POSTED IN Ukraina, USA

Økonomisk utbytting i gjære

BlackRock planlegger å kjøpe Ukraina

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Bradley Devlin

Ukraina har en ny vestlig støttespiller. Det er ikke en nasjonalstat eller en militær entreprenør. Det er finansselskapet BlackRock.

Ukraina kunngjorde onsdag 28. desember at Ukrainas president Volodymyr Zelensky hadde en «Zoom»-konferanse med BlackRocks administrerende direktør Larry Fink. De to inngikk tilsynelatende en avtale for å koordinere investeringsinnsatsen for å gjenoppbygge den krigsherjede nasjonen.

Et referat fra møtet på den ukrainske presidentens nettsted skrøt av BlackRocks engasjement, og kalte firmaet «en av verdens ledende investeringsforvaltere» og bemerket at det «forvalter klientaktiva verdt rundt 8 trillioner dollar.»

«Zelensky og Larry Fink ble enige om å fokusere på kort sikt på å koordinere innsatsen til alle potensielle investorer og deltakere i gjenoppbyggingen av landet vårt, kanalisere investeringer inn i de mest relevante og virkningsfulle sektorene i den ukrainske økonomien,» sa referatet.

Referatet informerte også at noen BlackRock-ledere vil besøke Ukraina i 2023 for å utføre sine rådgivende oppgaver. «I samsvar med de foreløpige avtalene som ble inngått tidligere i år mellom statsoverhodet Zelensky og Larry Fink, har BlackRock-teamet jobbet i flere måneder med et prosjekt for å gi råd til den ukrainske regjeringen om hvordan de skal strukturere landets gjenoppbyggingsfond» ifølge den ukrainske regjeringen.

En slik foreløpig avtale som ble inngått mellom BlackRock og Ukraina var et «Memorandum of Uderstanding» signert av representanter for det ukrainske økonomidepartementet og BlackRock Financial Markets Advisory i Washington, D.C., 10. november 2022. Notatet sa at BlackRock FMA ville gi råd til den ukrainske regjeringen, spesifikt økonomidepartementet, om et investeringsveikart for gjenoppbyggingen av Ukrainas økonomi.

BlackRocks pressemelding om notatet fra 10. november 2022 er stappfull av hule forretnings-sjargonger. I følge pressemeldingen vil BlackRock samarbeide med Ukraina «for å etablere et veikart for implementeringen av investeringsrammeverket, inkludert å identifisere designvalg for det forutsatte oppsettet, strukturen, mandatet og styringen».

BlackRock’s leder Larry Fink på «Zoom-møte» med Zelensky

Et tidligere møte i september 2022 mellom Zelensky og Fink, tilsynelatende arrangert av Andrew Forrest fra Fortescue Metals Group – la grunnlaget for den ukrainske regjeringens voksende samarbeid med BlackRock. Den ukrainske presidenten og BlackRock-sjefen diskuterte angivelig hvordan man kan tiltrekke offentlige og private investeringer til Ukraina.

Tilbake i USA har det New York-baserte investeringsselskapet skapt store overskrifter. En rapport fra Wall Street Journal i løpet av sommeren 2022 fortalte at BlackRock var et av flere store verdipapirforetak som forårsaket «forstyrrelser» i boligmarkedet. Rapporten beskrev hvordan BlackRock, og og lignende investeringsfirmaer, bruker sine enorme mengder kapital til å kjøpe opp eneboliger, og øker prisene på boliger i denne prosessen.

Det er to umiddelbare økonomiske effekter av de nevnte prisøkningene. For det første kommer høyere boligpriser til gode for eiendommene som allerede eies av BlackRock, spesielt i områder hvor firmaet har investert tungt. Den andre effekten er at de kunstig høye prisene fortrenger arbeiderfamilier, og etterlater bare de velstående menneskene og investeringsselskapene med enorme mengder kapital til rådighet som de eneste aktørene igjen i markedet. I Houston, for eksempel, skal milliardæren Fink stå for en fjerdedel av de siste tiders boligkjøpe. Han kjøper rett og slett opp hele nabolag og bruker dem til utleie. BlackRock hjelper til med å skape en permanent leieklasse, selv om det lenge har vært forstått at bolig-eierskap er et av nøkkelelementene for å bygge seg en formue og opprettholde den amerikanske middelklassen.

Det hele er ganske så irriterende: Man kan nesten garantere at BlackRock får mer enn bra betalt av den ukrainske regjeringen for å gi råd om dette økonomiske veikartet for gjenoppbygging av Ukraina.
Og hvor får den ukrainske regjeringen sin finansiering fra nå, siden økonomien deres er lagt i grus og krig er en meget kostbar oppgave?

– USA’s regjering, selvfølgelig. Ved slutten av kalenderåret 2022 vil USA ha gitt 13 milliarder dollar i direkte budsjettstøtte til Ukrainas regjering for å unngå underskudd på deres statsbudsjett og direkte konkurs. Og president Joe Biden har lovet å støtte Ukraina «så lenge det tar»!

Så BlackRock blir betalt av amerikanske skattebetalere via den ukrainske regjeringen, for å utarbeide en plan som sikrer suksessen til deres fremtidige investeringer i Ukraina! – Tjent med penger oppnådd ved å gjøre amerikanske boliger uoverkommelige dyre for vanlige amerikanere. Med en slik avtale for vår økonomiske og politiske elite, hvorfor skulle de da noen gang ønske fred?


Oversatt av redaksjonen i Derimot.no
Linker i originalartikkelen : BlackRock Plots to Buy Ukraine – publisert 30.12.2022

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Ukrainere og vesten må innse at Zelensky er det verste som kunne skjedd det i utgangspunktet lutfattige landet, nå utbombet og plyndret på grunn av skuespilleren, han har gitt landet til blackrock; landssviker av verste sort, hvor han også har fratatt arbeidere retten til å streike. Hvis ukrainere støtter den mannen er de for dumme til sitt eget beste. Eller de får ikke vite noe som helst. Kun propaganda. Sjelden ser man noen eldes så fort som Zelensky, skuespiller 24/7.

  Svar
  • «Økonomisk utbytting i gjære
   BlackRock planlegger å kjøpe Ukraina»

   ;-) Slik går no dagan i Nrk. Og norske ‘eksperter’ vet hva demokrati er?:

   ‘Ukraina er et av få land som er blitt mer demokratisk den siste tiden.
   – Det at Ukraina blir et velfungerende demokrati som det russiske folket kan se til, er noe av grunnen til invasjonen, tror Dahl.’
   nrk.no/norge/er-taiwan-det-neste-ukraina_-1.15944427

   Svar
   • Wasan Totland
    5 januar 2023 16:17

    Det kan fort bli Norge. I dag kan vi sammenlignes med Taiwan, okkuperte som vi er.

   • Trofimova Natalia
    6 januar 2023 16:50

    Jeg har hørt en slik idé at basert på realitetene er det åpenbart at enten idioter eller de som er i stand til overbevisende å late som om de er idioter kan gjøre en politisk karriere i vestlige land. Så la meg fortelle deg en forferdelig hemmelighet: Det er ingen vestlige politikere som later til å være det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Wolfgang Streeck

Krigen sikrer USAs kontroll over EU

Forrige innlegg

CIA sier de kjempet mot russisk desinformasjon ved å sensurere sosiale nettverk.

Det var i praksis de som dermed desinformerte befolkningen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.