POSTED IN Klima, Økonomi

Prisstigningen på energi og inflasjonen var planlagt av kapitalkrefter i vest.

«Klima» skulle være påskuddet til å utløse økonomisk krise.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvordan Blackrocks Larry Fink skapte den globale energikrisen.

Av F. William Engdahl.

Mange uroer seg over den globale energikrisen, med pris på olje, gass og kull som øker samtidig, og til og med tvinger store industrianlegg innen kjemi, aluminium og stål til å legge ned. Biden-administrasjonen og EU har insistert på at alt er på grunn av Putins og Russlands militære handlinger i Ukraina. Det er ikke slik det er. Energikrisen er en lenge planlagt strategi for vestlig storfinans og politiske kretser, for å demontere industrielle økonomier for en dystopisk grønn agenda. Det begynte lenge før Russland startet sin intervensjon i Ukraina.

I januar 2020 sendte administrerende direktør for verdens største investeringsfond, Larry Fink, et brev til Wall Street-kolleger og konsernsjefer om fremtiden for investeringer. I brevet, med tittelen «A Fundamental Reshaping of Finance», annonserte Fink en radikal endring for investeringer. Penger skulle bli grønne. I et nytt brev fra 2020 erklærte Fink: «I nær fremtid, vil det være en betydelig endring av hvordan kapital investeres. Klimarisiko er investeringsrisiko». Videre uttalte han: «Hver regjering, selskap og aksjonær må konfrontere klimaendringene».

Etter dette har den såkalte ESG-investeringen, som straffer CO2-utslipp av selskaper som ExxonMobil, blitt moten blant hedgefond, Wall Street-banker og investeringsfond inkludert State Street og Vanguard. Slik er makten til Blackrock. Fink fikk også fire nye styremedlemmer i ExxonMobil til å forplikte seg til å avslutte selskapets olje- og gassvirksomhet.

Larry Fink - Wikipedia
Larry Fink

Brevet fra Fink var en krigserklæring fra storfinansen mot den tradisjonelle energiindustrien. BlackRock er et medlem av Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) og har undertegnet UN PRI – Principles for Responsible Investing, et FN-støttet nettverk av investorer som driver med nullkarbon-investeringer ved å bruke svært korrupte ESG kriterier – som er miljømessige, sosiale og styringsmessige faktorer i sine investeringer. Det er ingen objektiv kontroll med feil tall for et selskaps ESG. I 2020 sluttet BlackRock seg også til Climate Action 100, en koalisjon av nesten 400 investeringsfond som forvalter 40 billioner dollar.

Med det skjebnesvangre brevet fra Fink, startet et kolossalt nedsalg i den globale olje- og gassektoren på billioner av dollar. Samme år ble Fink utnevnt styremedlem i Klaus Schwabs World Economic Forum, som binder sammen konsern og politikere til Zero Carbon UN Agenda 2030. I juni 2019 signerte World Economic Forum og FN et strategisk partnerskap for å fremskynde 2030-agendaen.

Biden – En BlackRock-president?

Tidlig i presidentvalget, hadde Biden et møte med Fink som fortalte Biden at «Jeg er her for å hjelpe.» Etter hans skjebnesvangre møte med Fink, kunngjorde kandidat Biden: «Vi skal bli kvitt fossil energi.» I desember 2020, før Biden ble president i januar 2021, utnevnte han BlackRocks Global Head of Sustainable Investing, Brian Deese, til å være sin assistent.

Keystone XL pipeline: Why is it so disputed? - BBC News
Keystone XL

Dette har vært katastrofalt for olje- og gassindustrien. Finks mann Deese ga Biden en liste over tiltak mot olje som skulle signeres ved Executive Order fra dag én. Som å stenge den enorme Keystone XL oljerørledningen som bringer 830 000 fat per dag fra Canada. Samme dag satte Biden i gang en endring av de såkalte «Social Cost of Carbon» som pålegger olje- og gassindustrien en straff på 51 dollar tonnet CO2. Dette ene grepet, gjort av en ren utøvende myndighet uten samtykke fra kongressen, medfører en ødeleggende kostnad for investeringer i olje og gass i USA.

Enda verre, Bidens miljøregler og BlackRocks pålegg for ESG-investeringer, er ødeleggende for USAs oljeraffinerier. I løpet av de to første årene under Biden, har USA redusert kapasiteten for raffinering av bensin- og diesel med 1 million fat per dag av, og nedstengningene er permanente. I 2023 vil det bli redusert ytterligere med 1,7 millioner fat per dag. Med henvisning til det store Wall Street-nedsalget i olje og Bidens-antioljepolitikk, sa administrerende direktør i Chevron, at han ikke tror USA noen gang vil bygge et nytt nytt raffineri.

Les av F. William Engdahl: Null-karbon kravet

Ursula von der Leyen forlot WEF-styret i 2019 for å bli leder for EU-kommisjonen. Det første hun gjorde var å presse gjennom «EU Zero Carbon Fit for 55-agendaen». Det har pålagt store karbonavgifter og andre begrensninger på olje, gass og kull i EU, lenge før den russiske intervensjonen i Ukraina i februar 2022. Virkningen av Finks ESG-agenda i Biden-administrasjonen, og EUs Zero Carbon-galskap skaper den verste energi- og inflasjonskrisen i historien.

Fra F. William Engdahls blogg, publisert 15 november 2022.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: How Blackrock’s Larry Fink Created the Global Energy Crisis.

http://www.williamengdahl.com/

Forsidebilde: Mika Baumeister

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Hele denne planlagte globale finanskrisen, utført av superbandittene og psykopatene som styrer verdens finanselite, har vært varslet i flere år allerede. Riktignok har disse varslene vært analysert under merkelappen konspirasjonsteorier, frem til bevisene har kommet som perler på en snor.
  Av en eller annen grunn er denne luciferianske kulten pålagt (av den øverste sataniske ledelsen) å telegrafere delvis åpent alle deres planer. Se bare boken ‘Covid-19: The Great Reset’ som WEFs Klaus Schwab begynte arbeidet på lenge før plandemien startet i desember 2019.
  Det er også lett å se at desperasjonen strammer seg til blant det sataniske herrefolket etterhvert som menneskeheten nå våkner i rekordfart rundt om i verden, mens Norge henger langt etter i oppvåkningen fordi vi er en særs veltrent flokk med sauer.
  Én ting kan ikke sies for ofte; skal vi ha det minste håp om å slippe unna det planlagte tyranniet til den ondskapsfulle fyrstelige eliten, må vi tvinge oss selv til å våkne, reise oss fra tv-stolen og nekte det som den lukkede elitistiske klubben forsøker å tre ned over hue på oss.
  Det er like før vi nå trer inn i det totalitære Social Credit Systemet etter kinesisk modell. Og gå ikke et øyeblikk rundt og innbill deg at jesuitten og EU fantasten Gahr Støre, WEF-mannen Barth Eide, Club of Rome dama G. H. Brundtland og resten av nikkedukke kabinettet ønsker det beste for deg og meg eller den arbeidende befolkning under ett. Det eneste de ønsker er total kontroll.
  Implementeringen av digital valuta er allerede i full gang i svært mange land, og i Norge er forberedelsene i full gang. En rekke land er langt inne i sine pilot-prosjekter rundt digital valuta gjennom sine sentralbanker. Vaksinepass og personlig karbonavtrykk gjennom falske pandemier og den store klimabløffen er delmål og redskaper for å tvinge oss inn i et dystopisk helvete, rensket til skjelettet for menneskelig frihet. Alt for at den psykopatiske finanseliten alene skal forvalte jordklodens ressurser og verdier til evig tid.
  Innen 2030 er planen at ALT skal være ferdig implementert og klart, og da har vi ingen retrettmulighet.
  Så er du komfortabel med et system som på høylys dag fraraner deg den lille økonomiske frihet du måtte ha, stripper deg for opplagte menneskerettigheter som tanke- og ytringsfrihet og frihet til å bevege deg der du vil, ja da kan du bare sove videre. For dere andre som har evne til å tenke selvstendige frie tanker — på tide å gni tv-tåka ut av øya!

  Svar
 • Hvis, og dette er ett stort HVIS, vi kan forflytte oss fra fossil energi over til «gratis energi» eller veldig mye billigere energi vil ikke det være negativt. Spørsmålet er om vi mennesker er klar for ett sånt system. F.eks behandling av drikkevann med UV stråler istedet for å klore drikkevannet, det gjøres allerede i Norge. Elektriske biler som ikke kjører på litium batterier. En verden uten behovet for å kjøre fra kabel til kabel. Jeg vet mange vil si dette er høytflyvende luft-ideer, men mye forskning og patenter som faller utenfor mainstream er nå tilgjengelig…. http://www.rexresearch.com/invnindx.htm Vi har i snart tre år nå gått og debattert hvordan man best behandler en sykdom som rammer mennesker med svekket immunforsvar og lavt vitamin D nivå. Pengeinteresser, nasjonal sikkerhet, sjarlataner og vår begrensede mulighet til å se ting annerledes er hva som til nå har forhindrer oss. Se litt inn i det sveitsiske Methernitha prosjektet…. Ha en fin dag!

  Svar
  • martin:
   » Jeg vet mange vil si dette er høytflyvende luft-ideer,»

   Det er ‘høitflyvende ideer’ som har stått bak mye av den velstanden menneskeheten har tenkt seg fram til. Målet har hele tiden vært å bedre velstand og trygghet og redusere slit og pliktarbeidstid.
   Så velger vi forunderlig nok å bruke krefter på konstruerte motsetninger og å løpe omkapp med Faaan etter penger. I et religiøst pengesystem få skjønner noe av.
   Kapitalisme er ikke synonymt med konkurranse og utvikling, selv om vi er narret til å tro det.
   Sunn konkurranse og utvikling og inovasjon har drevet menneskeheten framover i all tid. Fra plogen , kraften fra foss og elver, elektrisiteten, ‘Spinning Jenny’, til vaskemasinen og nyere energiformer, enda bedre enn lagrede oljekarboner som foreløpig har hjulpet oss på vei.
   Kapitalisme er å FORVEKSLE måleverktøy og produkt. Penger er kun et måleverktøy og byttemidler/tall, uten egenverdi, som kan sendes rundt i samfunnet for å SKAPE aktivitet og produksjon og utvikling. Dette er pengene/byttemidlenes verdi. Kun.
   Målet i menneskehetens utvikling er at vi, den enkelte, skal få større frihet, mindre slit og slaveri. Så ser det ut til at vi får (religiøst?) dårlig samvittighet når det blir like morsomt å arbeide som å danse. Der nye energiformer avløser tidligere tiders slaveri og slit.
   Og vi lar penge-prestene og deres makt- religion , og deres rente-styring og pengekontroll stjele vårt slit.
   Ja, ja, vi får jo dårlig samvittighet for å ha det godt, så vi godtar dette røveriet ser det ut til. (?) ;-)
   Som vi godtok tidligere at de religiøse ( politiske ?) moral- prestene tok fra oss vår livsglede.
   Eller at vi brukte bort kreftene på konstruerte ( organisert av de samme penge- prestene?) motsetninger og parti-politikk.

   Vår mentalitet er vår skjebne.
   Men utviklingen går i riktig vei, fram mot glede og frihet.
   Vi må bare kvitte oss med noen politiske/religiøse vrangforestillinger , innplantet av de som vil beholde makten gjennom det pensum de har lurt oss til å lære.

   Svar
   • «Og vi lar penge-prestene og deres makt- religion , og deres rente-styring og pengekontroll stjele vårt slit.»

    ‘ Norges Bank setter fortsatt opp renten raskt for å tvinge ned inflasjonen til 2 prosent.
    Det siste året har nemlig inflasjonen vist seg å være sterkere enn Norges Bank og de fleste økonomer har ventet, slik at den varslede rentetoppen er blitt justert oppover flere ganger. ‘
    https://www.nrk.no/norge/seig-inflasjon-_-venter-boliglansrente-over-4-prosent-til-2026-1.16550178

    Overraskende? Når man setter opp prisen på vannkraftenergien vår ( uten at produksjonsprisen har økt!), som selvfølgelig øker ALLE priser i Norge.
    – Og så setter opp rentene ‘ fordi vi har fått ‘inflasjon’; som dermed selvfølgelig øker prisene ytterligere….
    Løsning? Jo, ta fra folk pengene, også de oppsparte.
    Da går jo forbruket ned . – Og folk blir også mer avhengig av en statsadministrasjon og politikere som har tatt fra innbyggerne pengene. ;-)
    Men når boligbyggingen stopper opp i denne usikkerheten, vil selvfølgelig boligprisene stige. – Som igjen brukes til å heve rentene ytterligere.
    Penge- økonomi/’vitenskap’. Eller galskap/molbo-politikk?
    Uansett er det tyveri. – Og HVOR havner pengene?

 • Full treff. Takk skaldu ha.Hilsen fra İstanbul.

  Svar
 • Tror man virkelig at det finne enorme mengder med lett tilgjengelig (billig) energi i verden i form av slikt som olje, kull og gass? I vår tid finnes det rundt 8 milliarder mennesker på jorden, og alle disse skal ha både mat og energi.
  Og mat er noe som må dyrkes, det er noe som medfører avskoging. Skog på sydlige breddegrader genererer skyer som igjen skaper nedbør (såkalt regnskog). Skyer har også den egenskapen at sollys reflekteres tilbake til verdensrommet og således avkjøler jorden. På 1500-tallet under kolonialismen fikk man massedød og gjengroing i stor skala (store områder både i Nord-Amerika og i Amazonas som var jordbruksland før europeerne kom, grodde igjen). Denne gjengroing førte til økt skydannelse og økt avkjøling av jorden, og førte også til «den lille istid» i Europa pga kaldere golfstrøm og vindstrømmer fra Amerika (altså menneskeskapte klimaendringer – og det helt uten å nevne CO2).
  President Macron sier at det nå er slutt på overfloden i verden og med det menes overflod av energi, naturressurser, kunstgjødsel og ledig arbeidskraft. Og hvordan løses en slik krise i en verden hvor befolkningen snart er 10 milliarder mennesker?

  Svar
 • «…at alt er på grunn av Putins og Russlands militære handlinger i Ukraina. Det er ikke slik det er. »

  Nei, selvfølgelig ikke, selv om vår stas-minister også sa det.
  – Før han lot prisen på vår EGENPRODUSERTE vannkraftenergi i vinterlandet Norge styres av den høyeste gassprisen i EU, etter ordre fra Brussel.
  Så innbyggerne i Norge lå våkne om natta og grudde seg til neste strømregning.
  Og våre pengeøkonomer lar denne kunstige høye strømprisen, som selvfølgelig øker ALLE priser i Norge, være begrunnelse for ‘inflasjon’. Og så setter opp boliglånsrenta, – akkurat som FED/ USA / IMF forlanger.
  Så innbyggerne nå ligger våken om natta videre, i frykt for å miste boligene.

  Hurra for 17 mai og frihet. ;-)

  Svar
 • Northern Light.
  18 mai 2023 16:34

  Risikoen ved å spise insekter.

  Av Rhoda Wilson.
  De siste årene har vi sett at matforsyningen vår ødelegges mer og mer. Samtidig har vi sett et økende press for å få oss til å spise insekter. Begge er markedsført under de falske fortellingene om «menneskeskapte klimaendringer» og for å «redde planeten».

  Vi vet at ødeleggelsen av matforsyningen vår, og med det at tilgangen til et sunt balansert kosthold blir borte, bare kan bety katastrofe for menneskeheten. Men hva med et insektbasert kosthold? Er insekter et sunt alternativ? Den primære fordelen som fremheves med å spise insekter er at de har et høyt proteininnhold. Men matsikkerheten med et insektbasert kosthold er imidlertid en betydelig bekymring.

  Dr. Sherri Tenpenny, en osteopatisk legespesialist i Cleveland, Ohio, utførte noen omfattende forskning på historien, bruken og fordeler og ulemper med insekter som matkilde. Hun dokumenterte funnene sine i to Substack-artikler. «De fleste insektarter er IKKE spiselige,» skrev Dr. Tenpenny. «Av de 2100 insektene som er spiselige, er de vanligste gresshopper, honningbier og melorm. Globalt er biller, larver, veps og maur også ofte konsumert».

  Hun konkluderte med at det er dårlig oversikt over tilsyns-regelverket innenfor denne relativt nye bransjen. Det er også alvorlige bekymringer om sikkerheten med oppdretts-insekter og risikoen for mennesker ved at de infiseres av det insektene spiser.

  Nedenfor fremhever vi farene ved å spise insekter som Dr. Tenpenny identifiserte:
  En del mennesker vil være allergiske mot insekter. En studie har vist at personer som er allergiske mot skalldyr også er allergiske mot melorm. Allergi mot skalldyr er forårsaket av kitin. Kitin finnes i ekso-skjelettene til insekter, celleveggene til sopp og harde deler av virvelløse dyr og fisk. Det er sannsynligvis det karbohydratet det finnes nest mest av i naturen. Det er lite fordøyelig og faller inn i kategorien «uløselig fiber» med mel fra insekter.

  Det har også blitt antydet at personer med rekeallergi kan være utsatt for matreaksjoner ikke bare på flere arter av melorm, men mest sannsynlig også på andre insekter og insektprodukter. Også personer med kjente allergier mot husstøvmidd kan også være allergiske mot spiselige insekter som gul melorm, kakerlakker og ørkengresshopper. Andre insekter som er kjent for å forårsake allergiske reaksjoner omfatter silkeorm, gresshopper og sikader.

  Den andre risikoen er at insekter kan ha mikroorganismer som kan utgjøre en risiko for mennesker og dyr, enten direkte eller indirekte. Insekter kan huse patogener på overflaten, i tarmen og som en del av deres reproduksjons-syklus. Det fulle omfanget av mikroorganismer i spiselige insekter er ukjent, og det er ikke kjent om de ytre patogenene kan være skadelige hvis de spises. Det er heller ikke kjent om de kan fjernes helt. Koking kan ikke fjerne dem heller. For eksempel kan sporedannende bakterier i mage-tarmkanalen til spiselige insekter tåle koking, tørking og fritering.

  Den tredje betydelige bekymringen når insekter eller insektprodukter spises, er risikoen for biologiske og kjemiske forurensninger som finnes i mage-tarmkanalen til insekter. Ulikt buskap, blir insekter konsumert av mennesker og i dyrefôr i sin helhet. Derfor kan hvordan insektene er kommersielt oppdrettet, matet, oppbevart og behandlet, bestemme hvilken risiko de har i næringskjeden.

  Insekter dyrket på landbruksavfall kan bli utsatt for mykotoksiner, plantevernmidler og andre kjemiske farer som giftige metaller og dioksiner. Fosfater og plantevernmidler ble funnet i spiselige gresshopper i Kuwait. Akkumuleringen av disse forurensningene i insekter og hvordan det deretter blir overført til mat eller dyrefôr er ikke kjent.

  Høye nivåer av bly ble funnet i tørkede gresshopper fra delstaten Oaxaca, Mexico. Disse ble identifisert som kilden til forhøyede blynivåer i blodet under et utbrudd av blyforgiftning hos migranter i California i 2007. Ytterligere kjemiske forbindelser som er funnet i eller på spiselige insekter omfatter flere typer dioksiner, mineralolje-hydrokarboner, harpikser, typer av PVC og aluminium.

  Selv behandling av insektene i matproduksjonen kan være farlig. Når de varmes opp eller tilberedes, kan de kjemiske reaksjonene med giftstoffene på skallet eller i tarmene føre til utskillelse av giftige forbindelser som ender opp i det ferdige proteinmåltidet.

  Fra The Expose, publisert 15 mai 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The risks of eating bugs.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Utarmet uran fra Storbritannia:

Sprengte Russland nettopp et lager av denne giften i Vest-Ukraina?

Forrige innlegg

Florida går ett skritt videre:

Alle Corona-påbudte tvangstiltak forbys.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.