POSTED IN Helse, Norsk politikk

Svært lavt D-vitaminnivå påvist på norsk sykehjem.

Fører til liten motstandskraft mot infeksjoner, dermed forhøyet dødelighet.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Pårørende bør kreve test

Av John 

Ved et sykehjem i en liten kommune i Norge er kommunelegen nå i gang med å kurere D-vitaminmangel. Pårørende krevde at han sjekka D-vitaminnivået hos bestemor, som viste seg å ha et D-vitaminnivå langt nede på ti-tallet. Da tok kommunelegen grep.

______________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-Vitamin
______________________________________________________________________

Legen vil absolutt ikke ha noe fokus på D-vitaminprosjektet sitt og vil ikke at vi avslører navnet på kommunen. Massetesting av D-vitaminnivå er ikke anbefalt, så han beveger seg i gråsone i forhold til regelverket. Hen er likevel glad for at pårørende bidro til å avsløre at de beboere på hjemmet har alvorlig D-vitaminmangel.

Vi har skrevet mange ganger før at D-vitamin styrer celledeling i immunceller. Den danske professoren Carsten Geisler illustrerer det med at vitamin D er immunforsvarets startbatteri. Derfor ligger beboerne på sykehjem syltynt an når de blir infisert av virus, enten det er influensa- noro- eller sars-virus.

women's pink knit shirt
Med lavt D-vitamin-nivå er en dårligere beskyttet mot infeksjoner

Pårørende bør ta ansvar

Helsevesenet «tror ikke» på vitamin D og det har de formidlet til befolkningen i tiår. Derfor er det også svært få sykehjem som forsyner beboerne med vitamin D. Det kan pårørende selv gjøre noe med. Ta med en pakke D-vitamintilskudd og spander, som drops, neste gang du er på besøk. 

D-vitamintilskudd blir bare lagret i kroppen, så det er ikke nødvendig å ta det hver dag. Å samle opp sju daglige doser og ta dem en gang i uka holder i massevis. Hvis det kniper, er det ikke noe problem å gi D-vitamintilskudd en gang i måneden heller. Ulempen er bare at det blir flere tabletter å svelge på en gang, siden vi ikke får kjøpt større tilskudd enn 3.200 IE vitamin D her i Norge.

Anbefaler 50.000 IE vitamin D pr. uke

Legeforeningen Endocrine Society anbefaler 50.000 IE vitamin D en gang i uka i åtte uker for å korrigere D-vitaminmangel. 100.000 IE vitamin D hver fjortende dag fungerer like bra. Da vil nivået etter åtte uker ha kommet over bunnlinja på det som Helsedirektoratet kaller optimalt nivå.

Vi trenger ikke å spise D-vitamintilskudd daglig. Kroppen gjør ikke noe annet med stoffet enn å lagre det til senere bruk. D-vitamintilskudd blir lagra i levra og fettvevet i kroppen og aktiveres av enzymer i levra før det settes i omløp i blodet. Den aktiveringa skjer sakte og er avhengig av at det er D-vitamintilskudd på lager.

woman sitting on seashore
Soling hjelper for alle, men hvordan er det med det i Norge om vinteren?

Om vi fyller opp lageret med en liten dose hver dag eller en større dose hver uke spiller ingen rolle. En enkel megadose på 250.000 IE vitamin D gir optimalt D-vitaminnivå i blodet i to til tre måneder.

2.000 IE vitamin D er for lite

For å kurere D-vitaminmangelen til de eldre gir legen tilskudd på 2.000 IE vitamin D hver dag. Mye forskning viser at 2.000 IE vitamin D er alt for lite til å kunne kurere alvorlig D-vitaminmangel. Da romfartsorganisasjonen NASA testa 2.000 IE vitamin D for å finne ut hvor mye D-vitamintilskudd de må sende med astronautene ut i rommet, fant de ut at det tok fem måneder å øke nivået opp til bunnlinja på optimalt nivå. 

Resultater: Ca 5 måneder etter tilskudd startet, økte nivået av vitamin D i blodet til 71 nmol/L i gruppen som fikk 2000-IU. Gruppen som fikk 1.000 IE økte til 63 nmol/L og gruppen som fikk 400 IE vitamin D i tilskudd økte til 57 nmol/L. For kontrollgruppen som ikke fikk tilskudd av vitamin D sank nivået til 34 nmol/L.
Rapport fra NASA

Likevel er 2.000 IE vitamin D bedre enn ingenting.

Helsedirektoratet fraråder leger å teste nivået av vitamin D hvis det ikke er «uttalt mangel». Det betyr at folk må bli syke før det er OK å teste D-vitaminnivå.

Pårørende kan kreve test

Hvis du har en nær og kjær på institusjon, kan du be om å få vedkommende testa for D-vitaminmangel. Vi skal ikke bo mange måneder på en institusjon uten å se snurten av verken dagslys eller næringsrik kost, før D-vitaminnivået raser.

Forsidebilde: Artem Labunsky

Tidligere publisert på derimot.no



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 631 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

  • Den ønskede avviklingen av våre eldre er åpenbar, underernæring , lite inspirerende bomiljø, bevisst senking av vitamin D nivået, pålagt ensomhet….
    Og en kommunedirektør (Asker) som beklager seg offentlig om at eldreomsorgen ikke er økonomisk bærekraftig.

    Kan det bli tydeligere at våre politikere og forvaltning i stat og kommune jobber aktivt for å desimere vår eldre generasjon?

    Svar
    • Desimere vår eldre generasjon??? Skal folk være nødt til å leve ENDA lenger??

      Min gamle mor har vært veldig dårlig siden hun fylte 90 og har trygda i fem år om å få lov til å sovne inn. Hun er ferdig med det hun skulle gjøre mens hun er her, er happy med det hun fikk til og har lyst til å ta kveld. Men ikke faen!

      Hver gang det skjer noe, enten det er noe med hjertet eller en infeksjon, er det fram med kjemikaliene, sånn at hun ikke skal få dø. Her skal legemiddelindustrien få tyne ut hver blodige krone, før den avmagra og utpinte skrotten til moderen kan bli sendt inn i ovnen.

      Svar
      • Du tar det for gitt at alle gamle er i samme situasjon som din mor? Vel, slik er det ikke, og våre gamle fortjener all den omsorg og støtte de kan få på sine siste år. Din beskrivelse og behov hos din mor går jo under dette, men Norges lover er ikke tilpasset en slik virkelighet som nok flere opplever mot slutten.

        Det finnes dog muligheter for eutanasi for dem som ønsker det rundt i Europa. Nederland er et eksempel på land hvor lovverket tillater slikt.

        https://no.wikipedia.org/wiki/Eutanasi

        Svar
        • Er det ikke litt bakvendt hvis gamle skal holdes kunstig i live med kjemikalier til de søker om å få dø?
          Hva er galt med å dø en sunn og naturlig død? Har døden blitt en sykdom som skal kureres?

          Svar
          • Det moralske i ditt poeng er udiskutabelt. Men det er også slik at mandatet i helsebehandling fordrer bekjempelse av sykdom og ikke det motsatte. Dette er dog i dagens Norge ikke lenger standarden når det gjelder eldre i gamle- og pleiehjem.. (og sannsynligvis resten av befolkningen også.)
            Resultatene av lockdown og bivirkningene av de såkalte vaksinene er entydige, våre gamle blir av disse samt på grunn av manglende helseoppfølging for å avdekke slike ting som ekstremt lave nivåer av vitamin D oa. gjør at de gamle ikke lever så lenge, eller er ved så god helse på sine siste år som mulig ville ha vært med adekvat lege-behandling.

  • Bekjempelse av sykdom er en ting,evig liv er noe annet.Särlig er det noe å tenke på at legemiddelindustrien har godt grep om statskassene som igjen pöser ut skattepenger på dyre medisiner for å holde liv i mennesker som bare har blitt gamle.

    Svar
  • At en samvittighetsfull kommunelege er livredd for å oppgi navn og sted viser at folkehelsa er underlagt en mafia som tyr til yrkesforbud, tap av lisens, demonisering og personførfølgelse. Redelige, ubestikkelige leger har tøffe kår for tiden. De risikerer karakterdrap og personlig ruin, hvis ikke rett og slett døden, som Dr. Noack.
    At det blir nødvendig å etablere sannhetsministerier og faktisk.no for å holde løgner varme enda så åpenbare de er tyder på panikk, så det er litt oppmuntrende.

    Svar
  • Som helsefagarbeidar på sjukeheim registrerer eg at fleire bebuarar får legemiddelet Divisun for å førebyggje D-vitaminmangel. Preparatet har derimot berre 800 internasjonale einingar (IE) med D3-vitamin, medan D-vitaminane som ein får kjøpt m.a. på apotek inneheld 3200 IE og er mykje billegare.

    Denne Hemali-artikkelen tek føre seg Divisun:

    https://hemali.no/siste/tilskudd-selges-som-reseptbelagt-legemiddel-til-tredobbel-pris/

    Ein kan gjerne stille spørsmålet om det er rein svindel å marknadsføre eit dyrt, patentbeskytta legemiddel som er mykje svakare enn dei D-vitaminane ein får kjøpt utan resept på apotek og i butikkar. Og kor effektivt er det for å førebyggje og behandle D-vitaminmangel på norske sjukeheimar?

    Svar
    • Får ikke eldre på institusjon tilført D-vitamin i henhold til Helsedirektoratets anbefaling om 800 IE daglig?

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Nå engasjerer Det Hvite Hus seg

Konflikten mellom Musk og Fauci er ikke over.

Previous Post

Thierry Meyssan:

Disse tre gruppene er i stand til alt, f.eks. verdenskrig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.