POSTED IN EU, Norsk politikk

Tre korte om EUs håpløse politikk:

Unionen henger ikke sammen i det hele tatt.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne korte saken forteller hvem som er sjefen i Litauen. Det er ikke EU, men USA. Og årsaken er helt enkel. Det er USA som kan gi landet sikkerhetsgarantier militært, ikke EU. Dermed er det de som dikterer Litauens politikk.
Redaksjonen

Litauen står fast på sin blokade mot Kaliningrad.


Fra Voltaire Network.


Trafikken mellom den russiske føderasjonen og Kalini-enklaven er blitt brutt. Litauen mener dette er i samsvar med Europa-Unionens sanksjoner mot Russland.


Både linjene gjennom den polske Suwalki-korridoren og jernbanelinjene gjennom Litauen er blitt avbrutt.
Men internasjonale avtaler påla både Polen og Litauen å sørge for forsyninger til Kaliningrad.
En diskret enighet har blitt inngått mellom Moskva og EU-kommisjonen i Brüssel om å ta opp igjen  transporten gjennom Suwalki-korridoren.  


Men Litauen nekter å bøye seg. De sier at denne enigheten ikke er godkjent av Europarådet, som faktisk representerer lederne eller regjeringene i alle EU-landene.

https://www.voltairenet.org/article217634.html

__________________________________________________________________

Det går dårlig for Ukraina, dvs. Nato/EU i Ukraina. Russland er fullstendig overlegne militært, også våpenteknisk, noe krigen demonstrerer. For å øke det politiske presset på Russland prøver nå Nato/EU seg med andre tiltak som f.eks. embargoen mot Kaliningrad, utspillet om stans i forsyninger til den russiske kolonien på Svalbard og nå dette: Hvis Georgia vil bli medlem i Nato må de også gjøre noe militært mot Russland.


EU husker kanskje ikke det katastrofale nederlaget da Georgia prøvde seg på noe lignende i 2008. Men det gjør de forhåpentligvis i Georgia.
Redaksjonen

EU vil ha Georgia med i krigen.

Fra Voltaire Network.

I en pressekonferanse sier lederen for det styrende Georgiske Dream Party, Irakli Kobachidze, at han håper landet hans i desember kan få status som søker-kandidat til EU –  uten av de behøver å gå til krig mot Russland.

Han antyder at europeiske personer, uten å spesifisere hvem, går inn for å få opp farten på Georgias kandidatur, dersom de går med i krigen.

https://www.voltairenet.org/article217638.html

__________________________________________________________________

Ungarn er det eneste EU-landet hvor lederne åpenbart har skjønt situasjonen som er i ferd med å utvikle seg. De andre EU-lederne beveger seg som lemen mot stupet. Viktor Orban har kjempeoppslutning hjemme ved valg etter valg, men han er naturligvis upopulær hos EU-ledelsen fordi han lar Ungarns interesser gå foran EUs.

Noe å tenke på for den norske regjeringen som nå lar kraftselskapene tømme vannmagasinene og innfører tvungen megling for streikende oljearbeiderne i solidaritet med den hodeløse EU-ledelsen?

Nei, de tenker ikke på det, men beveger seg i samme retning som alle de andre i lemen-flokken.
Redaksjonen

Ungarn vil ikke selge gass til de andre EU-medlemmene.

Fra Voltaire Network.

Får å kunne ta hånd om bestemmelsen om å forby EU-landene å kjøpe russiske hydrokarboner, innførte Europa-Unionen en prosedyre om å lagre og distribuere drivstoff som allerede finnes i disse landene. De landene som har fått midlertidig unntak får likevel kjøpe direkte fra Russland.


I løpet av krigens tre første måneder kjøpte EU olje, gass og kull verdt 57 milliarder euro fra Russland.
I dag er det bare den tsjekkiske republikken og Ungarn som er direkte kunder hos Russland.


Når  det gjelder saken med Ungarn – som hele tiden har betvilt grunnlaget Ukraina-krigen, så fordømmer de også embargoen. De har til og med skaffet seg unntak fra embargoen.


Men de har ikke til hensikt å dele gassen de kjøper fra Russland, gass de får kjøpe til spesialpris på grunn av sitt gode forhold til Moskva.


Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto har til og med gått så langt at han sammenlikner Europas politiske arrangementer med måten Sovjet-Unionen organiserte sin økonomi på.

https://www.voltairenet.org/article217640.html

Forsidebilde: Tim Johnson

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  11 juli 2022 15:13

  BILL GATES OG DEN NEDERLANDSKE MINISTEREN FOR NITROGEN HAR BLITT MEDEIERE I EN STOR NEDERLANDSK MATBUTIKKKJEDE.

  Av Silviu Costinescu.
  Minister for natur og nitrogenpolitikk, nærmere bestemt. Det er en offisiell stilling i Nederland. Og den stillingen er akkurat nå besatt av Christianne van der Wal-Zeggelink, fra den superrike van der Wal-familien. Hennes ektemann, Piet van der Wal, er arving til Okke van de Wal og bror til Bouke van der Wal. De er kjent for å eie en enorm supermarkedskjede som heter Boni, men få mennesker vet at de også har investert stort i Picnic, en stor dagligvareforhandler i Nederland, som er i ferd med å ekspandere i Tyskland også, noe som er bekreftet av RTL.

  Og enda færre vet at Picnic kjøper direkte fra en eksisterende supermarkedskjeden Boni, noe som sparer dem for drifts-kostnader. Å ikke ha butikker sparer dem mye tid på distribusjon og leie, som de kan bruke til fordel for forbrukerne. Så enten du kjøper fra Boni eller Picnic, kjøper du fra den nederlandske nitrogen-ministeren. Jeg kan ikke tro at jeg nettopp skrev denne forrige setningen, men det er riktig.

  Men i september 2021, etter å ha investert omtrent en halv milliard dollar, har hovedinvestoren i Picnic blitt ingen ringere enn Bill Gates. Den slags penger kjøper deg tilgang til hva som helst. Det nøyaktige beløpet som Gates betalte, er ukjent. Men de sto for størstedelen av investeringene, sier administrerende direktør Michiel Muller i et intervju. Gates Foundation fikk selskap av tidligere investorer som, som NPM Capital, De Hoge Dennen og Hoyberg.

  Som et resultat har Piknik passert Jumbo på det nederlandske online dagligvaremarkedet, med Jumbo som hadde omtrent 1/3 av markedet for bare noen år tidligere. De har blitt anklaget for brudd på flere nederlandske arbeids-lover. FNV sa torsdag at de ville stille Picnic for retten for å nekte å betale ansatte i henhold til den landsomfattende supermarked-lønn og vilkårs-avtalen.

  Vi må akseptere i Vesten at vi kommer til å bli litt fattigere, sier den nederlandske statsministeren Rutte. Rutte er tilbake som Nederlands statsminister, og dermed wan der Wal’s sjef.

  NEDERLANDS UTLANDSHANDELSMINISTER OG BILL GATES I SAMTALE OM SAMARBEID MELLOM NEDERLAND OG GATES FOUNDATION.
  Fra European Seed, 30. april 2018.
  «Den nederlandske ministeren for utenrikshandel og utviklingshjelp Sigrid Kaag møtte Bill Gates, Bill & Melinda Gates Foundation på Verdensbankens møte våren 2018 i Washington DC. Bill Gates uttrykte sin takknemlighet for at det nederlandske utviklingsbudsjettet «går tilbake i riktig retning». Begge deler visjonen om at privat sektor kan gi et sentralt bidrag til å nå bærekraftsmålene. Videre samarbeid ble diskutert, for eksempel på områdene landbruk og helsevesen.

  Fra Tap News, publisert 11 Juli, skrevet av Silviu Costinescu.
  Oversatt fra engelsk, redigert og forkortet, det anbefales å lese hele artikkelen med linker.
  Orginalartikkel: Bill Gates and the Dutch Minister for Nitrogen just partnered in a major food retail company.

  Kommentar:
  Jeg poster dette her også, det er relevant når også EUs matforsyningspolitikk ikke henger sammen i det hele tatt, når den ikke sikrer EUs befolkning nok mat.
  Det er noe galt når Nederlands minister for nitrogen vil legge ned 30 prosent av landets storfe-produksjon midt i noe som er begynnelsen på en verdensomspennende matforsyningskrise, og hennes styrtrike familie og henne selv er medeier i landets største matvare kjede. Dette når Gates får bli største eier i den samme matvarekjeden, og skal dyrke GMO-mat på sine enorme jordeiendommer i USA, sikkert også for eksport til Europa. En stor del av matproduksjonen i Nederland legges ned, og store beitemarker legges brakk, og GMO-matproduksjon skal starte i gigantskala i USA av Gates, som er blitt medeier i Nederlands største matvarekjede som også trolig skal selge Gates GMO-mat? Det må være lov å stille spørsmål om dette når Gates tidligere også har vært i samtaler med Nederlands minister for utenrikshandel om samarbeid på området landbruk. Dikterer mogulen Gates Nederlands og EUs landbrukspolitikk for å selge sin GMO-mat i EU?

  Svar
 • Og nå brenner Picnics hovedlager? Tilfeldig?
  Tror ikke det, nei, mistenker at noen fornuftige bønder har «mistet» en fyrstikk der.
  Her i Norge kjenner vi vel best til skinkeboksene fra Picnic, det advares herved mot å kjøpe slike ting, da man ikke lenger vet hva de inneholder. GMO editert «kjøtt» med skinkesmak, direkte fra B. Gates’ fabrikker?
  Heretter blir ingenting fra Picnics innkjøpt i denne husholdning, takk, men nei takk Gates, «vi stoler ikke på deg» selv om du kaller deg selv en «filantrop».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nye studier:

Immuniteten svekkes av Covid-«vaksiner»

Forrige innlegg

EU avlyser klimakrisen:

Grønnmaler kjernekraft og fossilt drivstoff.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.