  Svar
  • Ja, det er mange likhetstrekk; Grimelund.
   Vi VET jo nå at engelske styrker ble snytt for sin okkupasjon av Norge, med et par dager. Som USA ble snytt for sin okkupasjon av Krim i 2020.
   Men de forsmådde prøvde en stund i nord-Norge, – før de måtte gi seg og trakk seg tilbake etter drap og overgrep. Men fortsatte med trening av betalte «frihetskjempere» i England ved hjelp av den norske gullbeholdningen. ( Nå ved hjelp av Libyas gull, Afghansk statskasse og stjålne russiske tilgodehavende i vestlige banker. )
   Herrefolket er det samme, selv om de blir kastet ut fra nasjon etter nasjon i historien.
   7. november 1917 var Rothschilds engstelig for at replikering av dette ekstraordinære eksempel på frihet og velstand kunne ødelegge deres ondskapsfulle bank imperium, igangsatt og finansiert en den jødisk-bolsjevikiske revolusjon i Russland, som havarerte og ødela et fantastisk land og resulterte i dødsfall av mord og sult, ifølge Alexander Solzjenitsyn ble 66 millioner uskyldige mennesker myrdet. »
   riksavisen.no/sentralbank-bedraget-forklarer-verdens-elendighet/

   Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen.
   “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres årdning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.
   “Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.»

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Diplomatisk løsning uønsket: Krigen skal holdes gående.

USA pøser inn penger i Ukraina.

Forrige innlegg

Det motsatte skjedde:

Vaksinerte overrepresentert i covid-19 assosierte innleggelser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.