POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Ønsker vi dette?

Norge trekkes mer og mer inn i krigsforberedelser mot Russland.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå blir Rødt lykkelige. 

Av Jan Hårstad

Her på derimot har vi i mange år redegjort for at med Norges strategiske beliggenhet stappfull av olje og gass, er det helt uunngåelig at ikke landet vil bli dratt inn i den militære verdenspolitikken som nå skjerpes overalt. Faktisk er det sånn at mangt som skjer nå er varianter av hendelser i perioden 1938-40 for Norges del.

På Forsvarets Forum kunne vi for en tid tilbake lese at Norge hadde gitt grønt lys for at tre tyske fregatter skulle bevokte norsk olje og gass ute på havene. Vi må gjøre oppmerksom på at Tyskland har verken olje eller gass og befinner seg i en eksplosiv energikrise som i løpet av vinteren vil melde seg også i den sensurerte norske pressen: Se ingenting-hør ingenting. I Øyeblikket er det to millioner tyskere som bruker veldedige institusjoner for mat.

Poverty in Germany at its highest since reunification – DW – 02/19/2015
Stadig fler i Tyskland sliter med å overleve

Under andre verdenskrig slo Tyskland en jernring rundt Romania da 90% av deres oljeforbruk kom derfra og de siktet seg inn på Kaukasus hvor det fløt rikelig med olje. Mandag 21 november vil sikkert i historiebøkene bli nevnt som oppstartsdagen for Nato-Norges inntog i verdenskrigen.

Her kommer den britiske flåtens flaggskip Queen Elizabeth med 2 fregatter, en destroyer og et forskyningsskip. Men det stopper ikke her: en tysk fregatt med navn Sachsen kommer også og det er ett av verdens mest avanserte krigsskip – naturligvis.

På onsdag skal da Northern Group i Nato holde krigsråd på ett av de nevnte skipene og på tirsdag 22 møtes de nordiske forsvarsministre på Grand. Natoiseringen av Norden skyter kjempefart understreket av det sterke militære nærværet i selve Oslo.

HMS Queen Elizabeth in Gibraltar - 2018 (28386226189).jpg
Queen Elisabeth

Under normale forhold hadde det vært naturlig å raljere over Huitfeldt, Støre, Gram etc. som har stelt  istand dette total-idiotiet, men da går vi over bekken. dette er en politikk som er velsignet av Rødt. 600 millioner kroner mer til Nato-forsvaret enn det offisielle budsjettet. Det skulle være for å «forsvare Norge»,men det er ikke det som foregår. Norge skal militært okkuperes av Nato-stater for krigen mot Russland i nord.

Vi får inderlig håpe at Internasjonalt Utvalg i Rødt nå roer seg nå for nå bli Norge veldig sikkert, ikke sant? Pål Steigan bemerket forleden at Rødt ved høytidelige anledninger dro fram Rosa Luxemburg som jo førte krig mot ministersosialistenes krigsbegeistring. Og bevilgninger.

Jeg har faktisk ikke fått med meg noen virak om Rosas politikk. Tvert imot er det slik at Manifest Forlag utga en bok om Rosa hvor hun ble ombygget til en «demokratisk sosialist» av herr Mimir. Hun var beslektet med norske Nato-sosialdemokrater av typen Reiulf Steen framgår det av Rødt-boka.

Det er ikke slik at Rødts Nato-begeistring kom dalende ned fra himmelen ved Ukrainakrigen i februar. den er bygget opp ideologisk gjennom en lang periode. Vi gjør klokt i å erindre at denne retningen innen sosialdemokratiet kan bli rabiat farlige. De så gjerne Rosa likvidert.

Forsidebilde: iStock

 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Meget interessant innlegg. Det er nå en større opprustning enn før den 2.verdenskrig. Bare ett eksempel på land land som ikke rustet opp den gang. Den saudiske TV-kanalen Al-Haddad melder at Hizbollah i forrige uke fikk overført en forsendelse av missiler med kjemiske stridshoder fra Iran, som forlot området i byen Masyaf i det vestlige Syria til Al-Kasir-lagringsstedet på grensen mellom Syria og Libanon. Den saudiske TV-kanalen la til at forsendelsen skulle ankomme Sør-Libanon.
  Ifølge rapporten ble prosessen med å overføre forsendelsen utført med bistand fra enhet 2250 fra Irans revolusjonsgarde, og eksperter fra Nord-Korea og Iran deltok i prosessen med å laste stridshodene med de kjemiske stoffene. Selv om krigen i Ukraina er mellom NATO og Russland og krigen i Syria er hovedsakelig mellom Shiamuslimer og Sunnimuslimer har alle parter delt seg i 2 blokker. Så får vi se hvem av partene som kommer til å feire heltmodige seire ( Victory of War) og hvilken part som dømmes for krigsforbrytelser (Crime og War).

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 november 2022 9:44

  Stor takk til Jan Hårstad. Skriv meir! Noreg og Raudt støttar no heilhjarta dei ivrigaste russarhatarane i verda: Estland, Litauen, Latvia, Vest-Ukraina og Polen. Det vert meir og meir sannsynleg at krigen vert utvida endå meir i tid og rom med norsk hjelp.

  Elles ville eg vera mykje takksam om norske politikarar kunne slutta å lata som om dei bryr seg om klima og miljø. Siglande, storskala miljøbrotsverk som «HMS Queen Elisabeth» og tyske krigskip får fritt leide inn Oslofjorden. Opprusting og (førebuing til) krig er ein samanhangande krig mot naturen og mot vanlege fattigfolk.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 november 2022 19:00

  Dagens kviss: Kva finn me på Steigan.no denne veka som Raudt-medlemer ikkje toler å lesa?

  Gratis aksje i Mot Dag AS for rett svar. Trøystepremie: Gratis aksjar i Schibsted og natoavisa Vårt Land, som er i strid med Raudt sin politikk?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stadig flere bivirkninger

Pasienter med transplanterte lunger får problemer etter «Covid-vaksiner»

Forrige innlegg

Hva vet vi og hva tror vi om klimaet?

Det er lite som tyder på en klimatisk krise.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.