POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Sjefen for Wagner-gruppen:

Vi har ødelagt den ukrainske hæren i Bakhmut.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har nå kommet i den spesielle situasjonen at våre store nyhetsmedier forteller den stikk motsatt historien enn den vi på derimot.no presenterer om situasjonen i Ukraina. Slik har det vært i et helt år. Når russiske kilder forteller om Ukrainas mangel på ammunisjon, trente folk og utstyr bringer våre eksperter den helt motsatte fortellingen, men nå tilskrevet tilstandene på russisk side.

Ifølge norske militære eksperter mangler Russland folk, militært utstyr, ammunisjon, granater og i den russiske hæren øker deserteringen som følge av lav moral. Svært mange russere blir drept som følge av situasjonen på fronten. Seinest i går (29.03) stod en oberstløytnant, Svein Hågen Karlsen, på NRK og hevdet synspunkter i denne retningen.

Svein Hågen Karlsen, Foto: Forvaret

Begge deler kan ikke være rett. Vi tror at vår fremstilling stemmer godt med virkeligheten og dette støttes av en rekke opplysninger som fremkommer og som vi har videreformidlet her på derimot.no. Det er opplysninger som de store mediene ikke gir. Vi tror at dette fremstilles av norske myndigheter, medier og militære eksperter slik for at ikke våpenstøtten fa vesten skal stanse opp. Hvem vil kaste penger inn i et sort hull?

Under presenterer vi hva sjefen for Wagner-gruppen forteller. Dette snur 180 grader rundt på de norske mediene sin beskrivelse av virkeligheten av krigen i Ukraina. Det kan ikke vare veldig lenge før vi vil få en avklaring når propagandatåken fra krigen letter. Da får vi se.

Knut Lindtner
Redaktør

Sjefen for Wagner-gruppa: den ukrainske arméen er nesten øydelagd

Av kolozeg.org den 30. mars, 2023

Wagner-sjef Evgeny Prigozhin har signalisert eit snart føreståande vendepunkt i Ukraina-konflikten når krigarane hans no pressar framover i eit sentralt slag. At dei klamra seg til Donbas-byen Bakhmut/Artyomovsk, har kosta Kiev dyrt, og har sannsynlegvis forsegla lagnaden deira, konkluderer Prigozhin

Evgeny Prigozhin

Sjefen for det private militære selskapet Wagner Group (PMC), Evgeny Prigozhin, har skildra Ukrainas tap i kampen om byen Artryomovsk som nesten skjebnesvangre for heile militæret til Kiev. Offera som er gjort av styrkane hans for Russlands sak, var verdt det, la han til.

«Per dags dato har kampen om Bakhmut nesten øydelagd den ukrainske arméen,» sa Prigozhin på onsdag, og brukte namnet som Kiev brukar på byen. Slaget har også gitt Wagner-gruppa kraftig bank, erkjenner han.

Han kalla slaget for eit «generelt engasjement» i konflikten, og sa at Wagner-troppar vart sette opp imot ukrainske væpna styrkar og «utlandske einingar installerte i desse.» Ein siger for troppane hans ville vere eit «vendepunkt» og ei historisk hending som sikrar russisk siger, føresåg Prigozhin.

«Den russiske arméen vil stå aleine att på sjakkbrettet, og alle andre brikker vil vere fjerna,» føresåg han. «Sjølv om PMC Wagner blir øydelagt i kjøtkverna Bakhmut, men tar den ukrainske arméen med seg … det ville bety at vi har fullført vårt historiske oppdrag.»

Kampen om Artyomovsk har blitt eit av dei mest intensive og blodige engasjementa i den væpna konflikten i Ukraina, med betydelege tap rapportert inn på begge sider. Vestlege tenestemenn har sagt at byen ikkje har nokon strategisk militær verdi, men Ukrainas president Vladimir Zelensky har sverga å forsvare den så lenge som mogleg etter å ha erklært byen for eit fort.

Kiev-regimets sjef grunngav i eit intervju med Associated Press tidlegare denne veka korfor han nekta å trekke seg tilbake. Han hevda at viss russarane erobra Artyomovsk, så ville regjeringa hans kome under internasjonalt og heimleg press for å søke fred med Moskva.

Med eit likt scenario, ville «samfunnet vårt kjenne seg trøytt,» fortalde han pressebyrået.«Samfunnet vårt ville presse meg til å inngå kompromiss med dei.»

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Jeg håper at Derimot har rett, men jeg må innrømme at jeg tviler. Krigen har vart i mer enn ett år nå, og foreløpig er det ikke kommet til noen avgjørelse. De siste ukene og månedene har frontene i Ukraina stått mer eller mindre stille. Dersom Derimot har rett, og Russland er overlegne, bør det snart komme en avgjørelse på krigen.

  Svar
  • x:
   » Dersom Derimot har rett, og Russland er overlegne, bør det snart komme en avgjørelse på krigen.»

   I vestlige medier kommer det UANSETT ikke til å komme en etterettelig informasjon om dette.
   Fikk vi etteretterlig informasjon om angrepet på Afghanistan; – avslutningen og tyveriet av Afghanistans statskasse?
   Fikk vi etteretterlig informasjon om angrepet på Libya; avslutningen og tyveriet av Libyas gull?

   Fikk vi etterettelig informasjon om ‘russisk stopp av korn til fattige land’, som media blåste opp en periode for å demonisere Russland/Putin? :

   ‘Polen er ett av flere europeiske land som tilbød seg å være transittland for korn som skal eksporteres fra Ukraina til land i Afrika og Midtøsten.
   Bøndene sier eksportkanalene ikke fungerer, og at kornet i stedet blir værende i transittlandene, der markedet oversvømmes og prisene faller. Det betyr mindre inntekter til bøndene, som allerede sliter med stigende priser på energi og kunstgjødsel.
   Også i Bulgaria er det protester. Onsdag startet hundrevis av bønder en tre dager lang blokade av de viktigste grenseovergangene mot Romania. De protesterer mot tollfri import av korn fra Ukraina og sier 40 prosent av deres egen avling fra i fjor fortsatt ikke er solgt. Et par måneder før den neste innhøstingen er det heller ikke lagringsplass å oppdrive. ‘
   e24.no/internasjonal-oekonomi/i/pQV2AE/polsk-protest-mot-ukrainsk-korn-som-oversvoemmer-markedet

   Så godt som alt i media i Norge som handler om Ukraina er propaganda.
   Greit nok. Det er krig . Og Norge er på aggressorenes/provoserernes side. Da kan vi forvente krigs-propaganda.
   Men vi må selvfølgelig IKKE forveksle propaganda og informasjon.

   Svar
   • Her er et eksempel på propaganda versus virkelighet. I 2018 meddelte Russland at de hadde utviklet hypersoniske missiler. I den norske dagspressen ble en offiser, som gikk for å være «ekspert» på området, intervjuet om nyheten. Han mente at dette bare var russisk propaganda, og han sa at det landet som var kommet lengst med hypersoniske missiler var USA. I dag ser vi hva de faktiske forhold er: Russland har lenge brukt hypersoniske missiler operativt i Ukraina, mens USA har nettopp gjennomført mislykkede tester av hypersoniske missiler.

    Som de fleste andre såkalte norske «eksperter» leste denne offiseren bare opp fra den NATO-propagandaen han hadde fått utdelt.

   • Komiske Karlsen har dagene opptatt med sine NATO-konstruerte løgner, du snakke om marionettfigur sammen med barnemorderen Stoltenberg. Ordet Stolt har dessverre fått ei annen betydning nå.

  • Monica Sortland
   3 april 2023 16:40
   Svar
 • Northern Light.
  31 mars 2023 13:47

  60 % av USAs bistand til Ukraina går til det amerikanske militær-industrielle komplekset.

  Av NewsVoice.
  Direkte bistand til Kiev utgjorde bare 20 % av de mer enn 100 milliarder dollar som er tildelt så langt. Mesteparten av pengene som kongressen har bevilget for å hjelpe regjeringen i Kiev, har faktisk gått til det amerikanske militærindustrielle komplekset, innrømmet lederen av utenrikskomiteen i Huset under en høring onsdag.

  «Av de 113 milliarder dollar som er bevilget til fire tilleggsbevilgninger, går omtrent 60 prosent til amerikanske tropper, den amerikanske arbeidsstyrken og til modernisering av amerikanske våpenlagre,» sa representanten Michael McCaul, republikaneren i Texas. «Faktisk går bare 20 prosent av finansieringen direkte til den ukrainske regjeringen, i form av direkte budsjettstøtte».

  Michael McCaul er en varm tilhenger av å bevæpne Ukraina, og insisterte på at hans tilsyn med bistanden ikke er ment å «undergrave eller sette spørsmålstegn ved viktigheten av bistand» til Kiev, men å la den amerikanske skattebetaleren få vite hvordan pengene deres blir brukt.

  Blant vitnene under onsdagens høring om «tilsyn, åpenhet og ansvarlighet angående bistand til Ukraina», var de fungerende og faste generalinspektørene ved Pentagon, utenriksdepartementet og United States Agency for International Development (USAID).

  Trioen ble omtalt i en Wall Street Journal-rapport forrige måned, om amerikanske revisorer som dro til Ukraina for å sikre at våpen, utstyr og penger ikke blir «omdirigert» til utilsiktet bruk. De fortalte McCaul onsdag at det så langt ikke har vært noen «underbyggede» eksempler på, at amerikansk bistand har blitt omdirigert.

  «Hver dollar teller,» sa McCaul, og hevdet at tilsynet ville fremme effektivitet og formålet i finansieringen av Ukraina, i samsvar med amerikanske interesser. Han bemerket også at det multinasjonale konsulentfirmaet Deloitte samarbeider med den ukrainske regjeringen, for å kontrollere hvordan de amerikanske pengene som sendes for å støtte Kievs statsbudsjett brukes.

  «Jeg tror aldri USA har vært involvert i noe lignende,» sa McCaul senere i høringen, og refererte til strømmen av NATO-våpen på vei til Ukraina via Polen.

  Moskva har gjentatte ganger advart Vesten om at levering av våpen og utstyr til Ukraina bare forlenger krigen, og øker risikoen for en direkte konfrontasjon mellom Russland og NATO.

  USA og dets allierte insisterer på at å sende våpen til en verdi av mer enn 100 milliarder dollar til Kiev ikke gjør dem til en part i konflikten, selv om mange av USAs offentlige tjenestemenn har beskrevet det som en stedfortrederkrig som Russland «må tape».

  Fra NewsVoice, publisert 30 mars 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker, kilder og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: 60% av USA-stödet till Ukraina går till det amerikanska militärindustriella komplexet.

  Kommentar:
  Det er grunn til å tro at den privateide amerikanske krigsvåpenindustrien, og som har forsvars-ministeren fra krigsvåpenindustrien, er svært fornøyd med den enorme strømmen av våpen til Ukraina. De har selv produsert de fleste av dem, og når vestlige våpenlagre tømmes, må det produseres nytt militærmateriell for å fylle dem igjen, noe som gir dobbel profitt til eierne og de finansielle eiene, som er BlackRock, StateStreet og Vanguard med flere. De er også eiere av vestlig presse og media, som har oppgaven med å få den vestlige befolkningen til å tro at de enorme pengesummene som tas fra statsbudsjettene er nødvendig.

  Svar
  • Ja, N.L:
   » De er også eiere av vestlig presse og media, som har oppgaven med å få den vestlige befolkningen til å tro at de enorme pengesummene som tas fra statsbudsjettene er nødvendig.»

   Og i Norge er det presumtivt oppegående mennesker, såkalte ‘kjendiser’ og forfattere på v.siden, som blir brukt som nyttige idioter i dette spillet.
   Det kunne bare vært avslørende latterlig.
   – Hvis det ikke hadde vært så tragisk.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

IOC med anbefalinger til idrettsutøvere:

Du må ha korrekte politiske meninger hvis du vil delta.

Forrige innlegg

Norge er i krig og da skal alle mene det samme.

Norsk ytringsfrihet skal bort.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.