POSTED IN Russland, Ukraina

Sykehus skadet i Kiev:

Russland kritiserer usanne påstander. Det var ukrainsk missil som traff sykehuset.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av RT

Skaden i Kiev skyldtes feil i det ukrainske luftforsvaret, ikke et russisk missilangrep, har forsvarsdepartementet i Moskva sagt.

Påstander fra ukrainske tjenestemenn om at Russland bevisst angrep sivile mål i Kiev på mandag er «absolutt usanne», har forsvarsdepartementet i Moskva uttalt.

Den ukrainske hovedstaden ble rystet av en rekke kraftige eksplosjoner tidligere på dagen, ifølge en rekke videoer publisert av lokale medier. Sivile på bakken ble angivelig skadet.

Den ukrainske lederen Vladimir Zelensky har anklaget Moskva for bevisst å ha målrettet et fremtredende barnesykehus, og hevdet at «det er umulig at Russland ikke vet hvor rakettene deres flyr og må svare fullt ut for sine forbrytelser».

Ukrainas innenriksminister Igor Klimenko har stemplet Russland som «en nasjon av terrorister og avskum» og legger til at minst syv mennesker ble drept i hovedstaden.

Det russiske militæret bekreftet å ha avfyrt en bølge med langdistanseraketter mandag, men understreket at det var rettet mot militærfabrikker og flyplasser i Ukraina.

«Påstander fra representanter for Kiev-regimet som påstår et angivelig bevisst russisk angrep på sivile steder er absolutt ikke sanne,» heter det i uttalelsen.

«Mange bilder og videoer fra Kiev bekrefter ugjendrivelig ødeleggelse av et ukrainsk luftvernmissil, som ble avfyrt fra en utskytningsrampe plassert inne i byen,» het det.

Russland skal ha brukt hypersoniske Kinzhal-missiler avfyrt fra fly i bølgen av missiler mot ukrainske militære mål. Høytstående ukrainske tjenestemenn har hevdet at våpnene er sårbare for avskjæring av Patriot-missilsystemer. I forrige uke sa en senior luftforsvarssjef at ingen Kinzhal hadde kommet gjennom det amerikanskproduserte luftvernskjoldet så langt, til tross for at Moskva skjøt over 20 av dem.

«Alle Kinzhal-missilene som ble skutt mot den ukrainske hovedstaden siden utplasseringen av Patriot-systemene, ble vellykket stoppet. Ikke et eneste ballistisk missil siden mai 2023 nådde målet i hovedstaden, sa oberst Sergey Yaryomenko, sjef for den 96. luftforsvarsbrigaden, til Ukrinform-nyheten.

Moskva har tidligere sagt at Kiev overdriver sine avskjæringstall. Ukrainerne hevder å ha skutt ned flere Kinzhals enn russiske styrker faktisk har utplassert, ifølge høytstående russiske militære tjenestemenn.


Tillegg: X-poster som viser ukrainske «friendly fire» mot sykehuset.


Fra RT, publisert 08. juli 2024.
Oversatt av Southern Comfort fra engelsk.
Originalartikkel: ‘Untrue’: Russia slams Ukrainian claim of attack on civilian targets

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Freeedoom
  9 juli 2024 6:56
  Svar
 • Når missilet kommer til skyen (røyk fra en annen detonasjon) er det et par rammer der kameraet beveger seg, men raketten står på nøyaktig samme plassen, ,dvs. bildet panorerer men raketten står i ro. Jeg er derfor litt skeptisk til videoen. Det betyr ikke at konklusjonen er feil.

  Svar
 • Og Russia Today er sannhetsvitne ?

  —-

  Fra redaksjonen:
  RT er mediet som forteller hva andre sier. Kildene til RT er ikke de eneste som sier dette. Som du ser av X-postene nederst i artikkelen.

  Er Kiev-regimet mer troverdig da?
  Husk at Zelensky personlig løy da Ukraina drepte polske bønder, i Polen. Han skyldte på Russland. Etter er døgn kom det frem at det var ukrainske missiler som drepte bøndene.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   9 juli 2024 14:44

   RT greier seg svært godt samanlikna med NRK og norske aviser. Kor mange trur at NRK kjem til å korrigera og beklaga innslaget frå Jan E. Kruse 8.7.?

   RT sensurerer dessutan ikkje vekk Glenn Diesen og andre kunnsakpsrike folk som leverer noko anna enn Nato-oppgulp. Me treng sårt RT og andre russiske medium.

   Svar
 • Sorry har null tillit til Zelensky. Han vil gjøre hva som helst for å få Nato soldater inn i Ukraina

  Svar
 • Northern Light.
  9 juli 2024 17:54

  NRK og TV2 Nyheter er ikke nøytrale nyhetsformidlere, spesielt ikke når det gjelder dekningen av krigen mellom USA/NATO og Russland i Ukraina. Det er lenge siden finansfolket fikk sine folk inn i alle redaskjoner i NRK, spesielt nyhetsredaksjonene. Det er den globale storkapitalens narrativ de presenterer, når det gjelder geopolitikk og økonomi. NRK morgennytt og TV2 Nyheter sa «Russlands fullskala invasjon av Ukraina» så mange ganger at jeg mistet tellingen.

  Den russiske hæren har hatt et pressesenter helt fra intervensjonen i Ukraina startet, men NRK og TV2 Nyheter har aldri gjengitt Russlands versjon av en kamphandling, så seerne får begge parters versjon av saken. NRK gjengir alltid USA/NATOs versjon, som for eksempel: «Russlands missil traff et hotell i Kiev», uten å si at det var en bygning med utenlandske leiesoldater som brukes av Kiev-regimet. NRK og TV2 nyhetene er mikrofonstativer for den amerikanske utenriksdepartementet her i Norge, USAs stat nummer 51.

  Vestlig presse og media har samme finansielle eiere som USAs privateide rustningsindustri. Blackrock , Statestreet og Vanguard er 90 prosent av vestlig MSM. Statseide kringkastere har storkapitalen forlengst fått kontrollen over, ved utnevnelser av krigkastingssjefer, som igjen ansetter sine egne som redaktører i alle redaksjoner. Så regner de da presse og mediamakten som den viktigste makten, selv over den monetære og politiske makten.

  «Russisk missil traff barnesykehus», for noen år siden var det «Russland okkuperer sykehus med fødestuer og bruker det som maskingevær-rede». Begge loddrett løgn, som opinionsdannende NRK og TV2 Nyheter autorativt gjengir til for det meste ukritiske seeere, som tror på alt som kommer fra NRK. Norge styres mer fra Marienlyst enn fra Stortinget.

  Svar
  • N.L::
   «NRK og TV2 Nyheter er ikke nøytrale nyhetsformidlere, spesielt ikke når det gjelder dekningen av krigen mellom USA/NATO og Russland i Ukraina. ….. NRK morgennytt og TV2 Nyheter sa «Russlands fullskala invasjon av Ukraina» så mange ganger at jeg mistet tellingen.::»

   Ja, trist.
   Så kaller vi det ‘objektiv informasjon’ (?) ;-)
   Dette er jo propaganda , verre enn land vi ikke liker å sammenlikne oss med.
   Verre, fordi i disse landene vet de at det er propaganda ( positivt eller negativt.)

   I Norge blir vi lurt trill rundt.
   Trist.
   – Og selvfølgelig farlig.
   For Norge og for verden.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  9 juli 2024 18:26

  Sjå dei 4 fyrste minutta av Kveldnytt 8.7.:

  https://tv.nrk.no/serie/kveldsnytt/sesong/202407/episode/NNFA23070824

  Ord vert fattige. Trur NRK at alle i Noreg er idiotar?

  Svar
  • Ja, ord blir fattige , T:S.

   Rosablogging som verdenspolitikk.
   Propaganda? – Det er NRK det.

   Svar
 • Historien om Ukraina-krigen i Norge er en ren løgn. Imidlertid er nok dette en russisk x-101, kh-101, k-55 krysserrakett e.l, som beviser at også russerne og ikke bare Ukraina/NATO som juger. Definitivt ikke en amraam eller sidewinder som er en del av NASAMS…

  Svar
 • Norsk missil traff sykehuset!

  Her en oversettelse av starten av en melding fra TASS:^

  «Missilet som traff et barnesykehus i Kiev var mest sannsynlig fra et norsk NASAM-system…»

  https://tass.com/politics/1814801

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verdensbanken bekrefter.

Russland er nå et høyinntektsland.

Forrige innlegg

For å begrense trafikkulykker eller for å overvåke deg?

Nå kommer hastighets-begrensere i biler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.