POSTED IN Norsk politikk

Norske værhaner skal en høre på:

De viser alltid hvilken vei den politiske vinden blåser.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Donald Trump-CNN

Av Trygve Horgen

CNN har fått massiv kritikk fra storavisene i USA, for at de ga Trump taletid/tilgang til kanalen i forbindelse med et møte han hadde med sine velgere. 

Norsk presse fulgte som vanlig opp .

VG skrev (12/5: «Klappet og jublet for Trumps løgner»

Dagbladet skrev blant annet, samme dag: «Han følger ikke spillereglene og eier ikke skam»

 Ja, det er det som er hovedproblemet sett fra den etablerte maktens side. Det skal ikke komme ut noen annen fortelling enn deres, uansett hvor løgnaktig den er. (Krigen mot Irak og påstanden om at krigen i Ukraina var uprovosert er eksempler på dette.)  

Det han er mest kritisert og latterliggjort for er påstanden, som han i kjent Donald Trump stil framsatte, at:  

«Hvis han var president skulle han få slutt på krigen i Ukraina løpet av 24 timer.»  

Og tilhengerne jublet. 

Selvfølgelig er det ingen som kan få til våpenhvile eller slutt på krigen på så kort tid. Men essensen i denne påstanden, og det har hans velgere forstått, er at hvis presidenten i USA tok initiativ for våpenhvile/forhandlingsløsning i Ukraina, så ville dette etter all sannsynlighet bli en realitet. Dette er en oppfatning som deles av mennesker langt utover Donald Trumps velgerskare.

Dette er jo stikk i strid med makteliten som ønsker seg «evig krig», og derfor mener de at slike holdninger må bekjempes og latterliggjøres.

Hva de store motsetningene i USA vil føre til er vanskelig å si, men motstanden mot de enorme bevilgningene til krigen er økende.

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen Foto: Forsvaret.

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen kommenterte i samme avis (Dagbladet) om Ukraina, at krigen kommer til å vare lenge. Dette er helt i tråd med et notat fra CIA som kom for litt siden som konkluderte med at Ukraina neppe vil kunne vinne tilbake vesentlige deler av det okkuperte området på kort sikt.

Han sa videre: «Vesten må belage seg på å støtte Ukraina i uoverskuelig framtid» !! Dette er jo helt i tråd med «evig krigs-aktivistene» i våpenindustrien som vil sikre profitten sin i lang tid.

(Karlsen virker som en værhane for «makta» og værhaner bør man følge med. De viser alltid hvilken vei vinden blåser.)

Hva dette vil føre til er jo innlysende. Som vi har sagt tidligere, enorme økninger i utgiftene det militære og krigen på bekostning av viktige samfunnsoppgaver.  Bevilgningene på 75 milliarder kroner til Ukraina er bare begynnelsen. At « Krigshisser-partiene» på Stortinget vil støtte dette regner jeg med. Men om «våpengave-partiene» SV og Rødt vil gjøre det samme er jeg usikker på. Håper de kommer til fornuft.  

Trygve Horgen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «Ikke gjør som jeg gjør, men gjør som jeg sier» Iaktar man hva fredsprisvinner Obama i denne kontekst ser vi at han startet syv kriger under sin tid som president. Han snakket om fred. Trump startet ikke en krig. Han rustet ned. Han reiste til Nord Korea og hilste på Kim. Han fikk redusert arbeidsledigheten betraktelig. Han erklærte «krig» mot pedifili og menneskehandel! For meg blir det et stort tankekors hvorfor nettop en slik person blir latterligjort og svertet av våre «folkeopplysningsorganer»? Mens Obama’s grusomme handlinger blir priset.? Det blir tydelig at bankene og pengesystemet er avhengig av at det kontinuerlig kriges. Soldater tenk deg om hvem du kjemper for. Plakatene/parolene under Vietnamkrigen var: «We are tired of fight eing the rich man’s war!»

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  15 mai 2023 14:12

  «Å støtta Ukraina» er eit forførande uttykk. Realiteten er russarhat utan ende og evig norsk spionasje og krigføring mot Russland.

  Eit ljospunkt i dag er Bergens Tidende som skriv grundig og sakleg om den ferske boka «Spionkrigen» av Bård Wormdal.

  Norsk framferd overfor Russland er skammeleg. USA får fritt leide i Noreg til å førebu åtak på Russland. Politikarane våre veit lite, og vil helst ikkje vita.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  15 mai 2023 14:20

  Horgen har gode poeng om Trump/Obama, men er for mild med Raudt og SV. Begge desse partia gjer no just det Nato vil.

  Tinius-stiftelsen og Schibsted er meir radikale enn Raudt og SV.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stadig høyere CO2-innhold i luften, men iskanten beveger seg sørover.

Går vi mot kaldere klima?

Forrige innlegg

Larry Johnson:

Korrupsjonen herjer i FBI.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.