POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Prinsipplaus, kva tyder det?

Ubrukeleg, ikkje til å stole på!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ubrukelege folk

Av Hans Olav Brendberg

Prinsipplause folk kan vera hyggelege, empatiske, hjelpsame og på alle vis eit positivt bidrag til verda rundt seg. Men når det strammar seg til, og viktige fridomar er under åtak, er dei diverre heilt ubrukelege.

Ta td. gjengen i «Document». I nokre saker har dei vore av dei modigaste og mest leselege av norske nettaviser. Dei arbeider tolmodig, og får fram ting anna norsk presse ikkje tør ta i. Dei tør utfordra konsensus når det gjeld krigen i Ukraina. Alt saman vel og bra.

Dei siste ti åra har dei vore veldig opptekne av ytringsfridom. Ikkje berre formell ytringsfridom, men også dei meir subtile mekanismane for å hindra offentleg diskusjon om verkelege problem. Dei har – med rette – vore kritiske til «woke»-hysteriet, og har avvist at det er grunn nok til å undertrykka ein meiningsytring når nokon blir krenka.

Alt dette ville vore utmerka – om det hadde dreidd seg om prinsipp. Det gjer det ikkje.

For nokre veker sidan vart ein norsk medisinarstudent – Marie Andersen – internasjonal kjendis i det sionistiske propagandaapparatet.

Ho heldt opp ein plakat – «Keep the World Clean» – der det israelske flagget vart kasta i søpla. Ein plakat som ikkje skada ei levande sjel – sjølv om mange vart krenka. Nøyaktig som med Muhammed-karikaturane.

Og då greidde vel Document å innsjå kva prinsipp som stod på spel når denne studenten vart utsett for ein hysterisk kampanje, og til slutt kasta ut frå medisinstudiet?

Drøym om det.

Document fekk like vondt i den heilage kua si som ytterleggåande muslimar fekk etter Muhammedkarikaturane. Og forsvar av ytringsfridomen var plutseleg ikkje so viktig.

Document er – som mange andre – opptekne av å forsvara ytringar dei likar. Og akkurat so langt rekk det.

Dei er prinsipplause. Og difor ubrukelege.

Forsidebilde: Cytonn Photography

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Johannes Åtta Førtifira
  12 november 2023 13:35

  Det du Hans Olav Brendberg åpenbart ikke har skjønt er at en god undergraver og påvirkningsagent skal skjule giften sin i minst 90% sannhet, troverdighet og kvalitet. Det er det den bloggen du er så opptatt av forsøker på. Den er kontrollert opposisjon. Hovedmålet er å insiminere leserne med muslimhat og zionistjødedyrkelse.

  Det er forferdende hvis du har brukt å mye tid på den bloggen uten å skjønne dette. Det var noe jeg så med det samme den kom og den har siden ikke eksistert for meg.

  Det samme gjelder for en annen blogg som nå har fått et nytt navn, men tidlige hadde et navn som begynte med r og sluttet på t.

  Med mindre man støtter formålet disse bloggene for kontollert opposisjon har, burde man aldri omtale dem.

  Svar
 • deafdumbblind
  12 november 2023 14:34

  Dette er en bra artikkel. Åpenhet må være det viktigste. Et godt samfunn bør være tuftet på verdier som sannhet , åpenhet, gjennomsiktighet og ærlighet, blant flere viktige verdier. Likestilling er en annen stor og god verdi.

  Svar
 • Å være uenige om hva man kan enes om ser ut il å være det eneste man kan enes om. Forstår faktisk ikke hvorfor folk «krangler» om «bagateller» når verden er i ferd med å gå fullstendig av «hengslene»

  Det er vel nettopp dette makteliten har forstått … den gemene hop klarer ikke å enes om noen verdens ting …

  Som Hyenene når de sirkler inn et svakt dyr … Slår til når der ikke er retrettmuligheter…

  Svar
 • Documents artikler og kommentarfelt kan regnes som kristne sionister, helt ukritiske i forhold til at Israel nå opptrer som nazister, med konsentrasjonsleiren Gaza og snakk om «Endlösung» og synet på seg selv som herrefolk og overlegen «rase» og hele pakken, helt uvitende om Netanyahus foraktende syn på sånne som dem:

  » Min mening om kristne sionister? De er avskum. Men ikke fortell dem det. Vi trenger alle de nyttige idiotene vi kan få akkurat nå.»

  Svar
 • Gideon Levy, Haaretz-journalist, er verdt å lytte til; han uttrykker seg veldig slagferdig og veldig provoserende for sionistene:

  https://www.youtube.com/watch?v=JQS_9K5-Dk

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke bare av bomber.

Innbyggernes liv trues nå av sult og vannmangel.

Forrige innlegg

Rundt halsen på norsk økonomi.

«Den grønne politikken» er en møllestein.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.