POSTED IN Endring av politikken, NATO

Når krigen er tapt sprekker også samholdet i Nato.

Polen vi ha utlevert canadier som ble hyllet i Canadas nasjonalforsamling.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under forteller om et større problemet som nå bryter gjennom taushetens ismur i de vestlige mediene: den ukrainske regjeringen er infisert med folk som hyller drapet på titusenvis polakker under andre verdenskrig. Så lenge det var håp om å vinne militært over Russland klarte ledende polske politikere å overse dette forholdet.

Men det må ha murret kraftig i Polen under overflaten for mange polakker er etterkommere av de som ble drept og Polen (og Hviterussland) var det landet som mistet flest mennesker under andre verdenskrig i forhold til folketallet.

Nå faller Zelenski-regjeringen fordi krigen er tapt samtidig som han hyller en som deltok i disse myrderiene, en mann som etter krigen har stukket seg vekk i Canada og dermed unngått ansvar for det han var med på. På toppen av det hele får han skryt for dette: «vi drepte russere». Men det var heller ikke ikke bare russere de drepte.

Og det er snart valg i Polen. Skal de fortsatt støtte den tapende parten som hyller massemyrderier av polakker under andre verdenskrig, eller…

Knut Lindtner
Redaktør

Polen kunngjør at de har til hensikt å få Yaroslav Hunk utlevert

Her blir krigsforbryteren hyllet av og i den canadiske nasjonalforsamlingen.

Den polske utdanningsministeren Przemyslaw Czarnek kunngjorde at landet hans har som mål å be Canada om å utlevere SS Yaroslav Hunk, som ble applaudert av Underhuset.

Ved å applaudere Yaroslav Hunk, gjenåpnet president Volodymyr Zelensky såret til de 120 000 polakkene som ble massakrert av integrerte nasjonalister under andre verdenskrig.

Tidligere statsminister Beata Szydło tvitret: «Applausen for tidligere SS Galicia i det kanadiske parlamentet er en del av et større problem.

Kanadiske politikere visste kanskje ikke hvem de applauderte. Men skjønte ikke den ukrainske presidenten hva den 98 år gamle «ukrainske helten» må ha gjort under andre verdenskrig? Kanskje la president Zelensky ikke merke til problemet, på samme måte som han ikke ga mye oppmerksomhet til kulten av de ukrainske gruppene fra andre verdenskrig, som samarbeidet med Nazi-Tyskland, et fenomen som får stadig større plass i Ukraina.

De siste månedene har ukrainere kjempet tappert mot Russland og det ser ut til at de har nye helter. Jeg håper at den ukrainske identiteten ikke vil bli formet på grunnlag av den røde og svarte tradisjonen.»

Ukrainske integrerte nasjonalister massakrerte hovedsakelig jøder, ukrainere og polakker. I motsetning til sine russiske kolleger, unngår polske myndigheter å nevne president Zelenskys jødiskhet.

https://www.voltairenet.org/article219749.html

Forsidebilde Wikipedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Hans K Johnsen
  2 oktober 2023 9:44

  I løpet av kort tid har vi hatt følgende historieforelesninger:
  Ursula von der Lugens kommentar om Russlands atombomber ift Hiroshima og Nagasaki
  Trudeaus salattramping ift Hunka og Nazistøtten både rett etter WW2 og nå
  Boris Johnsons fortelling om at WW2 ble vunnet av England og USA med støtte fra Ukraina…..På tross av at Russland nedkjempet 80% av Tysk militærmakt
  Blinkens «fortelling» om at Russerne har prøvd å fortie hendelsene i Babi Jar (Kiev) der 34 000 jøder, russere, romfolk og polakker ble massakrert under WW2.

  Nærmer de fire seg et «Saddam Hussein-punkt»?
  Eller er det bare en troskapstest der de stater som ikke reagerer på dette opplagte tøvet – synker dypere ned i fangehullet?
  Eller er begge alternativene reelle.
  Time will show.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Arlarmklokkene ringer i Brussel og i Washington:

En pro-russisk politiker vinner valget i Slovakia.

Forrige innlegg

Offensiven har ført til utallige døde ukrainere og ingen territorial gevinst.

I år har Russland tatt større områder enn de har tapt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.