POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Satser Kiev på storkrig?

Flukt fra Donbass.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Folkerepublikker» setter i gang evakuering mot Russland. Advarsler om Kiev-angrep. USA fortsetter å varsle om «falske provokasjoner».

Situasjonen i Donbass forverres. Når internasjonalt ikke-anerkjente folkerepublikker, Donetsk og Lugansk melder økning i væpnete angrep fra vest-ukrainske regjeringstropper 18/2, sier regjeringssjef i Donetsk, Denis Pusjilin de starter evakuering av innbyggerne. Russland sier ja til å ta i mot sivile, først kvinner, barn og eldre. Han advarer: «Ukraina-president Zelenskiy vil snart utstede en ordre om militær invasjon av folkerepublikkene».

Overview of the war in Ukraine, Feb 6, 2015 - A Socialist in Canada
Opprørsrepublikkene mot grensen til Russland har ogå en hær.

Ifølge russiske RIA er det en kraftig eksplosjon sent på ettermiddagen ved et regjeringsbygg i Donetsk. Flere hundre tusen er på flukt fra Donetsk til den russiske regionen Rostov, ifølge Interfax, som viser til «kilder i Donetsk-parlamentet». I følge TASS ber sjefen i FR Lugansk, Leonid Pasetjnik, på samme måte sivile i Lugansk om å forlate republikken raskt. De første bussene går 17/2. Ifølge Donetsk/ Lugansk oppleves 17/2 de verste bombardementene på flere måneder. Russlands president Vladimir Putin beklager eskaleringen og ber nok en gang Kiev sette seg ved forhandlingsbord med de to republikkene og bli enige om tiltak som får slutt på konflikten: «Jo før det skjer, jo bedre», insiterer Putin.  

Vesten fortsetter samtidig å intensivere opprustningen av Vest-Ukraina. 18/2 ​​melder også at Nederland vil levere skarpskytter-rifler og ammunisjon. Kiev melder på samme dag om ro: «Våre hemmelige tjenester ser alle bevegelser som kan bli en potensiell trussel mot Ukraina. Sannsynligheten for storstilt eskalering som lav», sier forsvarsminister Oleksiy Reznikov i Kiev-parlamentet. Han oppgir 149.000 russiske tropper langs landets grense, mens USA anslår 169 000 – 190 000 russiske tropper, 18/2. Men US-amerikanerne inkluderer styrker «under russisk kontroll dvs. i russiske grenseregioner, i Hviterussland, på Krim, russiske sikkerhetsstyrker i områdene, samt «pro-russiske separatister» i Donbass». 

Ambassador Michael R. Carpenter
Michael Carpenter

På møtet etter Kiev-initiativ i OSSE, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, der Russland ikke er til stede, sier USAs OSSE-ambassadør, Michael Carpenter, i strid med Kiev-rapporten: «Det er den tyngste militære mobiliseringen siden 2. verdenskrig».  

Ifølge russerne trekkes flere soldater og militært utstyr tilbake, 18/2 ​etter fullføring av de planlagte øvelsene.  Tester med ballistiske -og krysser-missiler vil også gjennomføres 19/2 i Hviterussland. Målet er, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva, å teste strategiske a-våpen på deres pålitelighet, 

På «sikkerhetskonferanse i München», som også starter uten russisk deltakelse, 18/2, anklager igjen US-utenriksminister, Antony Blinken, russerne: «De skaper falske provokasjoner for så å reagere på disse provokasjonene med en ny aggresjon mot Ukraina».

Dramaet er så vidt begynt, men selv nrk refererer i går kveld fra evakueringen etter bombing av sivile mål i Donbass.

Satser Kiev på storkrig? Flukt fra Donbass Per Lothar Lindtner, 19/2-22: Kilder: Ina Sembdner, JW, 19/2, nrk, DAN, 18/2-22.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 740 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Skittent spill...
  21 februar 2022 10:24

  Det hele er et politisk spill for galleriet hvor Ukraina bare blir brukt av globalistene for sin agenda… De bryr seg overhode ikke om skadene på landet så lenge det fremmer den agendaen de har.

  Svar
 • WW3 for å få fortgang i "the great reset"....
  23 februar 2022 9:34

  Makten bak makten prøver nå å dra igang WW3 mot Kina og Russland med alle midler… De som står bak korona hysteriet og de dødelige og skadelige korona vaksineringene over hele verden har begynt å innse at korthuset er i ferd med å rase og de risikerer å bli lynsjet eller straffet for sitt massemord og å ha ødelagt økonomien til hele verden for sin egen maktsyke og økonomiske vinning… Altfor mange vet hva de har gjort og er FULLT klar over deres planer for globalistisk ny verdens ordning hvor kun de vil ha makt, eie noe eller ha frihet i sitt paradis for «eliten» hvor folket er deres slaver…

  Les boken «the great reset» skrevet av WEFs Klaus Schwab, der står planene «eliten» har for verden forklart i detalj… Alt handler om en ny verdens ordning hvor «you will own nothing and be happy»… (be happy delen er at hvis du ikke er fornøyd med ingenting så blir du stemplet som «antistatlig» terrorist).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

George Soros holder foredrag.

Prøver globalistene seg på regimeskifte i Kina?

Previous Post

Ukraina

Lyst på krig, eller bare behov for?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.