POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Scott Ritter:

Krigen i Ukraina drives med kontraktsoldater fra Nato-land. Ingenting kan nå forhindre russisk seier.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Fra nettstedet «Judging Freedom» med intervjuer Judge Napolitano henter vi dette siste intervjuet med tidligere marinejeger og våpeninspektør Scott Ritter.

Jeg må for mine egen del si at det Scott Ritter hevder i dette intervjuet stemmer lite overens med de voldsomme ukrainske seiersmeldinger vi får i vestlige medier nå. Ifølge våre medier fremgår det også at Putin vil snart falle. Men eksperter som kommer med denne typen vurderinger overser elementære fakta: Putin har stor folkelig oppslutning i opinionen (80%) i motsetning til Biden (30%). Opposisjonen i Russland anklager Putin for å drive for snill krig, mens den i vest karakteriseres som brutal.

Ifølge Scott Ritter er krigen forsiktig og skånsom i den grad en krig kan være det. Krig er pr. definisjon en brutal affære, etter min mening.

Det er også andre overraskende vurderinger fra Ritter som snur hele våre mediefortelling på hodet. Men jeg anbefaler å se intervjuet som går på USA-engelsk. Under følger et sammendrag av en del av det Ritter tar opp.

Knut Lindtner
Redaktør

Det første tema som taes opp i intervjuet er spørsmålet om utenlandske tropper i Ukraina nå. Scott Ritter hevder at det er titusenvis polakker nå i ukrainske uniformer. Dette rapporterer russerne. Det fremgår av radiomeldinger på den ukrainske siden. Det snakkes mye polsk på militær-radioen nå.

Men det deltar også tropper fra andre nasjoner, ikke minst fra Romania, men også franske, britiske, canadiske og fra USA. Alle opptrer formelt som frivillige på kontrakter som blir betalt av USAs regjering. Krigen blir dermed i praksis mer og mer en krig mellom Nato (USA) og Russland.

Scott Ritter forstår ikke helt hvorfor den polske regjeringen vil ofre tusenvis av soldater i Ukraina. Den eneste fornuftige forklaringen han kan se er at de vil få krigserfaring og kan brukes til å okkupere områder i Vest-Ukraina som den polske regjeringen mener er historisk polske.

Russia warns of 'horrible conflict' if Georgia joins NATO
Russland vant krigen i Georgia på kort tid, men ifølge Ritter avslørte den store svakheter i den russiske krigenføringen.

Scott Ritter forteller at Russland gjorde noen viktige erfaringer fra krigen mot Georgia i 2008. Fra det tidspunkt (det var en krig Russland vant, men med blodig nese) ble store deler av den russiske hæren omstrukturert. (2008-2014)

Ifølge Ritter har Russland den beste offensive hæren i verden akkurat nå. USA er i dag ikke en gang på banen. Landet er svekket bl.a. fordi det mangler kapasitet til produksjon av våpen til krig som følge av at store deler av industrien er flyttet til utlandet.

Når det gjelder forhandlinger er situasjonen slik at det er Russland som bestemmer betingelsene som følge av deres militære overlegenhet. Ukraina risikerer å miste alt. De har i dag ingen kort på hånden.

Den russiske fremrykkingen vil bli langsom slik vi har sett det i Øst-Ukraina. Det er det flere grunner til. Russland bruker missiler i krigføringen på en helt annen måte enn før. Store bakkestyrker spares i motsetning til det som var tilfellet under 2. verdenskrig. Men det er også viktig å spare sivilbefolkningen.

Når et område er tatt må det sikres og sivile tjenester til befolkningen må ivaretas. Det krever store ressurser og hvis fronten strekkes for mye tynnes linjene ut. Derfor vil det måtte ta tid. Ritter regner med at Russland vil ha nådd sine mål til neste sommer.

Også i USA snur de militære vurderingene nå. Pensjonert General Clarke har snudd 180 grader i vurderingen av krigen.

Det en kan oppleve som et endelig reusltat av krigen er et rest-Ukraina uten industri og uten tilgang til havet.

Intervju med Scott Ritter:

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Den vestlige framstillingen av krigens gang narrer den egne befolkningen. At den er sentralstyrt er like tydelig å se som at politikken innen EU og USA er så sentralstyrt som den var i Sovjetunionen. Hensikten virker logisk å være å forlenge krigen. Man ønsker ikke slik sprikende rapportering med hjemlig opposisjon som under Vietnamkrigen og man har hatt tiden etter 1976 på å finslipe og olje tannhjulene i framstillingsmaskineriet. I Vesten har vi forretningsministerier, ikke regjeringer og vi har sovjetsystemets propagandafabrikker, ikke journalistikk i uavhengige medier.

  En særlig merkelig sak må man undre seg over: Hvorfor denne framstillingen om krigen når det mest sannsynlige er at Russland tar initiativet i en vinteroffensiv og helt knuser resten av den ukrainske hæren? I dypet av etterretningsorganisasjonene og de militære stabene må vel en vite dette? Hvis det skjer så vil sjokkbølgene spre seg vestover og destruere børsene. Ønsker man det? Helt siden opphevingen av Glass-Steagall akten under Clintonadministrasjonen i 1999 har det vestlige finanssystemet drevet destruktiv finanspolitikk, og det med full viten og hensikt. Når man ser på den pågående sanksjonspolitikken i kombinasjon med helheten i de fremtredende politiske beslutningene over en årrekke så synes det overtydelig at Vesten er under angrep, og at angrepet kommer innenfra.

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   3 desember 2022 13:19

   Enig, og det eneste logiske svaret jeg kan finne er at «kapitalen har intet fedreland» (tilsvarende det kommunistiske manifest «Arbeiderne har intet fedreland. «)
   Utflyttingen av industri fra Vesten til Kina osv. viser jo dette tydelig. Og – uten industri, ingen militærmakt.
   «Finanskapitalen» kan betale for kloke hoder, og har derfor bevisst undergravet Vestens globale dominans.
   – Spørsmålet mitt blir derfor, – hva vinner «Finanskapitalen» på å flytte verdensmakten til Asia?

   Svar
   • Arno Mong Daastøl
    3 desember 2022 13:25

    Svaret på dette er kanskje så enkelt som at «Finanskapitalen» er et mangehodet troll, og alle “hoder” forstår resultatet på lang sikt, men de har ingen interesse av å tenke på annet enn seg selv, og sin egen kortsiktige profitt.

  • Sovjetsystemets propagandafabrikker var små i forhold til jødisk eigde propagandafabrikker i Hollywood, vestleg presse og media. Pravda (Sannhet) var største avisa i sovjetiske Moskva, men pravda vart omgjordt og forstått som Løgn i russisk daglegtale.

   I dag er truleg sensuren i Vesten meir total enn i Russland og Kina. Fleirtalet i Vesten er hjernevaska over mange tiår og veit sjølvsagt ikkje det heller.

   I Vesten innbiller vi oss at sannhet er eit fleirtalsvedtak.

   Svar
 • Nesten heile verden støttar Russland og krev ein fullstendig militær siger som tryggleik for sin støtte. Russland veit det og vil levere. Derfor trur eg Russland vil bruke neste vinter også, for å slå pålen heilt i gjennom Vestens økonomiske og militære hjerte.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 desember 2022 20:00

  I desperasjon vil herrefolket setja pristak på russisk olje. 60 dollar per fat, seier USA og EU. 30 dollar seier baltiske land. Eit spanande prinsipp at kjøparen einsidig kan setja prisen på ei vare.

  Dersom dette slår an, har me eit eineståande høve til sjølve å fastsetja prisen på alle varer me importerer frå USA, EU og ikkje minst frå baltiske land. Estland, Latvia og Litauen får heretter vera nøgde med 1/2 pris på alt dei vil eksportera til Noreg. God jol!

  Svar
 • Akkurat denne propagandaen kom fra USA. Du må ha geografien på plass før du plasserer ansvaret der det hører hjemme.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hun avslørte fryktelige tall fra Ukrainakrigen:

100 000 drepte unge ukrainske gutter. Antallet skadde er antagelig 4 ganger høyere.

Forrige innlegg

Nå reagerer 5 storaviser – endelig:

Slipp Assange fri! Publisering er ingen forbrytelse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.