POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Ingen troverdighet, men vi støtter den med penger og politisk sminking.

Enda en sak der den ukrainske regjeringen nekter for realitetene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den ukrainske regjeringen nekter for alt selv det som er beviselig korrekt, f.eks. at det var et ukrainsk missil som drepte to polakker nylig, eller at de granat-beskyter Europas største kjernekraftverk. Drapet med hodeskudd av ti russiske soldater har overgitt seg til ukrainske styrker blir også benektet av denne regjeringen. At USA bagatelliserer hendelsen ved å vise til uspesifiserte andre hendelser bekrefter likevel at de anser videoen av drapene på russiske krigsfanger som korrekt.

Den ukrainske regjeringen er svært løgnaktig og har liten troverdighet etter hvert som det kommer stadig nye meldinger som den hardnakket benekter, selv om alle andre skjønner at det er korrekt. Hvorfor Norge skal sende penger til disse korrupte løgnhalsene er et nærliggende spørsmål? Hvorfor vi skjønnmaler dette regimet som er gjennomsyret av ekstreme og brutale nasjonalister er ende et spørsmål.

Men norske medier driver og pynter på mediefasaden til dette regimet og fremstiller det som om de representerer godheten selv. Og da blir politikken deretter. Denne omskrivingen av virkeligheten som våre medier bedriver vil hjemsøke oss i mange år etter at krigen er over. Våre etterkommere vil få problemer med å forstå hva vi egentlig tenkte på.

Knut Lindtner
Redaktør

USA bagatelliserer henrettelse av russiske krigsfanger i Ukraina.

Washingtons representant for krigsforbrytelser har akseptert videoer som viser ukrainske henrettelser av fanger. Men hun påstår at Russland gjør verre ting.

Hun er bekymret over videoer som viser at ukrainske styrker henretter russiske soldater. Men Washingtons utsending for krigsforbrytelser mener at påstandene mot Kievs styrker blekner i forhold til Moskvas påståtte grusomheter.

Beth Van Schaack - United States Department of State
Beth Van Schaack

«Vi følger dette ganske nøye» fortalte Beth Van Schaack, USAs ambassadør  for globale krigsrettferdighet til reportere i en telefonbriefing på mandag.

«Det er ganske viktig å understreke at lovene som gjelder i krig gjelder likt for alle parter, både den som står for aggresjonen og den staten som forsvarer seg.  Det er likt for begge».

Men Van Schaack legger til: «Når det gjelder krigen i Ukraina så slutter likheten der. Ser vi på de enkelte sakene om krigsforbrytelser utført av russiske styrker er de enorme sammenliknet med de påstandene som vi har sett fra ukrainske styrker».

Utsendingen påstår at Kiev har behandlet påstandene om ulovlige handlinger mer ansvarlig.

«Russland har uunngåelig svart med propaganda, benektelser og feilinformasjon, mens ukrainske myndigheter stort sett har anerkjent overgrepene, og har fordømt dem og lovet å undersøke dem nærmere», sier hun.

Det offisielle Kiev har nektet for at ukrainske styrker har henrettet russiske fanger. 

President Zelensky har også benektet russiske påstander om at hans regjering er innblandet i slike overgrep, som drapet på journalisten Darya Dugina i utkanten av Moskva – noe USAs etterretning mente Kiev sto bak.

Så sent som i forrige uke nektet Zelensky nok en gang at det var et ukrainsk missil som landet i Polen og drepte to personer på mandag . Han står fast på sin falske påstand at russiske missiler hadde truffet et NATO-medlem – en påstand som kunne ha utløst en tredje verdenskrig om han ble trodd.

Videoen som påstår å vise at russiske fanger blir henrettet ble lagt ut på internett sent forrige uke.

På fredag beskyldte den russiske forsvarsministeren ukrainske styrker for en «utbredt praksis» med å henrette russiske krigsfanger. Og at dette «ble aktivt støttet av regimet i Kiev, og at dette blir direkte ignorert av støttespillerne i Vesten».

New York Times rapporterte på søndag at de kunne fortelle at videoene er ekte, og at FN har bedt regimet i  Kiev etterforske disse drapene.

Kreml ba på mandag om å  holde overgriperne ansvarlige.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Ikke kall dem nasjonalister, de sloss for USA og Sionistenes verdensherredømme. De er globalister. Walmart, Oxycontin, Dunkin donuts og månedlige vaksiner. Det er hva de sloss for.

    Svar
    • Ja, korrekt. (((De))) som kommanderer dem, og hisser dem opp, og pøser inn våpen til dem, er nazionister og satanister. Inkludert krigsforbryteren JensStoltenberg.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stadig flere bivirkninger

Pasienter med transplanterte lunger får problemer etter «Covid-vaksiner»

Forrige innlegg

Hva vet vi og hva tror vi om klimaet?

Det er lite som tyder på en klimatisk krise.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.