POSTED IN NATO, Ukraina

Presidenten i Ukraina bekrefter:

Vi er i praksis Nato-medlem.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Dette den ukrainske presidenten hevder bekrefter det vi har skrevet ved flere anledninger. Men krigen i Ukraina kunne vært løst fredelig hadde Minsk-avtalene blitt fulgt opp og også seinest i april i år etter en måned med krig, hadde ikke vært for at Nato ønsket seg krig.

Presidenten bekrefter i virkeligheten at det er nå Nato som finansierer og driver krigen gjennom den ukrainske regjeringen. Men en rekke Nato-land skjønner at å slippe Ukraina formelt inn i Nato vil utløse en åpen og fullskala krig mot Russland.

Likevel skal det være 9 av de 30 landene som ønsker dette ifølge Russia Today

Virkeligheten siger nå inn over store deler av EU-og Nato-området og det meget raskt. Hele økonomier er i ferd med å bryte sammen og en viktig del av årsaken er sanksjonene og sabotasjen mot russisk energi kombinert med det grønne skiftet. Pundet er nå i ferd med å falle sammen. Den valutaen som står seg best mot dollaren er paradoksalt nok rubelen.

Men Nato tør ikke ta opp Ukraina som formelt medlem, da er storkrigen i Europa her. Og hvordan blir da Norges stilling?

EU vil få mer enn nok med å håndtere energikrisen som er utløst av den antagelige US-sprengningen av rørledningene og sanksjonene EU sjøl har iverksatt. Fri oss for alle våre ledere som styrer oss rett inn i katastrofen i en blind tro på at USAs regjering vil oss vel.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO – Wikipedia
Nato. Er det en koloss på leirføtter?

Zelensky sier at Ukraina allerede er et «De facto» NATO-medlem.

Etter at Russland annekterte fire ukrainske regioner, sa Kiev at de ville søke om «akselerert» medlemskap i den nordatlantiske alliansen

av Kyle Anzalone

Ukrainas president Volodymyr Zelensky erklærte at landet hans ville sende inn et «fremskyndet» tilbud om å bli med i NATO på fredag. Han kom med kunngjøringen kort tid etter at Russlands president Vladimir Putin signerte dokumenter for å formelt annektere fire regioner i Ukraina. Zelensky sa at alliansen burde ønske Kiev velkommen, siden Ukraina allerede er et de facto-medlem.

I sin tale argumenterte Zelensky for at Ukraina allerede er et «de facto» medlem av NATO. «De facto har vi allerede bevist kompatibilitet med allianse-standarder. Vi stoler på hverandre, vi hjelper hverandre, og vi beskytter hverandre,» sa han.

Kreml ser på ukrainsk medlemskap i NATO som en eksistensiell trussel mot Russland. En myriade av analytikere peker på Kievs voksende bånd med Brussel og Washington som katalysatoren for Putins beslutning om å beordre invasjonen av Ukraina.

«Vi tar vårt avgjørende skritt ved å signere Ukrainas søknad om akselerert tiltredelse til NATO,» sa Zelensky. Det er ikke klart hvilken hurtig-prosess for medlemskap Kiev planlegger å søke om.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/NAT...
Jens Stoltenberg, Natos generalsekretær.

På spørsmål om Zelenskys uttalelser på en pressekonferanse fredag, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg: «NATOs dør er fortsatt åpen.» Han stoppet imidlertid med å antyde at Kiev vil bli tatt opp i alliansen når som helst og understreket, «NATO er ikke en part i» krigen i Ukraina.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan gjentok Stoltenberg og sa at NATO-medlemskap for Kiev ikke er et tema for diskusjon. Ifølge Politicos Alex Ward sa Sullivan at Ukrainas NATO-status burde tas opp «på et annet tidspunkt».

NATO-medlemmer har nektet å bekjempe Russland direkte og i stedet levert titalls milliarder i våpen som støtter Kievs krigsinnsats. Kreml sier at en slik vestlig støtte til Ukraina utgjør en krigserklæring.

Stoltenberg fordømte Russlands annektering av Ukrainas territorium. NATO-sjefen sa: «Disse landene er Ukraina. Krim er Ukraina.» Stoltenberg sa at det å tegne om Russlands grenser var den «mest alvorlige eskaleringen siden starten av krigen.» I forrige uke sa han at NATO vil trappe opp sin støtte til Ukraina som svar på den russiske folkeavstemningen og annekteringen.

I tillegg avviste Zelensky alle samtaler med Russland så lenge Putin er lederen. «Vi er klare for en dialog med Russland, men med en annen president i Russland,» sa han.

Linker i artikkelen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «NATO-sjefen sa: «Disse landene er Ukraina. Krim er Ukraina.»

  ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  » I tillegg avviste Zelensky alle samtaler med Russland så lenge Putin er lederen. «Vi er klare for en dialog med Russland, men med en annen president i Russland,» sa han.»

  Nato kan jo bare gjøre som Nato-Stoltenberg gjorde i Libya. – Sprenge regjeringsbygningene ( akkurat som den kulturelle kameraten ABB) og drepe nasjons-lederen.
  Spørsmålet er:
  – Hvis vi tillot en psykopat å gjøre det mot Libya. – Og Zelensky mener det er lovlig mot Russland…
  Da er det vel lovlig mot Ukraina og f.eks. Norge ( og/eller Nato) også?

  Og Zelensky, og Stoltenberg/USA, mener vel at det er fritt frem for at sivile å gjøre slikt ( også), siden sivile uten militærklær blir satt til å bedrive bakholdsangrep i i gatene i Ukraina.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukraina-konflikten:

En analyse av den russiske strategien i Ukraina og en sammenligning med USAs kriger.

Forrige innlegg

Med US-soldater på vår statsministers pressekonferanse melder spørsmålet seg.

Hvem er det som styrer i Norge?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.