POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred, Ukraina

The Show must go on:

F-16-fly som kan bestykkes med B61-12 atombomber sendes til Kiev-regimet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Drago Bosnic


Tilbake i slutten av mai ga USAs regjering «endelig etter for presset» og bestemte seg for å gi grønt lys for leveringen av F-16 til Kiev-regimet. Som et resultat fikk NATOs europeiske medlemsland lov til å levere disse gamle jagerflyene til den nynazistiske Kiev-juntaen. Biden-administrasjonen har tenkt å gjøre dette i flere måneder, mens ukrainske piloter har gjennomført trening i flere NATO-land, også i USA. I forrige uke ga Russlands utenriksminister Sergei Lavrov en sterk advarsel til Vesten mot å levere F-16 jagerfly som kan bestykkes med atomvåpen til Kiev-regimet.

F-16 er designet til å være i stand til å utføre atomangrep,

vanligvis med B61 termonukleære bomber. NATO-land som Belgia og Nederland har F-16 jagerfly som kan bestykkes med atomvåpen, som en del av deres avtaler om deling av atomvåpen med USA.

Og det er nettopp disse landene i tillegg til Danmark og andre som fortsatt bruker F-16, som kan meget vel være de første til å sende dem til Kiev-regimet. På den annen side er det usannsynlig at Polen og Romania vil gjøre det, siden det ville undergrave deres egen sikkerhet. Dette forsterker ytterligere antagelsen om at jetflyene som er bestemt til den nynazistiske juntaen, vil være i stand til å ha atomvåpen.

Dette alene gjør Lavrovs bekymringer desto mer virkelige. Russland har gjentatte ganger advart mot at Kiev-regimet kan forsøke å skaffe seg atomvåpen, eller i det minste en såkalt «skitten bombe». Slike planer ble offentlig kunngjort av den nynazistiske juntaens øverste embetsmenn selv, inkludert frontmannen Zelensky, som er nok et bevis på at Moskvas advarsler skal tas på alvor. I tillegg har russisk etterretning funnet viktige bevis, som peker på at USA har utført eksperimenter og brukt «kjernefysisk teknologi» i tidligere ukrainske atomkraftverk, slik som Zaporozhye, muligens for til og med å forsøke en falskt flagg operasjon med atommateriale.

Selv om USA har flest F-16 jagerfly, har de fortsatt ikke kunngjort at de vil levere dem til den nynazistiske juntaens styrker. Washingtons propaganda-maskin insisterer på at dette visstnok skyldes at «USA er motvillige til å gjøre det for å unngå en eskalering med Moskva». Dette er imidlertid merkelig, ettersom det krigførende imperiet så langt har gjort alt i sin makt for å provosere Russland, noe som har brakt verden farlig nær en atomkrig.

I følge CNN var USA i mars vertskap for to ukrainske piloter på en militærbase i Tucson, Arizona, hvor USAF har evaluert ferdighetene deres, for å vurdere hvor mye tid de trenger for å lære å fly forskjellige typer amerikanske militærfly, inkludert F -16. Likevel, mens Washington deltar direkte i dette, er det åpenbart at de ønsker å få det til å se ut som om de ikke gjør det, noe som vil forklare hvorfor USA ikke ønsker å sende sine egne kampfly, men forventer sine utenlandske vasall- og satellittstater å gjøre det.

Og selv om F-16s evner i kamp mot russiske jetfly som Su-35S eller MiG-31BM i beste fall er tvilsomme, for ikke å nevne Su-57, er det ikke umulig at Washington prøver å gi Kiev-regimet fly som kan bestykkes med atomvåpen, for å prøve å avskrekke en potensiell russisk motoffensiv når den nynazistiske juntaens egen offensiv mislykkes.

Fra Gobal Research, publisert 13 juni 2023. Drago Bosnic er en uavhengig geopolitisk og militær analytiker.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: F-16s for Kiev, Capable of Launching B61 Nuclear Strikes.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vestlige våpen havner andre steder enn der de skal:

Hos russiske nynazister.

Forrige innlegg

Det norske forsvaret skal nå ut i en ny krig:

Slagmarken: Tankene og følelsene våre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.