POSTED IN Krig-fred

Drap av krigsfanger er ikke noe historisk nytt.

Men at noen land i dag unnlater å forfølge beviselig krigsforbrytelser er alvorlig.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Overgrep under krig av både sivile og militære motstandere har foregått til alle tider. Og det skjer på alle sider fordi det er mennesker som sloss under ekstremt følelsesmessig trykk. For at ikke militære og sivile skal utsettes for dette må det være regler som er strenge og som ikke minst må følges opp.

I Ukrainakrigen skjer også dette selv om våre medier bare rapporterer om russiske overgrep. Slike meldinger blir derfor en del av propagandakrigen, minst like mye levert for å sverte den mislikte siden enn for å orientere om det som skjer.

I Ukraina skjer en del krigføringen med leiesoldater fra en rekke ulike land og mishandling og dreping av sivile og militære motstandere skjer også. Jeg tror ikke noen av partene klarer å forhindre dette fullstendig. Ifølge meldingen under har drepingen av noen fanger angivelig vært utført av franske leiesoldater.

Men vil disse straffeforfølges for det de har gjort? Det mest alvorlige ved meldingen under er at Ukraina ikke straffeforfølger sine egne soldater som har begått forbrytelser.

Knut Lindtner
Redaktør

Forbrytelser begått av franske leiesoldater i Ukraina.

Fra Voltaire network.

The Russian Investigative Committee  har undersøkt påstander om krigsforbrytelser begått av franske leiesoldater i Ukraina.

De har identifisert franske leiesoldater blant de som var involvert i drapet på 25 russiske krigsfanger. De skal ha vært en del av Azov-bataljonen og den 92. brigaden til Ukrainas væpnende styrker. Undersøkelseskomiteen vil se nærmere på forholdene rundt hendelsen for så å stille de skyldige for retten.

Det skal være 8000 utenlandske leiesoldater ved den ukrainske fronten, for det meste polakker, amerikanere, canadiere, rumenere og briter.

Ifølge FNs høykommisær for menneskerettigheter , den østerrikske advokaten Volker Turk, rettsforfølger ikke Ukraina soldater som har begått krigsforbrytelser, selv om dette er dokumentert. Den franske kriminelle systemet straffer leiesoldat—deltakelse med 5 års fengsel og tap av borgerlige, sivile og familiære rettigheter (artikkel 436).

Leiesoldater, som vanlige soldater, kan også stilles til ansvar for tortur og mord på fanger. Straffen for dette er livstidsdom.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://www.voltairenet.org/article219227.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Nå skjer jo dessverre det samme på gateplan og i hverdagen i «demokratiet» , hvor statens leiesoldater plager og tvinger og banker sivilister, for ingenting, i norge i motsetning til i andre land vi liker å sammenligne oss med er det vel ikke så nødvendig for folk er så autoritetstro og feige at jeg spyr, for å ikke bære munnbind riktig eller noe, eller varsle om at sprøytene er gift, de foraktelige som fikk seg en uniform, og museflettene er vel så ufyselige som mannfolka, som faktisk har kraft til å stå imot fysisk trussel mot en fredelig borger. Om de er kledd i hvitt eller svart, uniformene er ansatte til å gjøre statens, ellers mister de jobben, og da blir det vanskelig å betale lån, kjøpte og uten verdighet. For det meste.
  Jeg tenker man kan finne på triks til beskyttelse hvis noen kommer p døra med anklager om feil-tenk:
  JULENS gullspray er sikkert dårlig for øyene, blind for øyeblikket, kanskje for alltid, og spark uniformen ned trappa og ut..

  Svar
 • «Lørenskogdrap» skriver nettopp NRK og Drammens skolebarn bekymrer meg mer enn Ukrainas skapte krise, vår skyld, forresten,
  men la klanene drepe hverandre i vilden sky, good riddance. Mindre kriminelle som ikke må fores i fengsel og kan tvinges synet på andre innsatte, helt fint, bare færre brente bygninger og biler, la dem utradere seg selv. Prima, fortsett med det.

  Svar
 • Grimelund
  1 mai 2023 13:01

  Russland ville heller ikke betale erstatning for drap på estlendere, latviere, litauere , polakker m.m. under krigen og 46 års okkupasjon. Da det ble en debatt om erstatninger russerne skulle betale for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Sovjetunionen som en juridisk tilhenger av Sovjetunionen sa Russland ved Mr. Sergei Krylow at Russland ikke kan bære noe ansvar for sovjetiske forbrytelser, fordi Russland under Sovjetunionens tid var utenlandsstyrt? Selv om russisk ble innført som administrasjonsspråk i 14 land i øst Europa så gjør alle okkupanter, kolonimakter og imperialister akkurat det samme. De lurer seg unna erstatning og ansvar enten det Frankrike, Russland eller andre.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Får et land besøk av «madame trøbbel», Victoria Nuland, da smeller det gjerne i ettertid.»

Det følger død i hennes fotspor.

Forrige innlegg

Hva skjer?

Krig og konsekvenser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.