POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Nummeret før full krig mellom USA og Russland:

Hvis Biden/Zelensky erklærer Russland for «aggressorstat»

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det store spørsmålet er nettopp det som fremgår av denne artikkelen. Hvor langt vil USA drive konflikten med Russland gjennom «fingerdukken» sin, Zelensky. Alle forstår at Ukraina har tapt krigen for lengst. Det som holder den gående er våpen, penger, instruktører, leiesoldater, etterretning osv. fra Nato. Det er i praksis en krig mellom Nato og Russland i Ukraina.

Krigen mellom Russland og Ukraina hadde Ukraina tapt etter få uker våren 2022. Nå er det Nato Russland avvæpner og slår militært i Ukraina. Det er derfor det er kritisk for Natos eksistens. Hva skal en med Nato i Europa hvis en samlet, oppblåst og oppskrytt allianse taper for Russland. I praksis avmilitariserer nå Russland Nato-alliansen som bare har et kort igjen på hånden: atomvåpen og atomkrig som betyr kollektivt selvmord.

Jeg må si at noen av lederne i vest, i USA, er jeg ikke trygg på i så måte. De lever fortsatt i Hollywood-villfarelsen om sin egen overlegenhet som ukrainakrigen nå avkler hver dag. For europeiske ledre er situasjonen en annen. I en kjernefysisk krig blir landene deres utslettet. Derfor øker nå motstanden bak kulissene i en rekke land mot USAs fortsatte krigføring i Ukraina.

Norge som henger i ræven til USA ser bare de de får beskjed om og våre politiske ledere ser derfor ikke ut til å skjønne det som er i ferd med å skje: Russland vinner over Nato i Europa. Derfor bjeffer de stadig høyere mot Russland i stedet for tilnærme seg for å bygge opp igjen ødelagte relasjoner som vi vil være tjent med på alle måter.

USA-logringen som har preget vår politikk etter at Russland frigjorde vår nordlige landsdel vil nå kunne bli en stor ulykke for landet vårt.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky og Biden kan erklære Russland som en «aggressorstat»

President Volodymyr Zelensky ble mottatt i Det hvite hus og i kongressen 21. desember for å presentere sin 10-punkts fredsplan i tråd med Kyiv Security Compact [1]. Planen er laget av tidligere NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, og legemliggjør en hard linje mot Russland.

Turen ble arrangert av kunstneren Andrii Yermak, presidentens stabssjef og tidligere juridisk rådgiver for Zelensky.

Russlands intervensjon i Ukraina for å avslutte borgerkrigen og denazifisere landet er i samsvar med FNs sikkerhetsråds resolusjon 2202.

President Joe Biden ble forventet å kunngjøre en ekstra bistand på 1,85 milliarder dollar, inkludert levering av Patriot-anti-missilsystemet.

Ukraina og USA kan i fellesskap utpeke Russland som en «aggressorstat».

Dette ville da være det siste juridiske skrittet før en krigserklæring fra USA mot Russland.

Samme dag kunngjorde Russlands president Vladimir Putin at han ville øke antallet soldater som deltar i den militære intervensjonen til 1,15 millioner. Hans forsvarsminister Sergei Shoigu indikerte at det russiske militære arsenalet er toppet opp og klart for operasjon.

Den nåværende kampen føres fremfor alt på industrielt nivå. NATOs medlemsland har gått tom for våpen og sliter med å produsere dem, mens Russland fortsatt har nok damp og investerer tungt i sine våpenfabrikker.

[1] “The Kyiv Security Compact”, Voltaire Network, 13 September 2022.

https://www.voltairenet.org/article218561.html

Forsidebilde: David Taffet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • I følge tidligere militære tjenestemenn har NATO-landenes spiontjenester gjemt en buffer med eksplosiver og utstyr inne i Russland for mer enn et tiår siden, og noe av utstyret har blitt brukt nylig. Sabotasje handlinger kommer til å eskaleres voldsomt både i Russland og i Europa. Nå er naturtalenter for sabotasje ettertraktede personer. Har man legning som Max Manus og Gunnar Sønsteby er militær karriere sikret i disse tider .

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 desember 2022 10:30

  Me har gitt Russland svært gode argument for å demilitarisera Noreg òg. Det ser ikkje ut til at me greier det på eiga hand før det er for seint.

  Takk for framifrå innleiing av redaktør Lindtner.

  PS Dei som framleis meiner at EU, Nato og Noreg har omsut for sivile, kan lesa seg opp på stoda i Syria. Terje Alnes har mykje å fortelja som norsk herjing med svile syrarar. (Sjå Spartakus eller Steigan i dag.)

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 desember 2022 11:03

  Kva skulle me ha gjort utan militær etterretning? Dansk etterretning med sensasjonell avsløring om våpen til Ukraina:

  https://forsvaretsforum.no/danmark-etterretning-kina/dansk-etterretning-frykter-vapen-og-teknologi-fra-krigen-i-ukraina-kan-havne-i-gale-hender/302152

  Endå eit argument for å knipa på pengar til militarismen sine mange støttespelarar.

  Svar
 • «Nato-alliansen som bare har et kort igjen på hånden: atomvåpen og atomkrig som betyr kollektivt selvmord »

  Og urovekkende er det også at vi får stadige løgn- artikler i norsk media om at det er Russland/Putin som truer med atomvåpen.
  Hva pønsker et tapende Nato på nå av falskflagg- operasjoner, for å ‘slå tilbake’ med atomvåpen ?

  Svar
 • Det som nå kan skje er det oppstår kriger og borgerkrig andre steder i verden som på feks Balkan, i Sentral-Asia og i Midt-Østen, og som er kriger og uroligheter hvor Russland kan bli tvunget til å involvere seg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 desember 2022 14:33

  Ukraina skyt ned alle russiske droner og rakettar. Likevel vert landet mørklagt. Pussig.

  Svar
  • Nei, de skyter ikke ned alle droner. Det rapporteres jo hele tiden at de ikke gjør det.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Paul Craig Roberts:

Pfizer visste om helse-konsekvensene av vaksinering. Derfor hemmelighold.

Forrige innlegg

WHO’ plan er grusom;

Infeksjonssykdommer planlagt fremover, som fører til verdenstyranni

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.