POSTED IN Sensur, Ytringsfrihet

Ytringfriheten under kapitalismen.

Du kan ytre deg men risikerer konkurs om du har upassende meninger.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ytringsfridom under kapitalismen:

Sei kva du vil, men ver førebudd på ruin

av Monica Sortland, 21. september, 2023

Sist ut i rekka av profilerte personar som utfordrar makta og får betale for det, er den britiske komikaren og vloggaren Russell Brand. Han ytrar seg kritisk om NATO og politiske og økonomiske makthavarar til fleire millionar følgarar på diverse alternative mediekanalar, og er no anklaga for seksuelle brotsverk. Dei påståtte brotsverka blir brukt som påskot til å legge press på sosiale medium om å hindre han i å motta donasjonar frå følgarane sine.

Ein annan mediekanal, nettstaden The Grayzone, fekk nyleg frose over  90 000 dollar som folk hadde donert via crowdfundingsselskapet GoFundMe. Utan ordentleg grunngiving. Etter mykje trenering, enda det med at dei måtte betale alt tilbake til givarane, og dei har no skifta fundraiser-selskap.

Nettstaden har store driftsutgifter. Dei har mellom anna ein reporter til stades i Donbas, og frivillige donasjonar frå folk som verdset fri journalistikk er kjærkome.

Redaktøren for nettstaden Grayzone, Max Blumenthal, var nyleg gjest på video-kanalen til Russell Brand, der dei diskuterte den økonomiske sensuren av anti-etablissementsrøyster, som Silicon Valley-sosiale medium og crowdfunding-selskap driv med. Som han formulerer det i Twitter/X-innlegget med intervjuet:

«Brand sine eskapadar var ingen løyndom i Hollywood, men det vart ikkje ei sak av det før etter at han hadde rehabilitert seg og stige fram som ein av verdas mest fruktbare kritikarar av dei korporative media.» Og «… han har enno ikkje blitt dømd for noko i ein rett, han har nekta for skuldingane, og han har ikkje tydeleg brote YouTube sine reglar … Men ein jury av ansiktslause, korporative funksjonærar har likevel funne han skuldig i det privatiserte, politisk overtatte rommet som fungerer som vårt digitale fellesområde, og straffa han med økonomiske sanksjonar.»

Han fortel og om korleis dei stal pengane som folk hadde donert til sjåførane i lastebil-konvoien i Canada (demonstrasjonen mot dei øydeleggande koronatiltaka). Og korleis CIA- og FBI-folk er plasserte inn i både sosiale medium og crowdfunding-selskapa. Og korleis FBI bad Twitter (før Musk) sperre brukarkontoane på ei liste dei hadde fått frå den ukrainske etterretninga, SBU; eitt av namna på lista tilhøyrde Grayzone-medarbeidar Aaron Maté.

No prøver dei og å innskrenke Brand sine rettar på Tik Tok. Ei viss Dame Caroline Dinenage har skrive brev til ein av Tik Tok-sjefane i Europa (Vice president for Government Relations and Public Policy) der ho uttrykker «uro over at han kan klare å profittere på innhaldet sitt på plattformen» og ber Bertram stadfeste om det stemmer, og om plattformen gjer noko for å «sikre at skaparar ikkje kan bruke plattformen til å underminere velferden til offer av upassande og potensielt ulovleg åtferd.»

Brand kommenterer saka med at han er fullt klar over at han i yngre år oppførte seg temmeleg promiskuøst, men at han alltid var open om det («kanskje til og med for open»), og at det alltid var med fullt samtykke og absolutt ikkje kriminelt. Han meiner det ligg ein annan agenda bak dei falske skuldingane.

Heile denne Russell Brand-saka minner mykje om Julian Assange-saka, og som med sistnemnde vil det nok også denne gongen kome for ein dag at det dreier seg om falske skuldingar og falske motiv.

Heimesida til Brand finn du her: https://www.russellbrand.com/

Han er og på Telegram: https://t.me/RussellBrandShow,

og på Rumble: https://rumble.com/c/russellbrand

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Kvinner som våpen, mot passende godtgjørelse. Litt for åpenbart er dette bare vås akkurat angående sexy Russell Brand som kan få hvem han vil fortsatt i dag og enda mer i sine unge dager; skulle ikke være nødvendig med noe tvang mot vellystige damer, som nå ser sitt snitt til å tjene litt ekstra. Assange, Stormy Daniels- historien, Brett Kavanaugh, metoo-metoden og «dine tårer er bevis nok».
  Publikum kjøper ikke den angående Russell Brand. Kan jeg aldri tenke meg. For gjennomskuelig.

  Svar
  • Apropos det:
   Partiet Reclaim sin leder Laurence Fox har blitt suspendert av GB NEWS på grunn av sexistiske kommentarer.

   Svar
  • Skapelseshistorien – kortversjon: Først skapte Gud jorden, så hvilte han. Så skapte han mannen, så hvilte han – så skapte han kvinnen, siden har ingen hvilt.

   Svar
 • Günther Braun
  28 september 2023 9:34

  Dette er ikke kapitalisme! Det er fascisme. Og hvem er BigTech alliert med i politikken? Det er sosialistene – de som ikke forstår hva frihet er. For de som ønsker en god forståelse om hva BigTech er, så søk på siliconvalley på corbettreport sin hjemmeside og se den glimrende dokumentaren. Da finner man ut at dypstaten er hovedaktør. Så da spør jeg til dere som tror dette er kapitalisme: Kan det være kapitalisme hvis dypstaten bidrar med pengene og samarbeider med det private og disse private aktørene som Mark Zuckerberg lystrer sine herrer som en hund? Selv Zuckerberg privat er skeptisk til vaksinen, men som leder av Facebook så elsker han den og sensurerer alle med andre meninger enn dypstaten.

  Svar
  • Günther Braun
   28 september 2023 9:36

   Her er linken til at BigTech er fascisme: https://www.corbettreport.com/siliconvalley/

   Svar
  • Jeg stemmer for begrepet teknoføydalisme.

   Svar
   • Günther Braun
    28 september 2023 12:20

    Liker begrepet teknoføydalisme! Helt presist, så ønsker eliten å bygge et teknokrati. Ett begrep fåtallet forstår og særlig her inne hvor de elsker alt som lukter marxisme. Teknokrati blir tilbake til ett føydalsamfunn med moderne overvåking og kontroll ispedd noen marxistiske ideer.

    Men e: Kan du forstå dette hatet marxistene har til kapitalisme her inne på Derimot? Jeg vet kapitalisme kan misbrukes og at det må være en del av et større system som regulerer markedet, så vi ikke får oligarker som tar over pengesystemet og utsteder egne monopolpenger. i beste marxistiske ånd For med oligarker, så er jo det frie markedet som er kjernen i kapitalisme ødelagt.

    Knut Lindtner hadde for eksempel ikke engang klart å betale for hostingen av denne nettavisen uten at vi har en viss grad av kapitalisme i dette landet.

 • Dama har nekta for voldtekt, og det var kondom bruk dem hadde diskutert.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lavrovs tale i FN:

Vesten er så besatt av å skade Russland at de ødelegger seg selv.

Forrige innlegg

Skal politikere styre Norge?

Nå styrer markedet Norges kraftpolitikk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.