POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Fryktelig mange er drept og skadet.

Tvangsmobilisering i Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina «tvangsmobiliserer» innbyggere ettersom den russiske offensiven bygger seg opp og antallet ofre øker.

Kiev tror Russland vil starte våroffensiven 24. februar.

Av Ahmed Adel

Global Research, 4. februar 2023

InfoBrics 3. februar 2023

Et økende antall videoer vises på sosiale medier og bekrefter at folk i Ukraina blir mobilisert med makt, noe som viser at den ukrainske hæren lider av store tap.

Noen av videoene viser folk som blir dratt langs bakken og kastet inn i biler slik at de kan bli tvangstransportert til medisinsk undersøkelse, men hvis man skal tro Vestlige medier, er det russerne som står overfor en så dramatisk mobilisering.

Videoer fra Odessa , Krivoy Rog, Dnipropetrovsk, Transkarpatia og andre steder viser hvordan ukrainske arméoffiserer oppfører seg aggressivt mot folk når de deler ut innkalling til militæret.

Mukatsjeve eller Mukatsjevo er en by i Latoricadalen i Zakarpatska oblast, sørvest i Ukraina. Byen har omkring 95 000 innbyggere. Byen er nå en endestasjon langs en jernbane. (Fra Wikipedia)

Nylig, i den transkarpatiske byen Mukačovo, ble hele markedet stengt, og soldater og politimenn tok med tvang alle menn som så ut til å passe for hæren inn på busser. I Lvov delte de ut rekrutteringsinvitasjoner i begravelsen til en ukrainsk soldat; flere der ble umiddelbart ført til en militær enhet. Faktisk er det ukrainske militæret tydeligvis så desperat at de til og med ga militærinnkalling til en mann i Lvov som var født uten hender.

Situasjonen er ille for det ukrainske militæret. Ifølge noen anslag er så mange som 85 % av soldatene i den ukrainske hæren utilstrekkelig trent . Kiev håpet at utenlandske leiesoldater og en tilstrømning av militært utstyr ville bidra til å minimere tap. Dette skjedde imidlertid åpenbart ikke, for det ukrainske militæret blir knust.

Ifølge militæreksperter har 157 000 ukrainske soldater omkommet. Det kan trygt antas at det er minst tre ganger så mange sårede. Det er også bevist at over 350 000 mennesker er savnet. Når det gjelder soldatene som overga seg til den russiske hæren, teller de rundt 10 000-12 000 mennesker. Med et militær som lider store tap, er Kiev desperat etter å mobilisere så mange menn som mulig. 

Med krigen som raskt nærmer seg ettårsdagen, har alle ukrainske menn som var villige til å kjempe, allerede sluttet seg til hæren. Mobiliseringene er så voldelige og kraftige fordi Kiev-regimet forstår at menn som ikke er vernepliktige heller ikke er villige til å kjempe. 

En dyp skepsis begynner å sette seg i Ukraina, spesielt siden dette har vært en av de vanskeligste vintrene i manns minne. Tanken på at neste vinter kan bli enda vanskeligere, med økonomien i en enda verre situasjon og mer ødelagt infrastruktur, bekymrer ukrainerne.

Det at det ukrainske militæret må bruke makt, viser at Kiev ikke lenger har tillit til sine egne borgere. Ungarske medier har påpekt at de største mobiliseringene har vært i Transkarpatia, en region med en stor ungarsk og rumensk minoritet. 

Ifølge ungarske medier led Transcarpathian 128th Mountain Assault Brigade store tap nær Soledar. De skrev også at sikkerhetstjenesten i Ukraina forbyr slektningene til de avdøde transkarpatiske ungarerne å søke etter dem på sosiale medier og snakke om deres død. På denne måten er det tydelig rasisme mot ikke-ukrainere ettersom transkarpatiske ungarere blir tvunget til å kjempe på de farligste frontene.

Oleksij Reznikov. Han er nå avsatt.

Samtidig hevdet Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov 2. februar at Russland hadde mobilisert 500 000 soldater og forbereder seg på å starte en ny offensiv 24. februar, ettårsdagen for den spesielle militæroperasjonen.

«Vi tror at siden de [russere] lever i symbolikk, vil de prøve å prøve seg på noe rundt 24. februar,» sa Reznikov til BFMTV.

Ukrainas forsvarsminister brukte denne påstanden til å be om mer militær bistand fra NATO-land, og la til at han forventer at den russiske hæren vil starte en offensiv «i to retninger: det kan bli Donbas, eller det kan bli sørover».

Det minnes om at den ukrainske sjefen for den operative kommando Sør, generalmajor Kovaltsjuk, hevdet at Russlands president Vladimir Putin vil beordre millioner av soldater som først ble mobilisert i januar inn i krigen, og la til at han trenger flere våpen for å motarbeide Russland. Det er lite som tyder på eller beviser at millioner av russere ble mobilisert i januar, og er dermed nok en overdreven propagandainnsats fra Kiev-regimet for å prøve å sikre vestlige våpen. 

På grunn av slike overdrivelser kan det være lett å avvise Kievs påstander om når Russland planlegger å starte en våroffensiv og mobiliseringen på 500 000 personell som en annen oppfordring til umiddelbare vestlige våpen og/eller intervensjon. Imidlertid kan den raske og kraftige mobiliseringen av menn i Ukraina tyde på at Kiev tror at etterretningen er sann og ikke bare brukt til propagandaformål. 

Med en stor russisk offensiv som tilsynelatende var uunngåelig på et tidspunkt i 2023, var Ukrainas Forsvarsminister i Frankrike 2. februar for å møte president Emmanuel Macron og sikre kjøp av luftvernradarer og be om F-16 jagerfly, noe Macron sa at landet hans ikke hadde utelukket.

«Vi forteller våre partnere at vi også må være klare så snart som mulig,» sa Reznikov til franske medier. «Det er derfor vi trenger våpen for å holde kontroll på fienden.»

Likevel er det svært lite som tyder på at våpenleveranser, inkludert levering av F-16 jagerfly som det vil ta mange måneder å legge til rette for og enda lenger tid å trene kompetente piloter til, kan snu den forestående suksessen for Russlands offensiv. Med Bakhmut på randen av kollaps, vil veien for å frigjøre hele Donetsk-regionen åpnes, og umotiverte sivilkrigere vil ikke kunne stoppe den.

Ahmed Adel, Kairo-basert forsker innen geopolitikk og politisk økonomi

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er InfoBrics

Copyright © Ahmed Adel , InfoBrics , 2023

Omsatt av Monica Sortland

Forsidebilde: Kuzzat Altay

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Henning Nielsen
  9 februar 2023 14:35

  Hallo! Hvor nedsnødd er det mulig å bli?
  «Med en stor russisk offensiv som tilsynelatende var uunngåelig på et tidspunkt i 2023, var Ukrainas Forsvarsminister i Frankrike 2. februar for å møte president Emmanuel Macron og sikre kjøp av luftvernradarer og be om F-16 jagerfly, noe Macron sa at landet hans ikke hadde utelukket.»
  Vær så snill å si meg når Frankrike har hatt F-16 fly?! Har ikke forfatteren den mest elementære kunnskap om militære forhold? Det må da være mulig å fa tak i mer seriøst stoff?

  Og «tvangsmobilisering»? Noen gang hørt om frivillig mobilisering? Mobilisering er per definisjon en tvang.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Østerrisk oberst: Nato deltar allerede i Ukraina.

Natosoldatene bytter uniform, skriver en kontrakt, og vips er de leiesoldater.

Forrige innlegg

Video-intervju med Pepe Escobar:

Russland vil ydmyke Nato fullstendig i den nærmeste fremtid.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.