POSTED IN Økonomi

Verden i stor endring:

Dollar-dominansen forvitrer.

0
Print Friendly, PDF & Email

Russland og India trenger ikke lenger amerikanske dollar

De to landene har med suksess etablert en mekanisme for gjensidig oppgjør i rubler og rupier, sier Purnima Anand

Russland og India trenger ikke amerikanske dollar i handel, etter å ha vendt seg til nasjonale valutaer for å gjennomføre gjensidige oppgjør, sa BRICS International Forums president Purnima Anand til journalister torsdag.

«Vi har implementert mekanismen for gjensidige oppgjør i rubler og rupier, og det er ikke behov for våre land å bruke dollar i gjensidige oppgjør. Og i dag utvikles en lignende mekanisme for gjensidige oppgjør i rubler og yuan av Kina,» sa hun.

«Det betyr at BRICS-landene åpner seg for Russland, og tilbyr muligheten for landet til å overvinne konsekvensene av sanksjoner,» la Anand til, sitert av nyhetsbyrået RIA.

BRICS-presidenten sa at gjensidig handel mellom India og Russland hadde vokst femdoblet de siste 40 årene. Moskva leverer et raskt voksende volum olje til India, og får til gjengjeld store mengder landbruksprodukter, tekstiler, medisiner og andre produkter.

Anand bemerket også at New Delhi anser seg selv som en nøytral part i den nåværende sanksjonskrigen mellom Vesten og Russland, og til tross for sanksjonspress, vil fortsette samarbeidet med Moskva «på alle områder der det er nødvendig».

«Da Russlands militæroperasjon i Ukraina startet, var det naturligvis press på India for å slutte å importere russisk olje. Men UD måtte avvise dette presset. Russisk side ble forsikret om at forsyninger ikke ville bli stoppet, og sanksjonsregimet ville på ingen måte påvirke forholdet mellom landene våre, understreket forumsjefen.

BRICS - Wikipedia
Statsledere fra de opprinnelige BRICS-landene. Organisasjonen er i ferd med å utvides med flere nye store søkerland.

BRICS er et internasjonalt sosioøkonomisk og politisk forum som omfatter fem medlemsnasjoner: Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika.

https://www.rt.com/business/561513-russia-india-dont-need-dollar/

Forsidebilde: Gabriel Meinert

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

CIA-analytiker:

Motoffensiver fra Ukraina er umulig. Russland har fullt luftherredømme.

Forrige innlegg

Hvorfor attentat mot Alexander Dugin og hans datter?

Hvem stod bak attentatet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.