POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Store ukrainske tap i Bakhmut nå.

Det er slutt på seiersmeldingene i våre store medier.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Slike meldinger som den under strømmer det nå inn daglig. Det er tegn på at de ukrainske forsvarslinjene i øst er i ferd med å gå i oppløsningen. Bakhmut er også på vei mot å bli et lite «Stalingrad» 80 år etter det tysk-nazistiske nederlaget der som av mange regnes som vendepunktet under 2. verdenskrig. Store ukrainske styrker er fastlåst i Bakhmut og er i ferd med å bli omringet.

Vi noterer oss også at nå tvinges våre store medier å legge om løgn-journalistikken sin om Ukrainske seier bare vi sender våpen. Ukraina vil tape krigen og det har vært klart etter min mening helt siden starten. Krigen er blitt forlenget av en voldsom innsats med utstyr, leiesoldater, etterretning, logistikk osv. fra Nato, med fryktelig mange drepte ukrainere som resultat. Nato har tømt våpenlagrene i mange Nato-land. Likevel taper de krigen.

Jeg noter meg at de russiske tapstallene beskrives som svært høye, noe russiske kilder benekter. Men det viktige her er det fryktelige som nå skjer og som kunne vært unngått hadde alle parter hadde fulgt opp MINSK-avtalene. Skam over Porosjenko, Merkel og Hollande som skrev under på noe de ikke aktet å holde!

Så kan enhver bedømme hver som driver mest etterrettelig informasjon.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland: Ukraina mister hundrevis av soldater hver dag

Washington mener Kiev bruker betydelige ressurser i kampen om Bakhmut

av Kyle Anzalone

Den tyske utenlandske etterretningstjenesten vurderer at Kiev mister et «tresifret antall» soldater daglig, ifølge en rapport i Der Spiegel. Berlin informerte politikerne om vurderingen under et hemmelig møte denne uken.

Tysklands føderale etterretningstjeneste (BND) er «skremt» over det høye antallet tap som Ukraina lider. Rapporten sier at Berlin tror at Ukraina mistet et tresifret antall soldater hver dag under slaget ved Bakhmut med russiske styrker. BND informerte tyske politikere om det høye antallet skadde og drepte ukrainske styrker under et skjult Forbundsdagsmøte forrige uke.

BND mener de ukrainske ofrene vil få alvorlige konsekvenser under fremtidige kamper. Den tyske etterretningstjenesten mener også at Russland lider store tap og bruker sine soldater som «kanonfôr».

Reuters rapporterte at tjenestemenn i Washington mener at Kiev brukte betydelige ressurser på å forsøke å forsvare Bakhmut. Det hvite hus råder for tiden Ukraina til ikke å starte noen større motoffensiver for å gjenerobre byen. Joe Biden-administrasjonen gir i tillegg råd til Kiev om at å fortsette å bruke mange soldater til å forsvare Bakhmut vil hindre ukrainske styrker i å angripe russere som forsvarer andre byer.

Ukraina søker stridsvogner fra sine NATO-partnere. Imidlertid har mange land, inkludert USA og Tyskland ikke ville sende sine moderne stridsvogner til Ukraina.

Bakhmut ligger i Donetsk-regionen. BND tror at hvis Russland tar byen, vil det åpne døren for ytterligere gevinster. I Bakhmut her det vært harde kamper i flere måneder, men intensiteten tok seg opp forrige uke. Russiske styrker har gjort noen fremskritt i byen.

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute, og medvert for Conflicts of Interest.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Men en forunderlighet er det at Russland ikke (bare) stengte igjen gass og olje-kranene som forsynte Europa/vesten med energi.
  Selv om Nato-Stoltenberg proklamerte at en slik handling ‘ville være et angrep på vestlig infrastruktur, og ville avstedkomme et Nato-angrep på Russland’. ( Dette ble muligens sagt under kokainbruk sammen med ‘Ukrainas ledelse’ ? Vi har ikke hørt det seinere. )

  Nå har kanskje Europa/vesten m. Tyskland snart fått redusert sin industri nok til at bakmennene i USA er fornøyd. ( USA har jo hele tiden, utrolig nok, ( fått) importert olje fra Russland.)
  Og innbyggerne i vesten har fått oppskrudde renter som har stjålet flere års arbeid, og tømt deres kontier. – Uten å protestere. Like utrolig.

  Er denne tredje verdenskrig over med dette?
  Det økonomiske røveriet , som alle verdenskriger har hatt til egentlig hensikt, er over for en tid. (?)
  Og våpenprodusentene og Nato har fått skremt verden så mye at alle nasjoner godtar at enda mer av arbeidskreftene brukes til våpenproduksjon.
  Når denne utgiften som kan kalles inntekter i vår forskrudde penge-økonomi vil kunne skattelegges, blir vi ( dvs. statsbudsjettene/politikerne ) nok alle rikere. Dvs. priser/lønninger og renter stiger.
  ( – Etter parti- klassekamp og alles kamp mot alle.)
  Og vi kan ( må ) igjen arbeide 24/7.
  Same procedure as after last war.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalisering

EU-politiker advarer mot «sekten» i Davos

Forrige innlegg

Bokvalitet

Raymond  og boligprodusentene tapte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.