POSTED IN Iran, Israel, Virkelighetsforståelse

Klarer vi det:

Å tenke det «utenkelige»?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

«Brikken» i Nato 

Av Jan Hårstad

Den russiske ambassadøren til Norge skrev i Aftenposten 7 mars 2023 at Norge er å betrakte som en «brikke» i Nato. Vel, det var jo noe venstresida i Norge forsto veldig godt helt fra 1960-tallet av og Pax Forlag utga masse bøker på temaet – i årevis.

Og avdøde venstrehøvding Georg Johannesen skrev en farse om dette hvor Gud var det Hvite Hus president i Washington og Nato var Jesus.

Dette var i gamle dager før Nato-kritiske SV slo seg på Natobombing og Erik Solheim og Kristin Halvorsen kunne svinge seg inn i toppborgerlighet ute og hjemme.

Nå er da situasjonen den at Nato har blitt en slags anti-imperialistisk frigjøringsbevegelse både hos SV og Rødt. Det er ikke lenger de gamle imperialistmaktene England, Tyskland, Frankrike og USA som er hovedfienden, men Russland. Selv det ny-maoistiske Tjen Folket framstiller det slik.

Vår Natopresse skriver stort sett ikke om annet enn Ukrainakrigen og at Russland er på vei inn i Norden. En skulle da tro at toppolitikerne i USA da kontinuerlig holdt pressekonferanser i Kiev, men det er ikke slik. I vår Nato presse finnes det nå en blindsone som kan være bevisst. 

Det USAs toppmilitære og sikkerhetseksperter har holdt på med i det siste halve året er å reise til Midtøsten med obligatorisk stopp i Israel. Dette er så ekstremt omfattende at det burde vært skrevet en bok om det for åpenbart er det her det skal skje historiske begivenheter. Utallige store militærøvelser har blitt avholdt og i øyeblikket er det israelske flyvåpenet i øvelser over Nevada-ørkenen. «Red Flag». I dag sitter Austin i samtaler med Netanyahu på Ben-Gurion flyplass. Hva er det de snakker om hele tida?

Israel har snakket om det i åresvis: Iran skal bombes! Hvordan ville vi reagert hvis Iran hadde sagt det samme om Israel?

Åpenbart er de ikke uenige om at Irans atomanlegg skal bombes. Det de åpenbart er uenige om er tidspunktet, timingen. USA er vel innforstått med at både Jordan og Egypt er vettskremte for at utbruddet av en Tredje Intifada kan slå over som en brann i deres egne land.

Så har vi den dype konflikten mellom HAREDIM og sekulære israelere som truer med å destabilisere Israel og som på Document – hvor jeg jevnlig skriver – er elendig forstått. De tror det dreier seg om «venstresida» mot israelske patrioter. For det første så finnes det ingen venstreside i Israel lenger i Knesset.

Haredim-folket er Talmudister og som jeg har skrevet mange ganger: Talmudverkene er noe av det mest rasistiske og hatefulle som finnes i verden. Alf Larsen skrev boka «Jødeproblemet» og fikk derfor en hatbok av Ebbestad Hansen slengt etter seg i 2018. 

Nå er det ikke slik at personen Alf Larsen står meg nær politisk, men hans prognoser om hvordan Israel ville utvikle seg er faktisk realistiske saker. Haredim er ute etter et jødisk Imperium basert på Talmud-teologi, altså det som kalles en Halakha-stat. Og disse Haredim-kvinnene lager dobbelt så mange barn som sekulære israelske kvinner. De som protesterer i Israel er vettskremte folk som ikke for sitt bare liv vil leve under Talmud-Halakha.

Ved sanksjoner og økonomisk krigføring har Verdensbanken og Pengefondet lykkes å gjøre Libanon til et utsultet tredje verden land. Iran har i årevis forberedt seg på det israelske angrepet og derfor vil de sette opp det russiske S-400 luftforsvaret. Kan hende er det slik at Israel ikke har tålmod til å vente på grønt samarbeid med Pentagon men bomber alene? Krigens budsjett er på 2,8 milliarder dollar og en BUNKER BUSTER På 2267 kilo koster millioner for en.

Okke som: et israelsk angrep på Iran vil ikke bli en regional konflikt, men sette faktisk verdens energiproblem i en ytterligere forverret situasjon. Det vil si: verdensøkonomien.

Hizballah-sjef Hassan Nasrallah sier til israelerne: Forsøk å tenk det utenkelige mens dere ennå har tid. Det burde faktisk folket i Norge også gjøre når nå landet har blitt en «brikke» i Nato.

Forsidebilde: iStock

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Israel har snakket om det i åresvis: Iran skal bombes! Hvordan ville vi reagert hvis Iran hadde sagt det samme om Israel?»

  ‘ I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
  «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten’.
  dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

  ‘John Bolton, fikk raseriutbrudd, og advarte i september, at: ‘’USA vil ta i bruk ethvert nødvendig middel for å beskytte våre innbyggere og de av våre allierte fra urettmessig rettslig forfølgelse fra denne ugyldige domstolen.’’ – og la til at FNs Internasjonale domstol må ikke være så dristige at de foretar etterforskninger av ’Israel eller andre av USAs allierte.’

  Dette er altså våre politikeres allierte!
  Vil Israel/USA gå til angrep på Iran?

  Ville Norge/Ap gå til bombeangrep på Libya?
  Joda, men , først må Iran ytterligere demoniseres og latterliggjøres i media så så det blir så få som mulig som protesterer. .
  – Som før Israel/USA/Norges angrep på Libya.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oberst MacGregor:

Ingen av konfliktene i Ukraina har med USA å gjøre.

Forrige innlegg

Kampen om Afrika:

USAs visefinansminister til afrikanske land for stoppe handel med Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.