POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Russiske styrker omringer snart Avdiivka.

Endelig vil storbyen Donetsk kunne få fred for terrorbeskytningen fra Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen er spesielt interessant for undertegnede som besøkte området i sommer. Vi opplevde den kontinuerlige granat- og missil-beskytningen inn mot den sivile storbyen Donetsk hvor mer enn 10 000 er døde som følge av dette som har pågått i snart 9 år. At den byen hvor dette organiseres fra nå snart faller vil føre til at livet blir lettere å leve for de 600 000 gjenboende i Donetsk. Byen hadde før krigen ca. 1 million innbyggere.

Vi intervjuet under oppholdet vårt to soldater som vi møtte under oppholdet og spurte dem om hvorfor de ikke fikk stoppet denne terrorbeskytningen av Donetsk. Intervjuet kan leses her. Men nå får altså innbyggerne i denne storbyen endelig fred for terroren fra Ukraina.

Knut Lindtner
Redaktør

Russiske styrker presser på for å omringe den øst-ukrainske byen Avdiivka

Rapporter sier at Russland gjør fremskritt nord og sør for byen

av Dave DeCamp

Russiske styrker presser på for å omringe Avdiivka, en by i Donetsk-fylket i det østlige Ukraina som ligger omtrent tre mil nord for provinshovedstaden, mens kampene fortsetter å rase langs hele fronten.

Washington Post meldte lørdag at russiske styrker hadde rykket frem nord for Avdiivka de siste dagene. Ifølge SouthFront, som publiserer daglige kart over slagmarkssituasjonen i Ukraina, gjør russiske styrker også fremskritt sør i byen.

Som vi ser nederst på kartet kontrollerer nå de russiske styrkene hele Donetsk flyplass. Da vi besøkte området i sommer gikk frontlinjen midt over flyplassen.


Avdiivka hadde en befolkning på 32 000 før krigen, som har krympet til litt over 1 000. Ifølge avisen lever de gjenværende beboerne i Avdiivka under jorden og er avhengige av bistand. Byen ligger omtrent tre mil nord for Donetsk som er hovedstaden.

Ukraina hevder at Russland tar store tap i forsøkene på å ta Avdiivka. Det hvite hus har støttet påstanden, men har også erkjent at Moskva «kan oppnå noen taktiske suksesser» i de kommende månedene.

Presset mot Avdiivka, som begynte 10. oktober, er et tegn på at Russland går mer på offensiven, da det er klart at den ukrainske motoffensiven har mislyktes. Til tross for mangelen på ukrainsk suksess, presser Biden-administrasjonen fortsatt på for 61 milliarder dollar til for å fortsette å finansiere proxy-krigen i et helt år og har ingen interesse i en våpenhvile.

Redaksjonen har forkortet teksten litt og omarbeidet den noe.

Forsidebilde Anna Jevsejeva

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «… og har ingen interesse i en våpenhvile. »

  – som media, politikere og Libyabomberen Nato- Stoltenberg heller ikke hadde interesse for den 9 årige ukrainske bombingen av befolkningen Donesk.
  Det hele er politikk. Politikk og dobbeltmoral. – Pakket inn i liksom-empati.
  Kvalmt.
  – Som all annen løgn og nyhetsmanipulasjon vi blir foret med.

  Hva vinner løgnerne med løgnene?
  – At vi ikke lengre tror at NOE er sant.

  Svar
  • Sant Frikar. Det er faktisk et av målene til disse ondskapens apostler. Hvis jeg ikke husker feil var følgende en uttalese av Allan Dulles i CIA: «Vi gir oss ikke før hver amerikaner ikke lenger tror på noen ting!»

   Svar
 • wasan Totland
  1 november 2023 20:21

  Får sende denne til Kenta i Document. Han blir nok ovverasket etter sin nokså merkelige artikkel, her:

  https://www.document.no/2023/10/14/feilet-blitzangrep-mot-avdiivka-har-pafort-russland-enorme-tap/#comment-6302321862

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den store planen.

Å flytte hele befolkningen på Gaza til Sinai (Egypt).

Forrige innlegg

Som i det ville Vesten:

Maktutfoldelse og manipulering med hjelp av media

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.