POSTED IN Diverse, Endring av politikken, Ytringsfrihet

IOC med anbefalinger til idrettsutøvere:

Du må ha korrekte politiske meninger hvis du vil delta.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Alt brukes nå for å ramme Russland og for å skape en fullstendig kald krig. Idrettsutøvere fra Russland skal måtte svare for sine meninger hvis de vil delta. Dette er noe nytt og et hvert menneske med en viss grad av tenke-evne forstå at dette er hyklerisk og dobbeltmoralsk. Slike krav stilles ikke til vestlige utøvere f.eks. til de fra Israel: «Støtter du Israel-okkupasjonen av Golan eller Vestbredden?», eller f.eks. til utøvere fra USA: «Støtter du USA-okkupasjonen av Syria?»

Eller til norske: «Hva mener du om den norske bombingen av Libya?»

Dette vil ødelegge idretten som allerede er i ferd med å ødelegges av penger og korrupsjon. Prosessen fortsetter med andre ord. Denne utviklingen kunne alle se i Holmenkollen i år da de ti første på 5-mila var norske. Hvilket internasjonalt publikum gidder å se på slikt?

Knut Lindtner
Redaktør

Russisk olympisk mester slår tilbake mot IOC.

Skistjernen Veronika Stepanova kritiserer  de restriktive «anbefalingene» som er foreslått mot hennes landsmenn.

Veronika Stepanova

Den olympiske langrennsmesteren på ski Veronika Stepanova har langet ut mot den internasjonale olympiske komiteen (IOC) for dere «anbefaling» om de russiske atletene,

Hun antyder at komiteen kan «dra til helvete».

Blant andre ting har IOC bedt International Federations (IFs) sette ned en spesiell kommisjon for å analysere offentlige uttalelser fra russiske atleter.

Enhver som må ha kommet med støtte på en eller annen måte til Moskvas militære operasjon mot Ukraina bør utestenges fra konkurransene.

Stepanova, som var langrenns-mester under de olympiske lekene i Beijing på kvinnenes 4 X 5 kilometer stafett, sier at forslaget er fullstendig uakseptabelt.

«Dere kan dra til helvete med alle deres forbehold og anbefalinger, kjære IOC. Jeg vil ikke la noen internasjonal komite analysere hva jeg mener og tror på, og så bestemme om jeg kan få gå Wold Cup eller ikke.

Ta og analyser dere selv! Jeg kan bare gjenta det jeg har sagt hele dette året: Vi skal overvinne alle vanskeligheter. Sikkert og uten tvil», skriver Stepanova i en Telegram-konto.

Den 22 år gamle skistjernen har uttalt seg om holdningen mot russiske atleter i internasjonale sportsmiljøer. 

Hun kritiserer IOC men også de som organiserte Blink-festivalen i Norge.

Hun har kommet med utfall mot vestlige medier om det hun oppfatter som urettferdig behandling av russere i utenlandsk dekning.

IOC kom med et sett av «anbefalinger» mot russiske og belarussiske atleter på tirsdag. Om de tillater dem å delta under nøytralt flagg, vil komiteen utestenge dem fra lagkonkurranser, og også diskvalifisere de som knyttet til det militæret eller til noe slags sikkerhetsbyråer i de to landene.,

Disse betingelsene er allerede blitt avvist av den russiske olympiske komiteen (ROC). Sjefen der, Stanislav Pozdnyakov beskriver dem som «»urimelige, uten juridisk grunnlag og overdrevne».

Han antyder at dette faktisk bryter med IOCs egne prinsipper og kan grense mot brudd på menneskerettighetene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Finansanalytiker i USA har regnet på de totale samfunnskostnadene for et års vaksinering:

1500 milliarder dollar og 5 ganger flere ekstra døde enn i Vietnamkrigen.

Forrige innlegg

Sjefen for Wagner-gruppen:

Vi har ødelagt den ukrainske hæren i Bakhmut.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.