POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Putin og Biden skal tale.

Den kommende uken blir viktig i krigen.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En avgjørende uke for Russland og Ukraina

Av Larry Johnson

Larry Johnson er X-CIA-analytker

Ta en god titt på dette kartet. Fra Kherson i sør til Yanshulivka i nord er det en avstand på omtrent 1000 miles. Det tilsvarer avstanden fra Washington, DC til Fort Lauderdale, Florida. Eller, for å si det i europeiske termer, det tilsvarer omtrent avstanden mellom Paris, Frankrike og Warszawa, Polen. Poenget mitt er enkelt – dette er et svært territorium å dekke i en bakkekrig og krever at både Ukraina og Russland takler problemet med hvor de skal utplassere sine respektive tropper, artilleri og stridsvogner.

Et av de store problemene Ukraina sliter med å løse, er at dens eksisterende stridsvognstyrke har blitt kraftig degradert, noe som er grunnen til at den ukrainske presidenten Zelensky og general Zalushny ber om hundrevis av erstatnings-stridsvogner fra Vesten. Ukraina sliter også med å håndtere sin nedslitte troppestyrke og tvangsrekrutterer vernepliktige så unge som 16 og så gamle som 60. Ukraina står overfor problemet med å bestemme hvor de skal utplassere sine gjenværende styrker i tilstrekkelig styrke til å stanse en russisk offensiv.

Russland, derimot, har ingen slike begrensninger. Russiske fabrikker fortsetter å skaffe nye stridsvogner for å erstatte de tapte i kamp, og har utvidet sin vervede styrke ved å innkalle reserver. Russland har en annen fordel som de har utnyttet med stor effekt. De er i stand til å trene sine styrker i Russland på sikre steder og utstyre dem med ferdighetene som er nødvendige for å kjempe effektivt på slagmarken. Ukraina kan ikke det. Erstatningene landet har hentet må sendes til NATO-land for trening fordi ukrainske militærbaser i Vest-Ukraina er sårbare for russiske missilangrep.

Krigen i Ukraina er ikke begrenset til steppene i Øst-Ukraina. Den utspilles ut som et globalt drama som setter Russland opp mot USA og Europa. Den kommende uken vil det bli noe veldig bisarre og potensielt viktige politisk utspill. Vladimir Putin skal etter planen tale på tirsdag men en forventer at han vil kunngjøre et utvidet forhold til Hviterussland og erkjenne at Russland er i krig med NATO. Putin kan trekke en rød linje som advarer NATO om at hvis den sender mer sofistikerte våpen til Ukraina, vil Russland handle for å beskytte seg selv.

Samme dag vil Joe Biden dukke opp i Warszawa for å holde en tale som ikke vil endre Ukrainas desperate situasjon, og som sannsynligvis vil forsterke russisk besluttsomhet om å få seier på slagmarken i stedet for ved forhandlingsbordet. Biden forventes å bønnfalle det russiske folket om å kvitte seg med Putin. Jeg er sikker på at det (ikke!) vil gi stor respons hos det russiske folket. Bidens tale vil ikke dempe den økende angsten blant NATO-allierte. Det visuelle alene til en skrøpelig, dement Biden, vil virke sammen med bildet av en rolig, men bestemt Putin.

Frem til dette punktet har den vestlige strategien, under amerikansk ledelse, inkludert å bakvaske alt russisk og forsøke å straffe det russiske folk økonomisk. Det er en mulighet for at Biden vil slå an en mer forsonende tone i sin tale overfor det russiske folket og prøve å endre fortellingen om at hans er en krig mot tyrannen Putin, ikke folket i Russland. Hvis han gjør det, vil det utløse alarmklokker i Ukraina. Zelensky og de som står bak han kan tolke dette som en tidlig indikator på at USA forbereder seg på å kaste dem hvis situasjonen på slagmarken forverres for Ukraina.

Hvis du ikke har sett Alexander Mercouris eller Brian Berletics siste videocast om disse problemene, anbefaler jeg dem til deg.

Forsidebilde: Alexandre Pellaes

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Det visuelle alene til en skrøpelig, dement Biden, vil virke sammen med bildet av en rolig, men bestemt Putin.»

  Eller en klovn av en norsk militær, i ‘fri’ dressur?

  Mye bra og ærlig fra Putin. :

  ‘ Vi gjorde alt i vår makt for å finne en fredelig løsning på Donbass-problemet, men Vesten forberedte et annet scenario…
  Vårt lands eksistens står på spill. Jo mer Vesten involverer seg i krigen, desto mer våpenmakt må vi bruke, sier han.
  – Hvis USA gjennomfører atomtester, vil vi gjøre det samme.
  I tillegg ‘påstod’ han at den russiske økonomien har vært mye sterkere enn Vesten trodde, og at arbeidsmarkedet går godt. ‘
  https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/nQm3Ka/putin-taler-om-krigen-i-ukraina-vaart-lands-eksistens-staar-paa-spill

  Og mye ‘påstår’ fra en løyerlig ‘ekspert med bart ‘ , oberstløytnant Palle Ydstebø, antagelig med egen stylist, 😉

  ‘ Russland har hele tiden raslet med atomsabelen, for å skremme Vesten.’

  Det er vel det motsatte, Palle. Men pyttsan, fortsett å snurr barten og sannheter, du.

  Svar
 • Putin er på høyden. Med utdannelse og bakgrunn fra KGB (FSB) er han en svært kompetent leder. Putin levde av fakta uten å filtrere virkeligheten gjennom ideologiske briller. På samme måten som kolleger i GRU. Men begge tjenestene vetat når informasjon er levert politiske myndigheter har man ingen kontroll hvordan de brukes. Det er her Putin har sin styrke. Han kjenner systemet og prosessene. På hans bord kommer kun usminket fakta. Han omgir seg med folk fra GRU og FSB fordi de er kompetente og realistiske. Og de eneste han stoler på. Om han forsvinner kommer arvtaker fra dette miljøet. Arvtakeren behøver ikke være, som Putin, fra de liberale vest-Russiske områdene, men en adskillig hardere negl. Putin er en politisk leder med format langt utover Russlands behov. Putin ønsker et land med tradisjonelle verdier. Putins kamp mot den vestlige mafiaen i Ukraina, er vår kamp. Er det noen som har foreslått han til Nobels fredspris?

  Svar
 • ‘Stoltenberg sa videre at Putin har gjort det tydelig at «han forbereder seg på mer krig». ‘
  nrk.no/urix/putin_-_-vesten-er-ansvarlig-for-at-konflikten-fortsetter-1.16305819

  Det hadde jeg også vært.
  Med en rabiat ( kokain-snusende?) generalpuddel for Nato.
  En dement statsleder i USA, som er fullt styrbar for enda mer rabiate bakmenn, som er livredde for å miste kontrollen over verdensvalutaen og rentene. ( Årsaken til både 1. og 2. verdenskrig.)

  Og ikke minst en dement krigshisser i Nato , som har glemt at han fikk jobben ved å gå til bombeangrep og drepte 30 000 sivile i uprovosert angrep på Afrikas best fungerende land.
  – Drepte statslederen og stjal alt gullet i Libyas statskasse.

  Jeg hadde vært Livredd!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 februar 2023 17:53

  Nato-offiser Palle Ystebø likar ikkje å snakka om Nato-doktrinen for fyrstebruk av atomvåpen. Det gjer ikkje nokon i NRK heller.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 februar 2023 21:42

  endeleg eit sannings ord frå den kanten: Krigen i Ukraina handlar om verdiar, seier Biden i dag. ja, store verdiar til våpenindustri og energiseljarar i USA medan Ukraina vert maltraktert, og endå større verdiar til USA-firma når ukraina skal byggjast opp att.

  Svar
 • ‘Det russiske skipet som kartla energiinfrastrukturen med formål om sabotasje, ble oppdaget i vårt territorialfarvann og eskortert bort av kystvakten. Dette sier noe om Russlands interesse for den maritime infrastrukturen. Vi er i alarmberedskap, sier AVID-direktør Erik Akerboom i rapporten. ‘
  finansavisen.no/samfunn/2023/02/21/7987783/avslorte-russlands-planer-av-gass-sabotasje-i-nordsjoen

  ‘ MED FORMÅL OM SABOTASJE.’
  Sier….? 😉

  Er det noen som begynner å bli desperate nå; brenner det i rumpa?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nord Stream sabotasjen

Har Tyskland blitt en koloni av USA?

Forrige innlegg

Seymour Hersh:

Ukraina kan aldri vinne krigen mot Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.