POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Offensiven har ført til utallige døde ukrainere og ingen territorial gevinst.

I år har Russland tatt større områder enn de har tapt.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noen forestiller seg at krig er å vinne territorier. Men de som spiller sjakk vet at en tilsynelatende fastlåst stilling som ser sterk ut kan være rotten. Russland har ifølge egen opplysninger satset på å ødelegge ukrainske mannskaper og ikke minst våpen og bygge opp egne styrker til seinere innsats. Det betyr at selv om det ser fastlåst ut kan det skje endringer meget fort.

Vi har hevdet hele tiden at Ukraina vil måtte tape denne krigen. Forhandlinger og en fredsavtale ville vært den eneste fornuftige, slik en gjorde i 2014 og 2015 med Minsk-avtalene.

Krigen hadde vært over for lenge siden hvis ikke Ukraina hadde vært forsynt med Nato-våpen og logistikk osv. I praksis er dette nå en krig mellom Russland og Nato. Ukraina uten Nato ville ikke hatt en sjanse og tapt for lenge siden.

USA/Nato har nå tømt sine våpenlagre og kampmoralen på ukrainsk side faller. Offensiven som skulle endre alt har overhode ikke gitt noen resultater slik artikkelen under forteller. Og nå snakker Russland om slagmarkseier og ukrainsk betingelsesløs overgivelse.

Det som ser stabilt ut kan fort bli et kvikkleire-scenario. Plutselig endrer alt seg. Russland har over en halv million trente militære nå i bakhånd som ikke er satt inn.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland har vunnet mer territorium i år enn Ukraina

NYT rapporterer at til tross for ni måneder med harde kamper, har bare rundt 500 kvadratkilometer skiftet hender i Ukraina i år

av Dave DeCamp

Russiske styrker har vunnet mer territorium i Ukraina i år enn den ukrainske siden til tross for den ukrainske motoffensiven som ble satt i gang i juni, meldte The New York Times torsdag.

Rapporten bemerket at til tross for ni måneder med harde kamper i Ukraina, har bare rundt 500 kvadratkilometer territorium skiftet hender i år. Russland har fått 331 kvadratkilometer mens Ukraina har fått 143, en forskjell på 188, som tilsvarer Russlands nettogevinst i territorium så langt i år.

Mesteparten av kampene i første halvdel av året fokuserte rundt Donbas-byen Bakhmut, som Russland erobret fullt ut i mai etter et brutalt slag som startet i august 2022. Ukrainas motoffensiv har fokusert på sør, men kampene har fortsatt nær Bakhmut og over hele østfronten.

The Times siterte Marina Miron, en postdoktor i krigsstudier ved King’s College i London, som sa at Russland ser ut til å være komfortabel med å holde territoriet de kontrollerer for øyeblikket i stedet for å søke raske gevinster.

«Det er ikke å tape noe ved å ikke gå videre,» sa Miron. «Hele strategien i Ukraina er at russerne skal la ukrainerne løpe mot disse forsvarene, drepe så mange som mulig og ødelegge så mye vestlig utstyr som mulig.»


Rapporten sa at situasjonen på slagmarken gir «stor risiko» for Ukraina siden det kan miste vestlig støtte uten betydelige gevinster. «Russland prøver å vente til Vesten snur ryggen,» sa Miron.

I forkant av den ukrainske motoffensiven, avslørte Discord-lekkasjene og medieoppslag at USA ikke trodde at Ukraina kunne gjenvinne mye territorium fra Russland. Men Biden-administrasjonen presset på for angrepet uansett og avviste ideen om en våpenhvile.

Wall Street Journal rapporterte i juli at vestlige tjenestemenn visste at ukrainske styrker ikke hadde nok trening eller utstyr for deres motoffensiv, men håpet at de ville klare å slå gjennom uansett.

Mangelen på fremgang i motoffensiven har ikke forstyrret Biden-administrasjonen, som er fast bestemt på å støtte en åpen konflikt. Hawks i kongressen prøver å selge proxy-krigen som en suksess siden Russland tar tap og ingen amerikanere dør, noe som viser mangel på bekymring for ukrainske liv.

https://news.antiwar.com/2023/09/28/russia-has-gained-more-territory-this-year-than-ukraine/

Forsidebilde: Prometheus 🔥

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  2 oktober 2023 18:05

  Medvedev: Tyske fabrikker som produserer missiler som rettes mot Moskva er legitime mål.

  Av Torbjörn Sassersson.
  Den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev advarte igjen om at konflikten i Ukraina kan føre til en tredje verdenskrig på grunn av de vestlige lederne. «Antallet høytstående idioter øker i NATOs medlemsland», skrev han på Telegram søndag.

  Medvedev, som for tiden er nestleder i Russlands sikkerhetsråd, kalte Storbritannias nyutnevnte forsvarsminister Grant Shapps for en «fersk idiot». Medvedev viser til Shapps idé om å sende britiske militærinstruktører til Ukraina, for å trene lokale tropper til krig mot Russland. Hvis dette skjer, vil de britiske soldatene bli et «legitimt mål» for russiske styrker, advarte Medvedev.

  Medvedev beskrev også lederen av det tyske parlamentets forsvarskomité, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, som «en annen tosk» etter at hun oppfordret Berlin til å levere langdistanse Taurus-kryssermissiler til Kiev. Zimmermann hevdet også at ukrainske angrep på mål i Russland ved bruk av disse tyskproduserte våpnene, vil være i full overensstemmelse med internasjonal lov, skriver RT. Medvedev svarer at i så fall kan russiske angrep på tyske fabrikker hvor missilene produseres, også være i full overensstemmelse med folkeretten.

  Medvedev: «En annen tosk fra Forbundsdagen, lederen av den tyske forsvarskomiteen, roper om å umiddelbart gi Taurus-missiler til Kiev-regimet for å gjøre det mulig for å slå til dypt inn i Russlands territorium, for å svekke forsyningen til hæren vår. De sier at det er i samsvar med folkeretten. Vel, i så fall vil angrep mot de tyske anleggene som produserer disse missilene også fullt ut samsvare med internasjonal lov».

  RT skriver: «Moskva har gjentatte ganger advart om at vestlige våpenleveranser til Ukraina bare forlenger kampene, og øker risikoen for en direkte militær konfrontasjon mellom Russland og NATO. Russiske diplomater har også hevdet at våpenleveransene, deling av etterretning og opplæring av Kievs tropper, allerede betyr at Vesten har blitt en part i konflikten».

  Den tidligere svenske jagerpiloten Fabian Fjälling advarte i et NewsVoice/FaktaTV-intervju om at den svenske SAAB-fabrikken i Linköping på samme måte, kan bli et mål for russiske angrep dersom Sverige sender Gripen-fly til Ukraina i krigen mot Russland.

  Les mer og se videoen: Tidligere kaptein i luftforsvaret: Ikke send JAS til Ukraina – Russerne kan sprenge SAAB-fabrikken i Linköping.

  Det er svært lite som tyder på at de europeiske lederne innså rekkevidden av deres beslutninger, om å la Europas land være proxy-stater for det Washington-ledede NATO og USAs interesse av å bekjempe Russland på en bredere front enn Ukraina.

  Fra NewsVoice, publisert 2 oktober 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Sasserson er redaktør for News Voice.
  Orginalartikkel: Medvedev: Tyska fabriker som producerar missiler riktade mot Moskva är legitima mål.

  Svar
 • Henry Kissinger:
  «Krig er viktig på mange måter for å etablere den nye verdensordenen.
  Krig skaper en konstant strøm av profitt til vårt militærindustrielle kompleks.
  Krig befrir verden for et stort antall ubrukelige spisere.
  Krig får folk til å hate hverandre i stedet for å rette oppmerksomheten mot oss, vi menneskene som skaper konfliktene.
  Krig etablerer legitime grunner for okkupasjon og kontroll av regimer som er motstandsdyktige mot full dominans av eliten.
  Kriger er morsomme og morsomme når du tenker på de dumme, dumme dyrekanonfôrfolkene som verver seg til å kjempe mot dem.
  Krig skaper kaoset som den nye verdensorden vil bli etablert av.
  Men du må forstå; at krig ikke er det endelige målet.
  Makt er det ultimate afrodisiakum.
  Makt over de få gjenværende, det er vårt endelige mål.
  Slaveri er enda morsommere og mer tilfredsstillende enn massemordet i krig.»

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når krigen er tapt sprekker også samholdet i Nato.

Polen vi ha utlevert canadier som ble hyllet i Canadas nasjonalforsamling.

Forrige innlegg

Seymour Hersh avslører:

Det var CIA som stod bak dekkhistorien om sprengningen i Østersjøen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.