POSTED IN Krig-fred, NATO, Ukraina

Østerrisk oberst: Nato deltar allerede i Ukraina.

Natosoldatene bytter uniform, skriver en kontrakt, og vips er de leiesoldater.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette er ikke oppsiktsvekkende opplysninger for andre enn de som bare leser våre store medier. Det bekrefter at dette er en krig mellom Nato og Russland i Ukraina. Nato betaler for driften av den ukrainske staten, forsyner den med stadig nye våpen, instruktører, logistikk, overvåkning osv. og nå også med trente soldater fra Nato-land som kan bruke Nato-utstyret.

Det betyr at Nato i praksis er i krig med Russland uten at krigserklæring er gitt. Hvordan den russiske regjeringen ser på dette sier seg sjøl. Hva det kan bety for vårt land er skremmende å tenke på. Russland vil kunne okkupere store deler av Finnmark og Troms på et øyeblikks varsel uten nevneverdig motstand fra Norge. Vi (norske myndigheter) tror at de ikke vil gjøre det fordi de da kommer i krig med USA/Nato. Jeg håper de har rett, men det forutsetter dermed at Norges sikkerhet bygger på kjernefysisk avskrekking. Vi trenger sikkerhet bygget på avspenning og et vennlig naboforhold, ikke på trusselen om atomvåpenbruk.

Jeg har bodd i mange år i Finnmark og er svært glad i den landsdelen. Men de som driver Norge nå tenker ikke på hva vår land og ikke minst hva vår nordligste landsdel er tjent med, men hva våre sjefer i Washington og Brussel ønsker. Norske myndigheter driver nå hasardspill med landet vårt for å tjene utenlandske krefter.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO-soldater kjemper i Ukraina men som leiesoldater, hevdet den østerrikske oberst Markus Reisner.

Ifølge oberst Markus Reisner, militærstrategen i det østerrikske forsvarsdepartementet, trenger ikke Ukraina NATO-soldater, siden de allerede er der i frontlinjen som leiesoldater.

Oberst Markus Reisner

Som rapportert av RIA Novosti, kom Reisners kommentar som svar på et spørsmål under en pressekonferanse ved AIES Institute. En av journalistene spurte ham hvem som ville styre den foreslåtte overføringen av stridsvogner til Ukraina – NATO-tjenestemenn eller ukrainere.

Reisner svarte at hvis militærpersoner fra Østerrike eller NATO-land trakk seg ut av tjenesten og ble leiesoldater, så kunne de ikke lenger betraktes som representanter for hærene til deres stater.

Han forklarte at tjenestepersoner tar av seg uniformen, signerer en kontrakt og drar til Ukraina – da er vedkommende for eksempel ikke en soldat fra de østerrikske væpnede styrkene, men en leiesoldat. Etter hans mening er det et stort antall leiesoldater på Ukrainas territorium og ikke soldater fra alliansen (Nato).

Tidligere kunngjorde Viktor Zolotov, lederen av den russiske garde, en økning i antall leiesoldater fra europeiske land som kjemper sammen med de væpnede styrkene i Ukraina.

Disse leiesoldatene har betydelig erfaring med å delta i væpnede konflikter i forskjellige land i verden, samt relevant opplæring.

I desember i fjor hevdet Andrei Marochko, en offiser i People’s Militia of LPR, at han hadde bevis på at leiesoldater fra mer enn 30 land kjemper sammen med det ukrainske militæret.

Ifølge ham var de fleste samtalene registrert av etterretningsnettverk på engelsk med forskjellige dialekter, sammen med noen på tysk, fransk, italiensk og polsk.

Maskinoversatt/bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Professor Glenn Diesen:

Med politisk vilje kunne Nato avsluttet krigen

Forrige innlegg

Fryktelig mange er drept og skadet.

Tvangsmobilisering i Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.