POSTED IN Olje-Energi, Terrorisme

Det sitter langt inne i vesten.

Å erkjenne virkeligheten er tungt, særlig nå heltene er kjeltringer.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De har brukt et halvt år på å erkjenne det enhver med nøktern vurderingsevne skjønte med en gang. USA hadde midlene, motivene og muligheten til sprenge gassrørledningene til allierte Tyskland. De hadde annonsert at de ville gjøre det og har nærmest skrytt av det etterpå. Likevel klarer ikke de tyske etterforskerne å sette bjella på katten.

Hvor langt under støvelen kan en klare å krype, hvor kraftig klarer en å krympe seg og selvbildet sitt?

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland «er nå åpen for tanken» om at det var Vesten som gjennomførte terrorist-angrepet på Nord Stream-rørledningen – mener The Times.

Av Kolozeg.

Tyske myndigheter tror at det var en vestlig nasjon som blåste opp Nord Stream-rørledningen i Østersjøen, rapporterer The Times.

Tysk etterforskere skal ha rapportert at det ikke er utelukket at det kanskje var en vestlig nasjon som var ansvarlig for sprengningen av Nord Stream-rørledningen.

Det offisielle Tyskland  «er åpne for denne teorien», at sabotasjen av den undersjøiske Nord Stream-rørledningen ble gjennomført av et vestlig land, «med det formålet å legge skylden på Russland», rapporterer The Times.

I en rapport som kom på onsdag beskriver den britiske avisen mysteriet rundt hvem som sto bak angrepet som «det største spørsmålet i det 21. århundret».

Dre to rørledningene som begge hadde to ledninger hver, ble ødelagt av eksplosjoner sent i september i fjor.

Særlig disse to ledningene ville forsyne Tyskland og deler av EU med billig russisk gass, til glede for befolkningen og næringslivet i landene som mottok gassen. For USA var dette en dødelig trussel for det ville umuliggjøre krig mellom disse landene. Tyskland ville bli en usikker alliert.

Det var Tyskland som skulle være mottaker av russisk gass via disse undersjøiske ledningene. Men også Sverige og Danmark. Det var jo i deres territoriale farvann rørledningen ble skadet. Begge disse landene driver nå med separat etterforskning.

The Times siterer europeiske offisielle når de sier at dersom det er feil å være åpne om dette, kan det oppmuntre til «farlige konspirasjonsteorier» og «ville spekulasjoner».

«Det var et angrep på en større infrastruktur. Det er merkelig at vi har hørt så lite», sier en uidentifisert vestlig analytiker som blir sitert.

Den tyske etterforskningen har hatt liten framgang, og «har så langt ikke funnet  overbevisende bevis som peker på Russland».

The Times legger til at Berlin er  »åpen for teorier om at en vestlig stat utførte bombingen med det formål å legge skylden på Russland».

Det er bemerkelsesverdig at 23 diplomater og etterretningsbyråer fra ni vestlige land  også nylig har fortalt til Washington Post at de så langt ikke har sett bevis som involverer Russland , og noen sier de ikke tror Moskva er skyldig.

Men etter eksplosjonen har Kiev vært mest høyrøstede for å skylde på Russland. De påstår at Moskva har ødelagt sin egen infrastruktur for å legge et større press på EU.

Michael Podoliak

Michael Podoliak, en av Volodymyr Zelenskys rådgivere, forklarer det tilsynelatende ufornuftige i en slik handling, men sier til The Times at Moskva «går inn for slike aksjoner som er ulogiske, men at de tror at de vil skremme».

Den russiske regjeringen beskriver sabotasjen som «et terrorist-angrep», og sier at det USA er den nasjonen som har størst fordeler av aksjonen. Den ville føre til at Europa måtte lære seg å venne seg av med russisk gass.

USAs viseutenriksminister for politiske saker, Victoria Nuland, erklærte at hun er «svært takknemlig» for ødeleggelsen av Nord Stream under en høring forrige uke.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov sa på torsdag sa at denne USA-diplomaten i bunn og grunn «tilsto» at Washington sto bak sabotasjen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 710 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Vidkuns_venner
  9 februar 2023 10:00

  ved å vedta den supplerende forsvarssamarbeidsavtalen (SDCA). Under den nye avtalen vil det amerikanske rettssystemet ha jurisdiksjon i visse «avtalte områder» i Nord over amerikanske soldater anklaget for forbrytelser utenfor basen, samt over de norske borgere anklaget eller mistenkt for å forstyrre arbeidet på basen.

  Svar
  • Overstående er sakset fra dagens Steigan.no Det forteller alt om forræderiet storing og regjering har begått mot Norge og sitt folk. Hvordan kan man la en utenlands makt inngripe mot sine borgere på norsk jord i fredstid? Dette var den samme rettigheten den tyske okkupasjonsmakten hadde med godkjenning fra den ulovlige regjering.

   Svar
  • Torfinn Slettebø
   9 februar 2023 13:22

   Det er verre enn du trur. USA-basar utanfor USA er juridisk svarte hol. Her gjeld ingen lover. Difor er tortur ikke noko problem. Nordmenn som ikkje likar desse basane, må passa seg.

   Militært skal basane brukast til USA sin pågåande angrepskrig mot Russland, og har sjølvsagt ikkje noko med forsvaret av Noreg å gjera.

   Svar
 • Khazar-jødesvinet Zelenski – som Oslo-regimet ikke får gitt nok penger og våpen – bruker nå kjemiske våpen mot russiske soldater.
  Ekstremt voldelig video – med tillagt musikk! – offentliggjort av nazionistene selv, beviser dette. Ikke se videoen dersom du er i tvil og du skal!

  The Geneva Protocol

  The 1925 Protocol for the Prohibition of the Use of Asphyxiating, Poisonous or Other Gases, and of Bacteriological Methods of Warfare, commonly known as the 1925 Geneva Protocol, bans the use of chemical and bacteriological (biological) weapons in war.

  Based upon this video, it appears Ukraine is now using such banned weapons, and boasting about what they’re doing by releasing videos with happy music.

  This is the single most disgusting display of inhuman cruelty I have so far seen from the battlefields of Ukraine.

  WARNING: This video is extremely graphic. Viewer discretion is advised.

  thetruthseeker.co.uk/?p=264851

  Svar
  • Ikke se videoen dersom du er i tvil om du skal!

   Svar
  • Denne typen karakteristikker («jøde-svinet») vil ikke bli tolerert. Fortsetter du med dette vil du bli blokkert.

   Svar
   • Zelenski er «jøde» – ikke etnisk, men «religiøst» betraktet – som har russisk som morsmål, ikke ukrainsk. Han har sagt at Ukraina skal bli «som et Stor-Israel» når krigen er over. Hva er da mer naturlig enn å kalle han «jøde».
    Hva er han når man har startet en krig, og til nå har ofret flere hundre tusen ukrainere uten å blunke, har bombet og myrdet russerne og russisktalende i Ukraina i årevis, og tatt i bruk kjemiske våpen (nervegass) som har vært forbudt siden 1925, OG SETTER VERDEN PÅ RANDEN AV EN UTSLETTENDE ATOMKRIG! hvis han ikke er et svin?! Hvem i helvete er svin hvis noen dersom Zelenski ikke er ET svin?!
    Er problemet at man setter sammen «Khazar-jøde» (som er et faktum) og skjellsordet «svin» som er problemet?

    Svar
 • Videoen viser ei lita bombe/giftampull? slippe frå ei lita drone. Det ser ut som soldaten blir delvis lamma og drukner. Er dette ei drone levert frå Norge av frivillige norske forretningsfolk?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Professor Glenn Diesen:

Med politisk vilje kunne Nato avsluttet krigen

Previous Post

Fryktelig mange er drept og skadet.

Tvangsmobilisering i Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.