POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser, Virkelighetsforståelse

Seymour Hersh avslører:

Det var CIA som stod bak dekkhistorien om sprengningen i Østersjøen.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sprengningen an North Stream-ledningene i Østersjøen blir en stadig større blemme for USAs regjering og ikke minst for den tyske. I store deler av verden forstår politikere og folk flest at det var USAs regjering som stod bak og at den tyske regjeringen er så tafatt at den ikke tør protestere. Schulz siste reise til Washington dreide seg angivelig om å prøve å avlede trykket som Washington og Tyskland utsettes for i etterkant av sprengningen.

Nei, vi har ikke bevis for at USA stod bak. Men hvor dumme skal en gjøre seg for å virke objektiv. At saken ikke nevnes i norske store medier forteller sitt om hvor ubehagelig saken utvikler seg nå, også for norske myndigheter.

New York Times er avisen som videreformidler plantet informasjon fra CIA

For å dempe det politiske trykket ble det derfor lekket en historie om at det var en yacht finansiert av ukrainere og anti-Putin russere som stod bak sprengningen. Store vestlig medier som New York Times offentliggjorde den historien. Den skulle gjøre susen.

Men så avslører Seymour Hersh at historien er konstruert av CIA. Naturligvis legger han ikke frem bevis for dette, men historien virker troverdig i denne sammenhengen. Vi tror på den fordi vi hele tiden har visst at USA ville stoppe North Stream med alle midler, noe de viste på forhånd både i ord og handling.

De hadde motiv, mulighet og midler til å gjøre det som den eneste aktøren. Vi tror på sunn fornuft, men det gjør neimen ikke redaksjonene i New York Times eller i Die Zeit.

Knut Lindtner
Redaktør

Seymour Hersh: Det var CIA som plantet dekkhistorien  om Nord Stream i mediene.

Kilder har fortalt til Hersh at CIA ble instruert å komme med en dekkhistorie etter at president Biden hadde møtt kansler Scholz.

Av Dave DeCamp

Gravejournalisten Seymour Hersh publiserte en artikkel i Substack på onsdag som forteller at CIA ble instruert å komme med en dekkhistorie om Nord Stream-bombingen. Dekkhistorien  ble sendt til New York Times og den tyske avisen Die Zeit.

Dekkhistorien ble diktet opp for å få oppmerksomheten vekk fra USA etter Hersh sin oppsiktsvekkende rapport den 8. februar, der han skrev at president Biden hadde beordret angrepet på Nord Stream-rørledningene som går mellom Russland og Tyskland. 

«Det var en total fabrikasjon fra  amerikansk etterretning som ble sendt til tyskerne  Hensikten var å ødelegge troverdigheten i din historie», ble Hersh fortalt av en kilde innenfor amerikansk etterretning.

Hersh sier at CIA ble beordret å komme med en dekkhistorie etter at Biden hadde møtt den tyske kansleren Olaf Scholz i Washington den 3. mars. Scholz sitt besøk var svært kort, og inkluderte ikke de vanlige presse-briefingene som vanligvis kommer etter et møte mellom presidenten og en annen verdensleder. Hersh ble fortalt at hans rapport om detaljer hvordan USA slo ut Nord Stream ble diskutert mellom Biden og Scholz.

Hersh skriver: «Jeg ble fortalt dette av en som, har tilgang til diplomatisk etterretning, at det var diskusjoner om rørlednings-eksplosjonene. Og resultatet var at visse elementer i Central Intelligence Agency ble bedt om å forberede en dekkhistorie, i samarbeid med tysk etterretning.

Den skulle sørge for at amerikansk og tysk presse fikk en alternativ versjon om ødeleggelsen av Nord Stream 2».

Resultatet av CIA sitt arbeid ble publisert i New York Times og Die Zeit den 7. mars. Rapporten i New York Times var svært vag, og sa at offisielle fra USA nå påsto at Nord Stream-bombingen kan ha blitt utført av en «pro-ukrainsk gruppe»Die Zeits rapport påsto at tyske etterforskere tror at det ble gjennomført av seks personer som brukte en yacht leid i Polen, men som var eid av to ukrainere.

Andre vestlige medier publisert liknende artikler som styrket dekkhistorien de følgende dagene.

Hersh sier at den informasjonen New York Times fikk «kom fra en gruppe CIA-eksperter som driver med bedrag og propaganda. Deres oppdrag er å fore aviser med dekkhistorier – og å beskytte en president som har tatt en uklok beslutning og som nå lyver om det».

Ofrene for slike dekkhistorie kommer med radikalt forskjellige historier enn Hersh sin 8.februar-rapport. 

Hersh sin rapport om Nord Stream-bombingen brukte anonyme kilder som fortalte at eksplosivene var plantet av dykkere fra USAs marine  i juni 2022, under dekke av en NATO-øvelse i Østersjøen.

Operasjonen ble gjennomført sammen med Norge. Et norsk spionfly detonerte eksplosivene ved å droppe en sonarbøye den 26. september 2022. Siste gang Scholz besøkte Washington var den 7. februar 2022.

Biden lovet da på en pressekonferanse at dersom Russland invaderte Ukraina «skulle han få slutt på» Nord Stream 2-rørledningen. Ifølge Hersh var konspirasjonen allerede i gang på det tidspunktet. De som arbeidet med dette tok Bidens kommentar som en åpenbar trussel.

Om Scholz sin mulige innblanding i operasjonen sier Hersh i sin nye artikkel: »På dette tidspunktet  må det noteres at kansler Scholz, om han var varslet om ødeleggelsen av rørledningen på forhånd – fortsatt et åpent spørsmål – så er han helt klart en medskyldig siden han støtter Biden-administrasjonens dekkhistorie om operasjonen i Østersjøen».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 300 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Historien om seilbåten er ikke bare en dekkhistorie, det er en svært dårlig og fulllstendig usannsynlig dekkhistorie. USA knertet Nord stream. Så enkelt er det.

  Svar
 • En skulle tro så drevne og trente løgnere kunne komme opp med noe bedre enn noe så tåpelig. de to lure statslederne Scholz og Biden slår hodene sammen, CIA fikser med en urealistisk og ugjennomførbar røverhistorie de dikter opp på ti minutter, ferdig til servering i media. US «intelligence» på sitt beste.

  Svar
  • Ja, e. så veldig ‘Intelligence’ dekkhistorie er jo ikke dette. – Som heller ikke dekk-historien om Bin Laden & arabere & fly var i forbindelse med 9/11. Disse er kanskje ikke så intelligente som de prøver å skape seg myter om?
   Ting henger jo ikke på greip på noen av de, eventuelt måtte de bryte noen fysiske lover i tilfelle.
   På tross av at disse terroristene, som ikke står på noen av w.w. terroristlistene- de sjøl har laget, har hundredeårs erfaring i å lyve og finne på . – Og at det er tillatt å lyve overfor andre raser, for disse rasistene.
   Men det er alltid noen som tror på usannsynlig vrøvl. Så hentes bare disse fram for å støtte tullet.
   – Mens de som tviler blir demonisert, latterliggjort eller utestengt fra media.

   Svar
  • Cherie Solfjeld
   26 mars 2023 13:41

   Ja det er Klart det må gå bra når de slår hodene sammen.Utrolige løgner de slår om seg med. Alt de beskylder Putin/Russland for kan du speilvende så har du synderen og vi og Jens Stoltenberg dilter etter.

   Svar
 • Utrulege dekkhistorier er ofte kalkulerte fordi dei lagar sin egen avleiing frå realiteten. Min mistanke om at Si Hersh er styrt lekkasje er styrka ved at han bryr seg om tøvet. Hans publiserte Cover-up er også tomprat og tøv. Intetsigende.

  Svar
  • Forstår ikke hva du mener, er hersh sin historie om at USA sto bak bare tøv? I så fall tar hele den oppegående verden feil.

   Svar
   • USA stod bak Europa Sitt største Terrorangrep for å skade EU økonomisk. Det har dei fleste visst lenge. Det er uvisst kven som hjalp, London, Berlin, Polen, Sverige, Danmark, Norge? Fordi dei fleste visste at CIA, us navy og air force nødvendigvis var ansvarlige, var Hersh si avsløring berre Ein Bekreftelse av makt, Ein ventil for medietrykk. Han bekrefta det alle tenkte, men med Upresis informasjon. Styrt lekkasje.

    Svar
  • Jan Edvardsen
   25 mars 2023 20:34

   S – du fikk deg til å slenge ut dette her: «. Hans publiserte Cover-up er også tomprat og tøv. Intetsigende.»

   Å? Hvordan begrunner du din påstand?

   Svar
   • Igjen, Si Hersh hefter seg ved ei latterlig planta løgnhistorie og tilfører saka lite nytt. Kvifor bruker han tid på å argumentere mot opplagt løgn? Han gir nytt liv til løgna, som jo var løgna si oppgåve, avledning frå sakas kjerne.
    Kva er dei faktiske detaljer og kven er medskyldige!
    Eg innrømmer mine meldinger kan vere korte og innforståtte og kvalifiserer til spørsmål.

    Svar
    • Ser ikke logikken i hvorfor styrt lekkasje skulle være ønskelig. For å legge skyld på noen småfisk som hadde med saken å gjøre og dømme disse mens de som ga ordren går fri?
     «latterlig , planta løgnhistorie», sier du. Såpass! Har du en versjon annen enn den vi har fått fra Hersh bør den virke mer troverdig. Vi er mange vitebegjærlige som liker røde piller.

     Svar
     • Seglbåtbløffen er ein latterlig planta løgnhistorie for å tene som distraksjon.
      I hovedsak har Hersh rett, trur eg, men med Mange feil og nesten løgner som eg forstår lite av.
      Anbefaler Jakobsen sin Artikkel om saken i Document, (mest lest). Det beste og mest truverdige så langt.
      Min teori om styrt lekkasje er at alle veit uansett, demonstrasjon av USAs makt og minske politisk trykk på europeiske vasaller.

 • «Hvis Russland går inn i Ukraina, med tanks så er det slik at Northstream 2 vil bli borte.» sa President Biden på pressekonferansen. «Hvordan vil du gjøre det?» spurte en journalist. Han ungikk å forklare hvordan, men svarte: « Jeg kan forsikre deg at det vil skje!». Det han sa stemte det. Den ble sprengt i fillebiter. …endelig en politiker som holder ord. Men hvem utførte det? Nå kan dere gjette nå. Det var Samene. Fordi reinen hadde fått begrensede beiteområder over russegrensa! Vi Hersh.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Machiavelli: I høyere politikk er ord masker.

Hvem skjuler seg bak masken?

Previous Post

Hvis WHO får makten over vaksinene:

En katastrofe!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.