POSTED IN EU, Sanksjoner

Sanksjonspolitikk i praksis:

EU vil kjøpe alt de trenger fra Russland, men vil ikke selge dem varer de trenger.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som vanlig er slike meldingene avslørende for den hulheten som følger med EUs sanksjonspolitkk overfor Russland. EU vil kjøpe alt de trenger men vil ikke selge til Russland det de kan ha behov for. En slik politikk straffer ikke bare Russland, men også EUs egen eksport og vil derfor måtte medføre konflikter innad i EU-systemet.

At Russland vil reagere på denne selektive sanksjonspolitikken er ikke bare forståelig men egentlig helt nødvendig. Skal handelsrelasjoner fungere må de være til gjensidig fordel for bagge parter. EUs praksis tyder på at de tror at de fortsatt kan diktere handelen mellom stater, slik gamle kolonimakter kunne gjøre mellom moderland og koloniene.

Nå gjenstår «voksenopplæring» i forhåpentligvis de kommende tiders stats-relasjoner. De gamle «koloniale» metodene må utdateres i praksis. Her kreves realitetsorientering.

Knut Lindtner
Redaktør

EU kjøper flere russiske varer til tross for sanksjoner – Putin

Blokken har økt innkjøp fra Russland samtidig som de har forbudt egen eksport til landet, sier den russiske presidenten

EU-landene har økt importen av russiske varer i år til tross for de mange rundene med sanksjoner blokken har innført mot Moskva, sa president Vladimir Putin torsdag.

Under sitt møte med Rådet for strategisk utvikling og nasjonale prosjekter argumenterte Putin for at EU fortsetter å konsumere russiske varer, men holder tilbake levering av sine egne produkter til Russland. Ifølge presidenten «kan ikke denne situasjonen fortsette i det uendelige», så Russland vil lete etter nye partnere.

«Det er interessant å observere at til tross for sanksjonene, i løpet av de første ni månedene i år, økte leveransene av basisvarer til EU med 1,5 ganger. Som helhet økte eksporten med 42 prosent, mens handelsoverskuddet var opp 2,3 ganger, til 138 milliarder dollar,» sa Putin.

Den russiske lederen beskrev også landets samlede korneksport, og spådde at den vil beløpe seg til rundt 50 millioner tonn i 2022. Russland planlegger å levere ytterligere 4-5 millioner tonn korn innen utgangen av året, sa han, og påpekte at eksporten av mineraler gjødsel har allerede passert 25 millioner tonn.

https://www.rt.com/business/568297-eu-russia-goods-sanctions-putin/

Forsidebilde: Alexander Grey

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «EU-landene har økt importen av russiske varer i år til tross for de mange rundene med sanksjoner blokken har innført mot Moskva »

  Man kan undres over den ‘viten’ politikere og media i EU og Norge satt med da de frydefult meldte at russisk økonomi snart ville knele pga. vestlige sanksjoner. ;-)
  Det er jo bare idioter, som ikke burde ha skytevåpen, som skyter seg selv i foten på denne måten.

  Så kan man undres ENDA mer over at vesten , spes. Tyskland, stopper gasskjøp fra Russland, etter ordre fra et USA, – som SJØL kjøper olje fra Russland.!

  Å skyte seg i foten er tragisk nok.
  Men å skyte seg i hodet?
  (Selv om hodet er tomt vil man jo blø seg ihjel. )

  Svar
 • ‘La beslag på’ ;-)

  ‘Russland ble raskt koblet av internasjonale transaksjonssystemer og sentralbanken mistet sitt kraftigste verktøy da vesten la beslag på halvparten av Russlands valutareserver.’
  finansavisen.no/nyheter/utenriks/2022/12/17/7970176/slik-begrenser-de-putins-okonomiske-kaos

  Det heter Å STJELE.
  Som samme mafia stjal fra Afghanistans statskasse etter 20 års angrepskrig og okkupasjon.
  Som de stjal de enorme gullreservene som ble hentet hjem til Libya av Gadaffi, før samme mafia bomba og ødela dette landet. ( også)
  Som de stjal og stjeler korn og olje fra Syria.

  Denne tyveri-mafiaen er våre politikeres allierte!
  Fortell meg hvem du omgås, så skal jeg fortelle deg hva du er.

  Våre politikere som nå ‘ legger beslag på’ innbyggernes strøm, selger den ut av landet og sender pengene til den ukrainske mafiaen som bygger seg formuer i utlandet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå engasjerer Det Hvite Hus seg

Konflikten mellom Musk og Fauci er ikke over.

Forrige innlegg

Thierry Meyssan:

Disse tre gruppene er i stand til alt, f.eks. verdenskrig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.