POSTED IN NATO, Sverige, Tyrkia

Sveriges Nato-medlemskap henger i en tynn tråd.

Tyrkere brenner Sveriges flagg utafor ambassaden i Ankara.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Svaret fra Tyrkiske aktivister på koranbrenningen i Sverige er påtenning av det svenske flagget i Tyrkia. Vi vet ikke hvor stor oppslutning om dette har i befolkningen, men det er et politisk signal om at forholdet mellom de to landene forverrer seg.

I denne sammenhengen er det Tyrkias tilnærming til Russland og Kina som er viktig. En kan ikke være venner når en befinner seg i en Nato-allianse (riktignok ikke erklært) som er i krig med vennen din (Russland). Tyrkia står i en form for politisk spagat, men inngår stadig nye omfattende økonomiske avtaler med Russland (gass/kjernekraft) og politiske normaliseringsavtaler (m/Syria) stikk i strid med USA/Nato ønsker og vilje. Samtidig orienterer de seg mot verdens største handels- og samarbeidsblokk SCO sammen med en rekke andre søkerland.

Som det fremgår av dette oversiktskartet er denne samarbeidsorganisasjonen nå dominerende på det eurasiatiske kontinentet og EU fremstår som et lite vedheng lang i vest.

Tyrkias anstrengte forhold til Nato er en viktig grunn til at alliansen ikke lenger henger sammen. Og brenningen av det svensk flagget under viser hvor vanskelig det er å forene Tyrkia og Sverige. Jeg tror mange i Sverige skal være glad for denne politiske drahjelpen de nå får fra Tyrkia, for Sverige har ikke vært av Russland siden 1790 og etter Finlands selvstendighet har de heller ikke felles grense med hverandre.

Knut LIndtner
Redaktør

Her er videoen:

Forsidebilde: Elisabeth Wales1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 271 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Oppslutningen i Skandinavia til dustete Paludans bokbrenning tror jeg er minimal, selv blant dem som ikke kan komme på noe fint å si om ideologien, men flaggbrennere går mann av huse og det produseres flagg kun for å brenne fiendens symbol og filme det, med skrik og skrål og navnet på guden deres som krigsrop. Hellig krig, jihad, anses visst som en plikt for noen av muhammeds disipler. En tegneserie er for en del av dem en legitim grunn til å utføre en massakre. Stadig oftere. Like primitivt som Paludan.
  Erdogan sier klart og tydelig at «moderat islam» ikke er et gyldig begrep, han sier «islam er islam», altså ikke åpent for modifikasjoner eller kritiske spørsmål, så en fornærmelse i form av flaggbrenning er kjærkomment og neppe noe Erdogan har intensjoner om å fordømme; en dum danskes provokasjon kan brukes til å straffe et land.
  Kanskje det rett og slett er tryggest å gjeninnføre blasfemiparagraf i Sverige, nå som de nye landsmenn igjen og igjen viser seg å være livsfarlige, jihadkrigerske berserkere med voldspotensiale verre enn vikingene, i en del tilfeller med støtte i deres skrifter og fra deres imamer, selv om imamene offisielt fordømmer det som skjedde med for eksempel Pride i Oslo. Inkompatible hvis de er rett-troende.
  Splittelse mellom europeiske stater åpenbarer seg. NATO er visst i ferd med å gå i oppløsning, særlig sabotasjen av gassledningen viser det.

  Svar
 • Joda mørkemaktenes imperium slår sprekker, stinker og råtner, men går ikke i stykker, fordi lederne liker det slik.

  Svar
  • Ntb/Nrk:
   Sveriges statsminister sier at Natomedlemskap er det viktigste spørsmålet i Sverige nå.
   Så spørs det hva befolkningen han er statsminister for mener. 😉
   Antagelig den tvangspåførte innvandringen som har gjort om Sverige til en voldsgetto.
   Oppsummert :
   ‘ En eksplosjon ved en restaurant i Stockholm natt til tirsdag ryster Sverige. Ingen ble skadet, men utviklingen i Sveriges hovedstad skremmer befolkningen. ‘
   Ntb/Nrk.

   Svar
 • Hvorfor gjorde Paludan dette?
  Er det fordi han er NATO-motstander og vil splitte NATO?
  Er han motstander av svenskt NATO-medlemskap?
  Har han gått i tjeneste hos Putin eller hos Erdogan?
  Eller er han bare irrasjonell eller idiot?
  (Og det kan straffe seg for en idiot å blande seg inn i storpolitikk på en slik måte)

  Så lenge Sverige sender våpen til Ukraina og Sverige ikke er NATO-medlem, så risikerer Sverige å bli utsatt for rakettangrep fra Russland (hvis Russland feks betrakter forsendelse av tanks til Ukraina som en krigshandling rettet fra NATO direkte mot Russland og at Russland deretter kan rette sitt motangrep mot Sverige istedenfor å bombe Polen, Tyskland eller USA).
  Og enda villere, kanskje USA ønsker å ha Sverige som en slags Prügelknabe???
  Mulig at det er gunstig for USA å ha Sverige som et bombeområde som Russland kan la sin vrede gå utover ved å bombe Sverige istedenfor å bombe et NATO-land.

  Svar
 • Tyrkia suser rett i toppen på ferielandslista. De må også nekte Finland med sin lille, festglade og korrupte jentunge fra Claus Schwarb klekkeriet. Pragmatiske muslimer er særdeles styringsdyktige.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Globalisering

EU-politiker advarer mot «sekten» i Davos

Previous Post

Bokvalitet

Raymond  og boligprodusentene tapte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.