POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Oberst MacGregor:

Ingen av konfliktene i Ukraina har med USA å gjøre.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I et intervju med Clayton Morris uttaler oberst MacGregor seg om den seinere utviklingen i Ukrainakrigen. Han er særlig opptatt av de politiske implikasjonene som følger av nylige uttalelser fra både Jens Stoltenberg og Zelensky.

I et kort videoklipp sier Stoltenberg at Ukraina vil bli Nato-medlem på sikt. MacGregor sier at han oppfatter at hensikten med dette utsagnet er å forhindre enhver form for fredsavtale mellom Russland og Ukraina, for utgangspunktet for Russland var å forhindre å få Nato på grensene. Russland har vært villig til å inngå en fredsavtale hvor Ukrainas nøytralitet var garantert. Slik har det vært lenge før krigen brøt ut.

Når Stoltenberg sier at målet er Nato-medlemskap blokkeres en slik løsning og det vil tvinge Russland å fortsette krigen. Dette er holdningen i Washington og London. Spørsmålet er om dette også er holdningen i de andre europeiske statene.

Dette er i virkeligheten en oppskrift for å drepe enhver forhandlet fredsløsning.

Deretter kommenterer han Zelenskys uttalelse om at USA nå må sende egne tropper.

Og han sier at det for det første er en korrekt oppfatning av situasjonen. Uten dirkete involvering fra USA/Nato er krigen for Ukraina tapt. De har hatt noen forferdelige tap i antall soldater. Men det er ingen av Nato-landene som vil delta direkte unntatt kanskje polakkene.

Den andre siden ved denne saken er at hvis USA sender soldater dit er USAs politiske ledelse (Biden og hans administrasjon) ferdig, kaputt. Men at Biden står overfor et nytt Afghanistan er uungåelig. For Russland er denne krigen eksistensiell, men det er den ikke for USA. Ingen Nato-land vil marsjere mot Moskva.

Han føyer til at Ukraina som stat egentlig er ferdig. Halve den opprinnelige befolkningen er i Vest-Europa eller i Russland. Landet hadde 39 millioner og nå er det tilbake mellom 18 og 22. Og de fleste som har flyktet vil ikke tilbake.

Et annet spørsmål er om USAs hær i dag er i stand til denne typen krig. Ifølge hans kilder er den i en ganske dårlig forfatning.

Deretter gir han en usminket fremstilling av hva som skjer med bevilgningene til Ukraina.

Foto: iStock

Pengene resirkuleres i Washington gjennom den militær-industrielle-kompleks maskinen til Kongressen. Men vi glemmer at industrien nå er i Kina, ikke i USA. Uansett penge-trykking skal våpnene produseres.

Ja, vi vil nok dumpe våpen inn i Ukraina fordi dette beriker folk i USA og i Ukraina. Derfor vil russerne sannsynligvis komme til den konklusjonen et det er bare de som kan få en avslutning på krigen.

Nå tror han at den Ukrainske staten er ferdig. Den var i utgangspunktet en kunstig konstruksjon med for mange ikke-ukrainere innenfor grensene. Å ta politiske og kulturelle hensyn til de ulike folkegruppene var en del av Minsk-avtalene. Det Russland har tatt vil forbli en del av Russland og de vil sannsynligvis svelge mer av landet. Storbyene Odessa og Kharkiv er også russisktalende.

Alle disse problemene har ikke med oss (USA) å gjøre. Derfor vil heller ikke US-soldater bli sendt dit for å sloss.

Teksten er bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Studie om D-vitamin bekrefter det vi allerede vet.

Statens anbefalinger for D-vitaminbruk har ingen effekt.

Forrige innlegg

Klarer vi det:

Å tenke det «utenkelige»?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.