POSTED IN Norsk politikk, Olje-Energi, Sanksjoner

NRK formidler USAs versjon av virkeligheten

De ser vi av rapporteringen fra Venezuela.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

NRK og Venezuela.

Av Northern Light

NRK gjengir trofast det amerikanske utenriksdepartementets versjon når det gjelder Venezuela, som alle andre land USA ikke kontrollerer.

Wall Street bankkartellet vil svært gjerne ha sine folk i regjering i Venezuela, for landet har nesten en fjerdedel av verdens oljereserver, og det i USAs «bakgård». Wall Streets utøvende enhet, Washington, vil styrte Maduro-regjeringen, og innsette et marionett-regime, som selger oljen og rettighetene til utvinning av den til USA.

Sanksjonskrigen som er nærmest en total handelsblokade, væpning av «opprørere», finansiering av opposisjon og fargerevolusjoner, er alle kjente måter som USA bruker for å styrte lovlige folkevalgte regjeringer i land med ressurser Wall Street vil ha.

NRK som andre stats-kanaler vestlige land er overtatt av av den globale finanskapitalen, ved at de får noen av sine folk i ledende stillinger med ansettelsesmyndighet, som ansetter sine egne til de har sine folk i alle redaksjoner, og formilder det nyhetsbildet de vil det norske folk skal ha.

Når NRK formidler problemene Venezuela har uten å nevne sanksjonene landet blir påført av USA, da blir journalistikken løgnaktig. (Foto: iStock)

NRKs dekning av Venezuela er som det amerikanske utenriksdepartementet skulle ha diktert det.
Slik de har blitt presentert på Dagsrevyen de senere årene:


NRK: «Sykehus i Venezuela mangler kritisk utstyr til behandling og medisiner».
Hvordan skal Maduro-regjeringen kunne kjøpe inn det når USA sanksjonene forbyr land å eksportere medisinsk utstyr og medisiner til Venezuela?

NRK: «Maduro-regimet klarer ikke å sørge for nok mat til befolkningen».
Hvordan skal Venezuela klare det når USA forbyr land å eksportere såkorn, gjødsel, landbruks-maskiner og reservedeler til landet?

NRK: «infrastrukturen i Venezuela bryter sammen, Maduro-regimet opprettholder ikke vedlikehold og fornying».
Hvordan skal Maduro-regjeringen få det til, når USAs sanksjonskrig mot landet gjør at de ikke får importert reservedeler til telekommunikasjonsnettet, strømnettet, vannforsyning, avløpsnett, veinett, fly og jernbane?

NRK: «Millioner flykter fra Maduros regime, og inn i nabolandene».
Når USAs sanksjonskrig i flere år har hindret Venezuelas eksport og import nesten fullstendig, kan ikke landet brødfø hele befolkningen, og de mest ressurssterke som kan, forlater landet.

NRK: «Protestbølge i Venezuela-80 prosent av innbyggerne er fattige».
En del av Washingtons strategi; ødelegge økonomien i landet så mye at en majoritet av befolkningen til slutt tror det er Maduro-regjeringen sin skyld, og styrter den slik USA vil.

Kilde: Skriv «Venezuela, Maduro» i søkefeltet på NRK no, og trykk +nrk no.

Maduro holder stand, fordi en stor andel av befolkningen forstår at det er USAs sanksjonskrig mot landet som er årsaken til forholdene. USAs sanksjoner gjør at ikke Venezuela får eksportert sin olje, som var 97 % av eksportinntektene, og mangler derfor penger til å kjøpe inn sykehusutstyr, deler til infrastruktur og landbruk og oljeraffinerier, og må derfor kjøpe bensin fra utlandet. Også fordi USA og UK har frosset en del av landets utenlandsreserver.

Nå har Frankrike begynt å protestere mot USAs sanksjonskrig mot landet og Iran. President Macrons kontor: «Sanksjonene mot Venezuela og Iran må oppheves, og olje fra de to landene må tilbake på det internasjonale oljemarkedet». Selvfølgelig på grunn av den selvpåførte energi- situasjonen i Europa. Men Frankrike var ikke i mot USAs behandling av Venezuela før sprengningen av Nord Stream rørledningene.

Kan vendingen til en multipolar verden gjøre at Venezuela kommer seg ut av USAs jerngrep, så Maduro endelig kan få i gang oljeeksporten, som han vil skal være folkets eiendom, og fordele inntektene fra den til Venezuelas folk, slik som han ville når han ble president? Dette er det motsatte av globalisme. Wall Street, hovedsete for den globale storkapitalen, vil ikke oppgi å prøve å få eierskap til 1/4 av verdens oljereserver. Derfor må Venezuelas folk ennå en stund utholde den globalistiske finanskapitalen terror.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Kåre Magne
  1 mai 2023 11:05

  Takk Northern Light!
  Veldig viktig at dette blir belyst i en til tider voldsom media-propaganda rettet mot Maduro og Venezuela. Fra NRK hører jeg ofte hvor ille dette såkalte Maduro-regimet er og Maduro har vel fulgt mye av den samme linja som den tidligere presidenten Hugo Chavez, som også valgte å ta opp kampen mot maktsystemet og måtte ta konsekvensene av det. Bare et spørsmål Northern Light: Får ikke Venezuela eksportert noe av oljen sin på verdensmarkedet?

  Svar
  • Northern Light.
   1 mai 2023 12:47

   Det skulle ha stått:
   «USAs sanksjoner gjør at Venezuela ikke får eksportert mye av sin olje, som var 97 % av eksportinntektene».
   Ikke på langt nær så mye som før USAs sanksjonskrig mot landet, i 2015 var eksporten av olje på 1.8 millioner fat per dag, bare rundt 74% av kapasiteten, og i 2022 ned til bare 616 tusen fat per dag. I 2020 og 2021 begynte USA også å sanksjonere oljefraktrederier for å eksportere olje fra landet, som straff for å bryte sanksjonene mot Venezuela.

   Sanksjonene gjør at landets oljeraffinerier og installasjoner bare produserer en brøkdel av tidligere, fordi Venezuela ikke kan investere i infrastrukturen som gjør full produksjonskapasitet mulig. Med full kapasitet kunne eksporten blitt øket betydelig, og dermed inntektene til landet. Venezuelas oljereserver er enda større en antatt i forrige tiår, den er estimert til 304 milliarder fat.

   Svar
 • Asle Toje | Venezuela Spesial | Hvordan Kunne Det Gå Så Galt?
  https://www.youtube.com/watch?v=BzdDMtk5rV8

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Får et land besøk av «madame trøbbel», Victoria Nuland, da smeller det gjerne i ettertid.»

Det følger død i hennes fotspor.

Forrige innlegg

Hva skjer?

Krig og konsekvenser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.