POSTED IN Krig-fred, Ukraina, Virkelighetsforståelse

Oberst Douglas MacGregor:

Alle de vestlige lederene må vekk før Russland kan inngå nye politiske avtaler.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg må si at det ikke bare er overraskende, men virkelig påfallende når en må gå til militære kilder for å forstå politikken. Men det er faktisk situasjonen i dag. I dette intervjuet med oberst Douglas MacGregor gir har helt utvetydige signaler om hvilke politiske endringer som må skje i vest før det er mulig for Russland å inngå nye avtaler med ledere fra vår del av verden.

Oberst MacGregor

Etter x-kansler Merkels avsløringer om at vesten og Ukraina inngikk Minsk-avtalen for å få tid til ny opprustning for krig – ikke til fred – sier oberst MacGregor i klartekst og så kortfattet at det er skåret til beinet, at denne politiske avsløringen umuliggjør politiske avtaler for Putin med de nåværende politiske lederne i vest. Skal nye politiske avtaler kunne inngås må de nåværende lederne i vest fjernes. Akkurat nå har de ingen i vest å snakke med.

Jeg tror den analysen, så kortfattet den faktisk er – den er korrekt. Men dette sier han i avslutningen av intervjuet som startet med noe helt annet: Patriot-missil-systemet som USA nå skal sende til Ukraina.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Pat...
MIM-104 Patriot er et luftvernmissilsystem som er hovedsystemet for luftvern i United States Army og flere andre allierte nasjoner. Det er produsert av det amerikanske forsvarsselskapet Raytheon og navnet kommer fra radar-komponenten på våpensystemet. Wikipedia

I følge MacGregor vil det bare kunne få marginal betydning av en rekke grunner som han forklarer. Det har begrenset effekt, er dyrt (skal en bruke et 3 millioner dollars missil mot droner til en kostpris på 20 000 dollars?), det krever meget lang opplæring for å kunne anvendes så det kan bare brukes av USAs eller polsk personell. Antallet er svært begrenset slik at bare nøye utvalgte mål kan forsvares osv.

Han antyder at dette nå sendes i praksis for at ingen skal kunne anklage USA i ettertid for at de ikke gjorde alt som var mulig. Dermed blir levering av dette missil-systemet en politisk gest, ikke en militær handling: Det blir en gest for å motvirke kritikk etter at krigen er tapt.

Han sier at forståelsen om at krigen er tapt nå brer seg i hele vesten. Årsaken er at det er ingenting en lenger kan gjøre militært for å forhindre russisk seier.

På spørsmålet om faren for en eskalering mot en kjernefysisk konfrontasjon, det som bekymrer det fleste tenkende mennesker, sier han at han ikke ser tegn til vilje om noe slikt fra noen av partene, hverken i Nato eller Russland. Han tror at USA nå forbereder seg på et nederlag.

I intervjuet blir han også spurt om bruken av leiesoldater i denne krigen. Han sier at det er et meget godt marked for dette nå, betalingen er god og det er alltid noen som er villige å ofre livet mot god betaling. Det er USA som i praksis finansierer denne virksomheten gjennom ulike kilder, bl.a. noe han kaller «det svarte budsjettet» med mange milliarder dollars. Men det er mange andre lure måter dette ordnes på.

Når en hører dette intervjuet forstår en at våre ledende politikere ikke er på banen. De er etterplaprere uten evne til å forholde seg til realitetene. De sier og gjør det storebror i vest gir dem beskjed om.

Igjen må jeg si at det er en fryd å høre en så klar og usminket, nøktern tale fremfor den tjukke, grauten vi servers i våre store medier hvor det som ikke sies blir det viktige. Anbefales!

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Marek Piwnicki

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Russland gjer truleg som vanleg, dei kjøper eit av rakettsystema av korrupte militære ute i feltet. Tar Patriot til Russland, demonterer og studerer for nytt som dei ikkje allereie veit. Dei andre blir utsletta.

  Svar
  • Russland har allerede verdens beste antiluftskyt i form av S-400 og S-500, de trenger ikke Patriot. Men selvsagt: kan jo være greit å studere teknologien til sine motstandere.

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  19 desember 2022 10:10

  Det er egentlig ganske morsomt: Oberst MacGregor blir vist i alternative medier og holdt vekke fra de store mediene inklusive NRK av nøyaktig samme grunn: mannen regnes ikke som stueren. Han er frittalende, har kompetanse, erfaring, nettverk, han er ærlig og rett frem. Det er noe som denne konflikten ikke tåler.

  Avstanden mellom det han sier og det vestlige kilder serverer er nå så stor at det er direkte komisk. Han er ikke nevnt med ett ord i Norge, han er systematisk utelatt fra det gode selskap.

  De siste månedene har jeg jevnlig søkt på youtube etter macgregor for å få med den siste utviklingen i Ukraina-konflikten, og jeg finner ham langt mer troverdig enn den stuerene versjonen vi får servert av Jens Stoltenberg & Co som er til å spy av.

  Nå har vi hatt en bråte kriger basert på løgn og bedrag. Fra Vietnamkrigen, krigen mot Irak i 1990, krigen i Afghanistan i 2001, krigen mot Irak i 2003, mot Libya i 2011 var SAMTLIGE ulovlige angrepskriger. Nå ser vi at USA har vært tungt involvert i Ukraina, fra kuppet i 2014 etter en investering i regimeskifte på 5 milliarder dollar, til oppbyggingen av hæren til NATO-standard frem til 2022, – og det er grunn til å tro at mesteparten av det vi får servert i norske medier er løgn og bedrag designet av USA – som vanlig.

  Og Norge – som vanlig – er med på leken.

  Svar
  • Godt poengtert R. K. :
   «Det er noe som denne konflikten ikke tåler.
   Avstanden mellom det han sier og det vestlige kilder serverer er nå så stor at det er direkte komisk.
   ……– og det er grunn til å tro at mesteparten av det vi får servert i norske medier er løgn og bedrag designet av USA – som vanlig.»

   Svar
 • De vestlige lederne er umulige forhandlingspartnere, siden de ikke evner å være ærlige.
  Og hva kan en norsk leiesoldat på ferie fra slagmarken fortelle? At de sulter der og får kald potetsuppe. Og diare. Penger duger lite når du er død kanonføde. Flaks hvis russerne graver liket ned.

  Svar
 • Maj Bolle Ostad
  20 desember 2022 23:05

  Har fulgt med Macgregor og Scott Ritter i månedsvis og finner de såkalte Natoekspertene som slipper til i norske media,patetiske og løgnaktige.Norske media svikter det norske folk i sin russefobi.

  Svar
 • Alle vestlige ledere må vekk; yes, det høres bra ut. Ingen duger. De er folkets fiende, lojale til utlandet først og fremst. Nå bestemmer Danmarks statsminister at danskene på hennes kommando skal gi mer til Ukraina, gi avkall på en helligdag og jobbe gratis. Tenk å tre det ved tvang over hodet på folket! Til Jul! Minkmordersken.
  En avdekning av mye ondt som har foregått i Ukraina, det kunne kanskje skake opp naive sløvinger i vest til å se hva de har heiet på. Hvis de takler sannheten. Vi får se. Jeg regner folk flest som ganske feige. Biolab og eksperiment på folk, babyhandel, organhandel, sexslavehandel, arbeids-slavehandel etc.. Feiginger ser heller på netflix og spill.
  Biden-familien må straffes; hele Biden-administrasjonen må straffes. Zelensky er populær i Washington DC, selvfølgelig, som hvitvasker av penger i ledtog med Sam Bankman-Fried. Penger som neppe har kommet særlig mange ukrainere til gode. Mye gikk i lomma på Zelensky m/frue, og mer tilbake til DC. I dag, ved vintersolhverv (!) er han på besøk for å tigge mer, helst også kreve no-fly-zone, tror noen; noe som helst ikke bør skje. Mye vil ha mer og fanden fler i gjengen som hevder gud er død og jesus er fake news. Hvordan Putins egentlige standpunkt er til ny verdensorden nå? Hillary ønsker ham uvelkommen i NWO-gjengen, så det er et godt tegn. Hun er like seigliva og vanskelig å bli kvitt som Gro.

  Svar
 • Oberst (ret.) Macgregor er utvilsomt en dyktig fagmilitær og fagfolk er fagfolk. Snekkere vet av hammer og sag mens juristen bruker argumenter, loven og stemmevolum i nevnte prioritets rekkefølge, alt etter om man har en god sak eller ikke. Jeg er langt fra sikker på at oberstens analyse betyr at Russland vil ha godt av å knuse Ukrainas armé denne vinteren, for den egentlige fienden er NATO og de vestlige bandittpolitikerne. I sin tur er de bare koryfeer og pappfigurer som holdes fram foran det man både faktisk og symbolsk kan kalle for «City of London»; den kriminelle vestlige finanseliten.

  Hvis Russland knuser Ukrainas armé, hvor svak og uthult den nå enn måtte være, så står russerne snart ansikt til ansikt med Polens væpnede styrker som nå ruster opp for fulle mugger. Bak de allerede overambisiøse polakkene som stadig har følt seg snytt for det de synes er en vel fortjent stormaktsrolle, og har innbilt seg hevnlysten dessuten, står fortsatt restene av NATO. Utstyrs-, personell- og ammunisjonsfattig byr organisasjonen fortsatt på større problemer enn man kan tenke seg Russland har godt av.

  Før 24. februar i år tenkte mange at bare Russland klarer å unngå krig så vinner de i det lange løp. Muligvis var det feil, og krig ble det uansett. Det en nå kan tenke seg vil virke bedre og dypere til Russlands og Asias fordel, enn et uttømmende stormløp mot Kiev og Polens grense der forsyningslinjene overstrekkes, er å la vestmaktene få slite seg ut helt av seg selv. La dem få fortsette å pøse inn ressurser i utmattelseskrig og la dem få forgå i indre idioti mens de utsuger sine egne befolkninger og lar en rape sinnsyk stormakt kommandere dem fra over Atlanteren. Bare slik kan en bruke tiden til å bli kvitt de vestlige lederne ved at de totalt går ut på dato. Hvis de i stedet får lov til å bruke det at Russland nå står ved våre grenser som skremsel, så vil den største delen av den zombifiserte vestlige befolkningen la seg skremme til å fortsette inn i sin egen undergang.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Folkehelse vs. legemiddelindustriens økonomiske interesser:

Er det en konflikt her?

Forrige innlegg

Kan ta Vesten med seg i fallet

Gjeldsberget vil føre til «Alle økonomiske krisers mor» i USA

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.