POSTED IN NATO, Norsk politikk

Rødt

Nato er det beste nå.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hatet mot steigan.no fortsetter

Jan Hårstad       

I dag er det da selve vindmøllefantasten Magnus Marsdals tur til på kronikkplass I KK til å hate Steigan.no.(10 mai) Hvis du nå skal hevde deg på Natos venstreside er dette obligatorisk. De rettroende der står i kø for å avlegge sine vitnesbyrd.

I en politisk-teoretisk krig er det normalt å forvrenge motpartens oppfatninger til det groteske. Og det er også normalt å fordreie historien på orwellsk vis: den som kontrollerer fortiden, kontrollerer nåtiden.

To fantasiprodukter gjelder nå i det korrekte miljøet. Det ene er at det var Russland som med sitt inntog i Ukraina 24 februar, som i realpolitikkens navn forlangte at Rødt skulle sende våpen og opprettholde Natomedlemskap.

Her burde noen studenter innen statsvitenskap ta seg på tak og skrive avhandlinger.

Omkring 2019 var det faktisk åpen og offentlig enighet på de strategisk-militære tenketankene i Nato om at Russland burde nedkjempes. Det nye av året er at dette nå er offentlig amerikansk politikk: alle de store sier det, generaler så vel som Biden sjøl.

brown concrete multi-storey building
Nato har lenge arbeidet for å svekke Russland

Omkring dette tidpunktet begynte også Klassekampen å skrive en rekke artikler over denne lesten:

Kan vi stole på at USA-NATO kommer oss til unnsetning når Russland angriper Norge?

Det var minimal interesse for at USA allerede hadde angrepet Norge med US Marines til Værnes og total ombygging av flyplasser og baser fra Trøndelag til Kirkenes. Rødt/Klassekampen igangsatte ikke noen politiske kampanjer for å stoppe den amerikanske militære okkupasjonen

Av Norge. Vi er militært okkupert.

Tvert om! 9. april 2020 var det militærdebatt på Tinget. Da foreslo Rødt 188 millioner kroner mer enn alle andre partier til forsvaret som på den tida var under total nato-isering. Går man inn på norske forsvarswebber var man der både overrasket og glad for at Rødt var blitt Nato-Norges fremste forkjemper.

Og jeg skrev nylig her at lesningen av Syriakrigen var total-Nato isme i Klassekampen, mesterlig avslørt av Eva Thommassen i utallige artikler på Steigan.no.

Når jeg har blandet meg inn i debatter på Steigan.no gjennom flere år, har et sentralt tema hos meg vært: Hva kommer det av at Steigan-spaltistene er så opptatt av å skjerme Rødt for kritikk? For det man nå sier i dette miljøet har da ligget oppi dagen definitivt siden 2019. Nato-iseringen har vært en lang historisk prosess og det er fullstendig falskneri å framstille det slik at Ukrainakrigen brakte Rødt til Nato.

Den andre hokus-pokus oppvisningen som nå gjelder i Klassekampen er at Rødt ivrer for en ALLIANSEFRI Nordisk forsvarsorganisasjon. Hvor tar de dette fra? Hvordan går det an å forfalske fakta så ekstremt?

Finland og Sverige har ekspressfart for å komme inn i Nato, så fort at normale politiske forløp overkjøres. 76% av finnene  er for Nato. Det er Nato-feber blant eliten i hele Norden, noe du kan lese om i hvilken som helst avis.

For å ha en slags redningsplanke sier da Rødt at de er for en alliansefri Norden. Bløff, bløff og hemningsløs bløff.

Orwellsk nytale de luxe.

Carrier Strike Group – Wikipedia
Nato er ingen forsvarspakt, men det motsatte. Hangarskipsgruppe. Den brukes til angrep.

I KK-Rødt omtales Nato som en forsvarsallianse. Helt fra den dag Nato-sjef Fogh Rasmussen sa at Nato GOES GLOBAL,har Nato føket verden rundt og drept hundretusener av mennesker. Det er krigs- angreps

alliansen til den internasjonale kapitalismen.

Nato er et synonym for permanent krig.

La nå Nato-entusiastene i KK og Rødt leke seg helt til Nato holder inntog i Murmansk og krig pågår i NordNorge.Det kommer snarere enn noen tror.

Det som nå skjer er en slags reprise av 1923: splittelsen mellom Arbeiderpartiet og kommunistene.

Motstandskampen 1940-45 ble ledet av kommunistene. Den har begynt på ny.

Forsidebilde: Jesse van Vliet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Steigan har fått beklagelse fra Nrk for ikke ha blitt spurt om tilsvar i anledning at dem viet hele program til å hate Steigan. Han sier seg fornøyd med det og trekker sin klage til PFU.

  Jeg ville ikke vært fornøyd, ettersom en liten beklagelse som få hører, ikke på noen måte kan veie opp for hele programmer med skjending og trakassering. Steigan nevner ikke om han nå har blitt spurt om å uttale seg i Nrk, og siden han ikke gjør det, går jeg ut ifra at han ikke har blitt spurt.

  Svar
 • Harold Pinter hudflettet USA for terror i Mellom-Amerika og mange andre land i sitt Nobel-foredrag i 2005. ”You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It’s a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis.»

  Igjen er verden lurt av en illusjon og bekreftet Pinter sitt utsagn «It’s a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis.» At det går en ondskapens akse gjennom Washington, vil vi ikke se.

  Svar
  • Og det har blitt verre siden den gang. Nå er opposisjonen utradert, Rødt er NATO-tilhengere, alle mediene er også det. I 2003 var det et annet narrativ som kom frem i massemediene i det minste, selv om Petter Nome mistet jobben i NRK for å være mot krigen. Nå slippes ikke noe annet narrativ til.
   Pinter for øvrig veldig verdt å se på, finnes filminnspillinger og TV-teaterversjoner av stykkene hans. De senere er temmelig politiske, de tidligere også på et litt mer subtilt vis. «The Caretaker» og «The Birthday Party» spesielt er favorittene mine.

   Svar
 • Jeg må si jeg beundrer Steigan for hvor stoisk og saklig han har taklet denne skittkastingen, klar til å tilgi NRKs brudd på presse-etikk, klar for å innrømme egne feil. Veldig bra.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 mai 2022 9:12

  Glimrande frå Hårstad. Dersom ikkje nordmenn gjer motstand mot USA og NATO i Noreg, er me på lag med verdas verste imperialistmakt. Basemotstanden og utmelding av NATO er det viktigaste i dag.

  Stortinget kjem glatt til å avstå norsk territorium til USA. Spørsmålet er berre kor stort mindretal kan det bli?

  Partiet Raudt har gjeve frå seg ein historisk sjanse: Nett no, når USA ope demonstrerer at øydeleggjing av Russland er vikigare enn fred i Ukraina, er tida perfekt for å lausriva Noreg frå USA og NATO.

  Svar
 • Var det ikkje Tron Øgrim som ein gong sa at våre heia-gjengar for vestleg imperialisme ikkje er nøgde før norske gutar endar sine dagar på myra i Ukraina? Vi hugsar jenta som på NRK helsa til mor og far og melde at ho no var frontkjempar på austfronten. Det er vel i nokre sine auge eit framsteg at det ikkje er noko kjønnsbarriere for å få nyte eit slikt «privilegium». Sørgjeleg at finnane (og på måndag svenskane) utan «demokratisk prosess» skyt seg sjølv i hovudet ved å melde seg som frontkjemparar i denne krigen.

  Scott Ritter om galskapen i dette: https://youtu.be/ciUNBIKNxMw

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 mai 2022 13:30

  NRK forar oss med naive reportasjar om finnar som melder seg til skytetrening med pistolar og børser.. Ikkje eitt ord om det sentrale: NATO ekspanderer vidare mot Russland og klargjer infrastruktur for atomvåpen med meir.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kunnskap vi ikke skal glemme

Ukraina-krigen, landets nazisme-problem

Forrige innlegg

Boris Johnsen bekrefter at vesten ønsker forlenget krig i Ukraina.

Vi trenger krigen for å svekke Russland!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.