POSTED IN Israel, Krig-fred

Ikke bare av bomber.

Innbyggernes liv trues nå av sult og vannmangel.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israels beleirings-krig mot Gaza gjør at mange overlevende etter bombeangrep dør av tørst og sult.

Av Arsenio Toledo.


De beleirede palestinske sivile på Gazastripen frykter at hvis de ikke blir drept av Israels vilkårlige nådeløse bombing, vil de bli drept av sult og tørst.

Siden Israel innførte en full beleiring av Gazastripen 9 oktober, har Tel Aviv kuttet mat, vann, drivstoff, andre energiforsyninger og andre nødvendigheter, og fratatt de mer enn to millioner palestinske innbyggerne i Gaza grunnleggende forsyninger for å kunne leve.

Etter innføringen av blokaden startet Israel en nådeløs bombekampanje, vilkårlig rettet mot ikke bare mistenkte militante stillinger, men også sivil infrastruktur, som sykehus og helligdommer som skoler, kirker, moskeer og flyktningleirer, alt under ubegrunnede påstander om at grupper som Hamas bruker disse stedene som baser og kommandosentraler.

Nå, etter en måned med nådeløse bombeangrep, har frykten for å bli drept av israelske luftangrep blitt sekundært for de beleirede palestinerne på Gazastripen. Nå er de mer bekymret for den eksistensielle nødvendigheten av å spise og drikke vann.

Regionens ressurser er nesten oppbrukt etter en måned med blokaden og nådeløse bombeangrep. Generatorer, spesielt de som brukes til å holde lysene på på sykehus, har gått tom for drivstoff. Forsyningen av nødmat er snart slutt.

«Jeg har litt mat for å holde meg i gang i dag, men det er en konstant bekymring for om jeg vil ha mat i morgen», sa en innbygger i Jabalia flyktningleiren som ble intervjuet av Middle East Eye.

Jabalia-leiren ble nylig målrettet av en serie luftangrep som drepte over 200 sivile og såret nesten 200, mens de israelske forsvarsstyrkene hevdet at målet var en Hamas-base i flyktningleiren.

Palestinere i Gaza lider under Israels «krig med sult som våpen».

Menneskerettighetsorganisasjonen Euro-Med Monitor advarte om at Israel fører en «omfattende utsultingskrig» mot Gazas sivilbefolkning. De få gjenværende supermarkedene på Gazastripen har nesten blitt tømt for matvarer, videoer som sirkulerer på nettet viser tomme hyller. Butikker og bakerier har gjentatte ganger blitt bombet, og de som mirakuløst har overlevd, har blitt tvunget til å legge ned på grunn av mangel på ingredienser til matproduksjon.

I Deir al-Balah sør i Gaza har flyktninger blitt tvunget til å ta turen til sjøen for å bade og vaske klærne sine på grunn av mangel på rennende vann.

FNs kontor for koordinering av humanitære anliggender rapporterte at på grunn av den israelske blokaden, mellom 21 oktober og 1 november, var det bare 26 lastebiler med hjelpesendinger som fraktet viktige vann- og sanitærforsyninger, som kunne kjøre inn på Gazastripen. Dette er ikke i nærheten av minimum av mat som er nødvendig, for at Gazas mer enn to millioner sivile skal overleve.

«Til og med moskeer, som hadde vann, har blitt bombet. Vanntanker og solcellepaneler er også ødelagt på grunn av bombingen», sa beboeren i Jabalia flyktningleir. «Hvis vi ikke blir bombet i hjel, kommer vi til å sulte i hjel. Dette er en enorm bekymring, jeg trenger ikke å forklare hvor smertefullt det ville være».

«Vi har ikke vann, ingen sanitæranlegg og ikke avløpsystem», sa Imm Mahmoud, en flyktning på en skole i Deir al-Balah. «Med mangel på grunnleggende hygiene lider voksne eller barn».

Fra Natural News, publisert 9 november 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israel’s genocidal “war of starvation” against Gaza ensures many survivors of bombings die of thirst and hunger.

Forsidebilde: Christopher Eden

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det er vanskelig, svært vanskelig å forholde seg til noe som helst annet – når dette Barbariet utføres i Gaza – utført av regjeringen i Israel og deres IDF. Alle våpen grener er med – 24/7, nå inne mnd to.
  Og Vesten står og ser på! Enkelte land forbyr å vise sympati med Palestinerne – tør ikke stoppe protestmarsjer.
  Syd-Libanon trekkes inn fra Israels side.
  Hvilke knehøner/haner er det Europa har utstyrt seg med?
  USA – geriatriske presidenter, senatorer og kongressmedlemmer.
  Jeg håper sistnevnte føderasjon imploderer i tide.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   12 november 2023 20:22

   En eldre palestiner som var flyktet med familien til sør-Gaza, etter krav fra zionist-jødene, forteller nettopp til Aljazeera at da de var kommet fram ble de bombet med det som ikke kan være noe annet en klasebomber: – Små bomber som eksploderte overalt!

   Krigsforbryterne våre snakker alltid om russernes «brutale okkupasjon» av Ukraina. Hva er i så fall zionistjødenes okkupasjon av Gaza og av øst-Palestina («Vestbredden»)???

   Zionistenes krigføring er ren satanisme.

   Svar
 • Northern Light.
  12 november 2023 20:16

  Vestlige økonomier vil kollapse hvis USA og Israel utvider krigen i Midtøsten.

  Av Belle Carter.
  Forfatter og russisk militærekspert Andrei Martyanov og Brighteon-grunnlegger Mike Adams er enige om at vestlige økonomier vil bli ødelagt hvis USA og Israel fortsetter eskaleringen av konflikten i Gaza, rett og slett fordi deres økonomier ikke ville være i stand til å håndtere den. Ifølge Adams har USA det største militærbudsjettet i verden, men 90 prosent av pengene går til forsvinner på grunn av bestikkelser, ineffektivitet og inkompetanse.

  «Det er en økonomisk asymmetri i kostnadene ved å produsere militærmateriell. Jeg så tall som sier at USA bruker rundt 67 000 kr på å produsere en standard 155 mm artillerigranat. «Russland kan produsere den samme granaten for omtrent 1/10, og Iran kan produsere militære våpen til en brøkdel av prisen til USA».

  Martyanov var enig og siterte reell økonomi i Russlands operasjoner. «Russland har allerede seks toppmoderne strategiske missil- ubåter i drift, og hver ubåt koster rundt 1 milliard dollar. Mens Columbia-klassen U.S. Navy strategiske missilubåt koster rundt 9 milliarder dollar. I utgangspunktet ni for kostnaden av en amerikansk strategisk missilubåt. Russland har i utgangspunktet fornyet sin marines strategiske rakettavskrekking», forklarte han.

  Nå påpekte Adams at finansminister Janet Yellen skryter av at president Joe Bidens administrasjon absolutt har råd til militær støtte til både Israel og Ukraina. «Amerika har absolutt råd til å stå sammen med Israel og støtte Israels militære behov, og vi kan og må også støtte Ukraina i kampen mot Russland», sa hun og la til at den amerikanske økonomien gjør det «ekstremt bra.» Hun skrøt også av hvordan inflasjonen har gått betraktelig ned og at landet har hatt det sterkeste arbeidsmarkedet på 50 år med 3,8 prosent arbeidsledighet. «Vi står bak Israel. Amerika har også gjort det klart for Israel at vi står ved at de har rett til å forsvare seg», sa Yellen til Sky News’ Wilfred Frost.

  Adams siterte henne: «Vi kan bare trykke penger for en tofrontskrig». Og problemet er at folk tror på dette. «Og likevel vil jeg hevde at USA ikke engang har råd til en krig, fordi USA er blakk. USA kan ikke engang beskytte sin grense i sør, langt mindre Ukrainas, Israels eller Taiwans grenser». «Hun forstår ikke realøkonomien», sa geopolitikk-eksperten. «Det som er problemet er at USA er den største eksportøren av inflasjon. Men i det øyeblikket landene begynner å begrense sin inflasjon i dollar, noe som allerede skjer, kommer det tilbake til USA.»

  Vestlig hovedstrømpresse og media har alltid fremmet etnisk hat.
  Adams nevnte hvordan krigen i Amerika eskalerer ytterligere, fordi mainstream media nører opp under etnisk hat. «Det er nesten som en form for psykologisk terrorisme mot det amerikanske folket», sa han og nevnte to eksempler. «Rett etter den russiske spesielle militæroperasjonen i 2022, ble alle bedt om å hate alle russere. Ikke bare hate russere i det russiske militæret eller den russiske presidenten Vladimir Putin, det var hat mot Russiske artister, racerbilførere og idrettsfolk, sa han. «Det andre eksemplet akkurat nå er palestinerne. Du skal hate alle palestinere, du skal si at de alle er dyr. De er alle skitne hunder og alt mulig, noe som er utrolig rasisme».

  Den russiske forfatteren var enig i å si at «russofobi» alltid har vært til stede blant «elitene i Vesten». For ham har det blitt normalt at amerikanske medier, spesielt mange MSM-journalister i USA, i utgangspunktet deler det samme hatet. «Den amerikanske hovedstrømpressens og medias indre sirkler er først og fremst neocons (nykonservative), og mange av dem er sionister. Så mange av dem er som Utenriksminister Anthony Blinken, de bærer med seg sitt hat mot russere. Det er ekstraordinært».

  Fra Natural News, publisert 19 november 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker og videointervju i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Western economies headed for collapse if U.S. and Israel push escalation of war in the Middle East.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU vil innføre Orwells kontrollmareritt

Europeisk politiker med svært dårlige nyheter om digital Id og digital sentralbankvaluta

Forrige innlegg

Prinsipplaus, kva tyder det?

Ubrukeleg, ikkje til å stole på!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.