POSTED IN EU, Olje-Energi

Tiden for politisk posering er over.

Virkeligheten overstyrer udugelige politiske ledere i vesten.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som vi har spådd her på derimot.no vil både selskaper og regjeringer måtte gi etter for Russlands krav om betaling i rubler. I en situasjon der en må velge mellom politisk posering eller å dø er valget egentlig enkelt.

Det overraskende er at ikke regjeringer i Europa har sett dette for lenge siden. De har et utall av eksperter som har vært fullstendig klar over situasjonen, men de kan umulig ha blitt hørt på. Dette forteller om en inkompetanse på politisk nivå som nesten er uforståelig. En har trodd at en med sanksjoner overfor Russland skulle tvinge landet i kne. Og så har det motsatte skjedd. En har sjøl måtte gå i knestående og bøye seg for russiske krav.

Dette bekrefter igjen inntrykket om at vi har valgt inkompetente politiske ledere som er underlagt USAs politiske behov på bekostning av egne nasjonale interesser. Problemet med dette er at nesten alle de politiske lederne tilhører denne kategorien. Dermed blir valgene stadig mer illusoriske noe stadig flere merker seg. Det finnes ingen å stemme på.

Alle med evne til selvstendig og kritisk tenkning er over tid i det stille fjernet. For å få dette til har USA brukt en rekke virkemidler, feks, kontroll over hovedtyngden av medier og NED. Vi sitter igjen med nikkere og karrierister som kan posering for mediene, men som aldri utsettes for kritiske spørsmål så lenge de følger «storebror» sitt manus.

Og da oppstår slike situasjoner som artikkelen under forteller om. En gjør som Russland forlanger, men mediene sørger for at ikke publikum får se den politiske kollbøtten som er utført, men som beskrives av det gamle og gode ordtaket: «Opp som en hjort og ned som en lort».

Knut Lindtner
Redaktør

Stor tysk gasskjøper innrømmer russisk betalingsordning

En av Tysklands største naturgassimportører, VNG, har åpnet en konto hos Gazprombank for betalinger for russisk gass under Moskvas nye vilkår.

Ifølge en Reuters-rapport har VNG sagt at de vil overføre den neste betalingen for russisk gass i euro, som deretter vil bli konvertert til rubler i Russland, ifølge den nye gassbetalingsordningen Russland annonserte i mars som svar på vestlige sanksjoner.

«Vi vil betale fakturabeløpet, som fortsatt vil være pålydende euro, til kontoene hos Gazprombank i samsvar med den planlagte prosedyren, slik at rettidig betaling til vår leverandør er sikret fra vår side,» sa VNC til Reuters i en uttalelse.

Vietnam's VNG hits $261m revenue in 2020, but net profit slides

I april signaliserte en annen topp russisk gasskjøper fra Tyskland, Uniper, at de forberedte seg på å begynne å betale for import under de nye vilkårene diktert av Moskva.

«Planen er å gjøre våre betalinger i euro til en konto i Russland,» sa en talsperson for selskapet til tyske medier.

De nye vilkårene, utviklet for det Russland kaller uvennlige land, består i at kjøpere må åpne to kontoer i Gazprombank, en av dem i euro eller dollar og en i rubler. Etter at kjøperen har satt inn betaling for gassleveranser på valutakontoen, konverterer banken summen til rubler og overfører den til den lokale valutakontoen, hvorfra betalingen deretter utføres.

EU-kommisjonen har slått til mot de nye betalingsbetingelsene, og truet europeiske gasskjøpere med at hvis de innrømmer dem, vil det bryte EUs sanksjoner mot Russland.

«Å betale rubler gjennom konverteringsmekanismen administrert av russiske offentlige myndigheter og en andre dedikert konto i Gazprombank er et brudd på sanksjonene og kan ikke aksepteres,» sa  energikommissær Kadri Simson i slutten av april.

https://www.globalresearch.ca/op-german-gas-buyer-concedes-russian-payment-scheme/5779976

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  13 mai 2022 8:15

  Eksemplarisk oppsummert av Lindtner:

  «Dette bekrefter igjen inntrykket om at vi har valgt inkompetente politiske ledere som er underlagt USAs politiske behov på bekostning av egne nasjonale interesser. Problemet med dette er at nesten alle de politiske lederne tilhører denne kategorien. Dermed blir valgene stadig mer illusoriske noe stadig flere merker seg. Det finnes ingen å stemme på.»

  Folk som er usamde i at NATO skapar fred, kan trygt stå over komande stortingsval. Alle parti på stortinget er no NATO-parti.

  Sverige og Finland er på veg inn i fullt NATO-medlemskap utan å bry seg om folkerøysting. Det gjeld å nytta den rådande stemninga for NATO. Om stemninga skulle snu og nye meiningsmålingar syna motsett resultat, vert det vel utmelding like kvikt?

  Saka var heller ikkje viktig sist Sverige og Finland hadde riksdagsval. Meiningsmålingar bør etter dette sirkuset innførast i svensk og finsk grunnlov og statsskikk?

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   13 mai 2022 17:33

   PS I desember 2021 sa president Sauli Niinistö at «dersom det noen gang skulle komme på tale med et finsk Nato-medlemskap, så måtte det skje gjennom en folkeavstemning.» (BT 13.05.)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kunnskap vi ikke skal glemme – del 2

Ukraina og landets nazisme-problem

Forrige innlegg

Kunnskap vi ikke skal glemme

Ukraina-krigen, landets nazisme-problem

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.