POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden, Virkelighetsforståelse

Rødt endret kurs under Syriakrigen.

Våpen til Ukraina gjør partiet til USAs allierte i den stedfortreder-krigen mellom Russland og USA som pågår

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dahles vinkling

Jan Hårstad

En tidligere Rødt-formann, Torstein Dahle, forsøker seg med forskjønning av Rødts antiimperialistiske historie i dag i KK. (28 april 2022)

Når nå Rødt har blitt et vanlig Nato-parti som SV med levering av norske våpen til stedfortrederkrigen i Ukraina, er det nå de som vil ha det til at mediapresset ble så stort at selv Bjørnar Moxnes måtte begynne

Å deklamere som en Nato-ideolog med masse slitte honnørord. Pinlig, pinlig.

En annen retning innen Rødt har betont dette at partiet gikk inn for en alliansefri Nordisk Forsvarsallianse og om dette skrives det stadig det rene sprøyt i Klassekampen om muligheten for dette.

Jeg deler ikke denne edle historieskrivningen. Omlegget av Rødt til et parti som forsvarte Natos politiske verdensbilde startet ved Syriakrigen hvor Eva Thommassen har gjort en helt enestående innsats som

historiker og forsker. På Steigan.no mye.

Syria - HISTORY
Fra Syria

Det vi i dag vet med frisleppte amerikanske dokumenter var at USA begynte å planlegge Syriakrigen rundt 1984. Da gjaldt det i første fase å bygge opp en opposisjon til Assadregimet som hadde internasjonal legitimitet.

En satte sammen en gruppe bestående av Muslim Brotherhood og intelektuelle fra Syriavåren. Lederen for de intellektuelle var Michael Kilo som nå er død.

Det gikk ikke mange år før denne alliansen sprakk og de intellektuelle forsvant med meldinger om at så intrigante og fanatiske folk som Muslim Brotherhood gikk det ikke an å samarbeide med.

Denne gruppa dominert av MB-jihadister kalte seg Syrian National Council og AP ilte med å anerkjenne denne som det legale, rettmessige Syria i folkerettslig betydning. Palestinske Hamas så jo vilke enorme Natokrefter som sto bak revolten og krigen i Syria og trodde de var på den vinnende hesten da også de satset på Syrian National Council. Dette førte nok engang til en palestinsk borgerkrig da det var palestinske partier som sto på Assads side. Fryktelige massakre i leiren Yarmouk utenfor Damascus.

Da USA skjønte at krigen i Irak var en mislykket katastrofe, startet de plan B sammen med Israel og Nato.

Norge selvfølgelig innblandet der også. Å bygge opp KURDISTAN som Israel og Natos nye base i Midtøsten siden planene for både Irak og Syria glapp. Men USA-Nato holder seg fremdeles med flere baser inni Syria og plyndrer syrisk olje sammen med sine allierte kurdere, YPG og SD.

What is jihadism? - BBC News
Her er noen av USAs betalte krigere i Syria

Alt dette er jo fra et anti-imperialistisk synspunkt horrible saker, men helt til i dag har Klassekampen opprettholdt Nato-lesningen av Syriakrigen. Tusenvis av Jihad-leiesoldater ble trent i Tyrkia og Jordan med saudiske-qatar penger og med våpen fra Natostatene. Frankrike var særdeles aggresiv, de ville nykolonisere sin gamle koloni i regionen. Kort: alle de sedvanlige var på plass med sedvanlig oppskrift: sende jihadleiesoldater inn i fremste linje og Leading from behind – som var Obamas politikk.

Natoiseringen av Rødt startet ikke med Ukraina. Den startet med Syriakrigen hvor det på kronikkplass i Klassekampen het at jihadistene var som de frivillige i den spanske borgerkrigen. Der i avisa har de det også i forbindelse med Proxy-stedfortrederkrigen i Ukraina med å koke i hop metaforer om den spanske borgerkrigen 1936-38.

Så hatefullt som partieierne i Rødt har opptrådt i «prosessen Steigan» er det absolutt intet som tyder på at de vil gå tilbake til noen antiimperialistisk praksis: Nei til USA-basene og nei til Nato i Norge.

Tvert imot. Partieierne mener åpenbart at det vil ligge større makt og karrieremuligheter i et nordisk Nato.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Ethan Sykes

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  30 april 2022 9:57

  Norske parti og aviser har ikkje fått med seg USA sin okkupasjon av Noreg. Les baseavtalane!

  Svar
 • Det betyr at det er behov for ett nytt parti på venstresida. Kanskje kunne man ha tatt tilbake partiet ved forsøk på mobilisering, men da glemmer vi at dette ikke har vært noen snarlig sak.
  Som tidligere nevnt så møtte jeg i siste halvdel av 9otallet noen klassekampen selgere på grønland, og lefsa de solgte var redusert til fire sider omtrent. Det var ikke suksess som lyste av hverken avis eller selgere, snarere en dyster fremtid.
  Og historien forandret seg. Bjørgulf Braanen og Statens mange millioner har forandret alt. Som vi vet har BB aldri tvilt på den offisielle historien om 911- 2001. Etter det var han tydelig forankret på løgnens side med det blodtørstige imperium. Selvfølgelig ser dette som bestillt ut. Klassekampen ved siden av Aftenposten er de store avisene som den dag i dag bryr seg om å formidle en del av ting som er viktige for samfunn om enn på en feil måte. Og forut for partiet Rødt går pressen. Klassekampen har vært med på gjøre Rødt til det ynkelige medløperpartiet som det er i dag. Noen mobilisering burde skje med medie vekst.

  Svar
 • En god oppsummering av siste tiårs galskap som har fyllt våre sinn, og vårt media.
  ( I tillegg til den konstruerte «flyktningekrisen» og Middelhavsvoldtektene, grunnet Norges bombing av Libya ):

  «Det vi i dag vet med frisleppte amerikanske dokumenter var at USA begynte å planlegge Syriakrigen rundt 1984. Da gjaldt det i første fase å bygge opp en opposisjon til Assadregimet som hadde internasjonal legitimitet.
  …Da USA skjønte at krigen i Irak var en mislykket katastrofe, startet de plan B sammen med Israel og Nato.
  Norge selvfølgelig innblandet der også. Å bygge opp KURDISTAN som Israel og Natos nye base i Midtøsten siden planene for både Irak og Syria glapp. Men USA-Nato holder seg fremdeles med flere baser inni Syria og plyndrer syrisk olje sammen med sine allierte kurdere, YPG og SD.
  Alt dette er jo fra et anti-imperialistisk synspunkt horrible saker, ..»

  Hva koster egentlig kostebinderiet på Løvebakken Norge som nasjon, eller verden generelt?

  Hva er medisinen, – mer parti- politikk?
  Mer «sosialistisk politikk»? Mer skatt for at statskapitalistene kan bombe mer for fred?
  Mer «fordømmelse av det ekstreme høyre»?

  Eller:
  Hva hadde skjedd om vi istedet hadde bombet Løvebakken, og fått fred.
  Og latt folk i Norge greie seg uten deres trojanske hesteveddeløp og politiske kannestøperi.

  Svar
  • «Hva koster egentlig kostebinderiet på Løvebakken Norge som nasjon, eller verden generelt?»

   Har ikke Norge i årenes løp brukt minst 19 milliarder kroner på å destabilisere Syria?
   Eva Thommassen hadde et anslag i Steigan.no en tid tilbake

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er D-vitaminet mindre farlig enn det apotekene forteller?

En stor engangsdose er en effektivt hjelper mot luftveisvirus, sier canadisk professor.

Forrige innlegg

Dette er tomme trusler:

Kroatia truer med å blokkere et evt. Nato-medlemskap for Sverige og Finnland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.