POSTED IN FN, Ukraina

Stemningskifte i FN.

Verdenssamfunnet støtter ikke lenger Ukraina.

0
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina: Markant stemningsskifte i FN

Av Jan Herdal

Onsdagens erklæring i FNs generalforsamling om Ukraina er en ikke-nyhet i vestlige medier, herunder de norske. Ikke så rart, fordi den avslører et uventet sterkt stemningsskifte i synet på krigen i Ukraina.

Det var Ukrainas faste FN-representant Sergey Kislitsa som la fram dokumentet, og refererte underskriverne. Erklæringen fordømmer Russland, og krever at russerne stanser militæroperasjonen i Ukraina, og trekker sine styrker ut av landet. 

Av FNs 193 medlemsland støttet bare 58 land, under en tredel, erklæringen denne gangen, ifølge det russiske telegrambyrået TA/SS. Forrige gang, den 2. mars, var det hele 141 stater som støttet den. Over 80 land har skiftet mening i løpet av halvåret som har gått.

Blant de 58 underskriverne er USA, UK, andre land tilknyttet EU og/eller NATO, Georgia, Tyrkia, og land som Japan, Australia, amerikanske småsatellitter og naturligvis Kiev-regimet i Ukraina. Kort sagt, det såkalte «internasjonale samfunn» som ikke er det.

– En slik svekkelse av den anti-russiske posisjonen i FN i løpet av seks måneder, taler sitt tydelige språk om hvordan konflikten oppfattes i hoveddelen av verdenssamfunnet, utenom NATO-landene og deres klienter, skriver Artur Vyacheslavovich på A/nti-Mai-dan.

Det er nok flere årsaker til denne klare holdningsendringen i opinionen. 

Det er blitt mye klarere at dette er en krig mellom USA og dets haleheng mot Russland, at Ukrainas folk bare spiller rollen som kanonføde, og at det er USA som bruker de skitne triksene i krigen. Dessuten rammer vestens sanksjoner nå hele verdensøkonomien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

CIA-analytiker:

Motoffensiver fra Ukraina er umulig. Russland har fullt luftherredømme.

Forrige innlegg

Hvorfor attentat mot Alexander Dugin og hans datter?

Hvem stod bak attentatet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.