POSTED IN Endring av politikken, Norsk politikk

Norske politikere fortsatt på USAs auto-pilot etter Afghanistan.

Norsk utenrikspolitikk tar Washington seg av.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Etter USAs katastrofale Afghanistan-nederlag snues mye opp-ned. Men ikke i Norge.

Styrkeforholdet i verden er i svært rask endring nå. Dette gjenspeiles ikke i våre store medier og dermed ikke hos våre politikere som tror at de store mediene forteller sannferdig om det som skjer. Som karrierister er de dessuten avhengig av å ha meninger som ikke er alt for avvikende. I motsatt fall har mediene noe på dem som kan offentliggjøres når det passer. Og har de ikke noe så konstruerer de noe (Åslaug Haga-saken, Giske-saken eller Gerd-Liv Valla-saken).

Dermed blir det forestående valget relativt uinteressant for det dreier om mindre politiske kursjusteringer uansett hvem som vinner. Det dreier seg ikke om en kursomlegging, altså en politikk i en annen retning. Vi vil fortsette stort sett som før etter valget både innenrikspolitisk og ikke minst utenrikspolitisk. Her er kritisk tenkning totalt fraværende hos våre politikere.

Rockwell B-1 Lancer - Wikipedia
Dette er et offensivt bombefly som har prøvelandet på Ørlandet . Skal det stasjoneres fast på Evenes i fremtiden og dermed gjøre det nordlige Nordland om til et russisk atombombemål?

Men ledere i andre land som befinner seg i konfliktsoner kan ikke tenke slik. De må forholde seg til som skjer rundt dem. Til og med det reaksjonære diktaturet Saudi-Arabia har fingeren i den militære og politiske jorda og handler ut fra egeninteresse. USAs tillit svekkes over hele verden i disse dager. De er ikke å stole på skjønner mange. De handler hele tiden ut fra sine egeninteresser.

Da må andre også gjøre det – unntatt Norge. Vi har åpnet landet for atomubåter og atombombefly for USA og gjort oss til et russisk atombombemål på den måten. Nå retter russerne sine atombomber mot oss. Makan til dumhet og meningsløs solidaritet (med USAs elite) skal en leite lenge etter.

Men Saudi-Arabia, både kongen og alle prinsene ser i hvilken retning det nå bærer og handler deretter.

Knut Lindtner(redaktør derimot.no)

Saudi-Arabia signerer en militær samarbeidsavtale med Russland.

Etter å ha gjort en avtale om våpenproduksjonsrettigheter på 3 milliarder dollar fra Russland i 2017 og deretter trukket seg fra en avtale om å anskaffe S-400 anti-missilsystemer, signerte Saudi-Arabia 24. august 2021 en avtale om militært samarbeid med viseministeren for Forsvar, general Alexander Fomin i Moskva.

Selv om det eksakte innholdet ikke er avslørt, er det faktum at avtalen ble inngått etter seieren til den Den syriske arabiske republikk og i kjølvannet av Kabuls fall, det er en indikasjon på at Riyadh ikke lenger oppfatter maktbalansen i det samme som før ..

Husk at Pentagon etter nederlaget i Syria har til hensikt å forfølge Rumsfeld/Cebrowski -strategien for å ødelegge statlige strukturer i regionen, inkludert Saudi -Arabia.

En etter en har mange regionale aktører sluttet å betrakte USA som en beskytter, men som en overherre som ikke vil nøle med å knuse dem når den tid kommer.

Oversatt av Knut Lindner

Forsidebilde: Pablo García Saldaña

https://www.voltairenet.org/article213925.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Kanskje på tide at hele verden snur seg mot og setter søkelyset på den reelle fienden mot verdensfreden – Usrael? Kriger, revolusjoner, «farge»-revolusjoner, folke-utryddelser, flyktninge-kriser, mat-kriser, og nå også energi-krise og klima-krise. Alt kan spores tilbake til Washington, Pentagon og Israel, satt i gang for 300-klubbens «større» inntjening. Med på «laget» har de SNATO (Satanic NATO) som bomber og kriger i øst og vest (for å bringe fred og (Amerikansk) demokrati til folket?) ved hjelp av korrupte, idiotiske «politikere». Alt skjer for profitt, men dessverre ikke folkets profitt, folket må nøye seg med utslettet familie, ødelagte land, og ødelagte liv, mens de 300 ler hele veien til banken. Usrael kan ikke overleve uten krig og våpensalg, det er det de lever av. Å bare selge korn, kjøtt og grønnsaker gir visstnok ikke nok penger i kassa, våpensalg derimot…. Samt nå kan de tømme resten av verdens verdier ned i lommene mot bytte i «kvakksiner», 1 stikk til hvert menneske hver 3 måned, det blir penger av sånt, spesielt når du tar overpris på 1000 – 3000% kan man si. Da ikke noe sagt om hva disse «vaksinene» kommer til å gjøre med «pasientene» i fremtiden. Norge ut av SNATO, FN, WHO, EU(S) osv. NÅ! burde være et folkekrav i en påstått opplyst nasjon. Jeg ler!

  Svar
 • Knut Lindtner(redaktør derimot.no):
  «Dette er et offensivt bombefly som har prøvelandet på Ørlandet . Skal det stasjoneres fast på Evenes i fremtiden og dermed gjøre det nordlige Nordland om til et russisk atombombemål?»

  Knut, Ørlandet ligger ved ytre deler av Trondheimsfjorden i Trøndelag, rett nord for Trondheim!

  Og uansett fast stasjonering av dette spesielle bombeflyet, eller ikke. Ørlandet er i dag en US-militærbase der US-militære har fritt spillerom. Denne US-basen er derved nødvendigvis for lengst plottet inn som atombombemål. Blir det atomkrig mellom USA og Russland vil Ørlndet bli utslettet umiddelbart, sammen med de andre US-basene i norge. Takk til politikerne i Oslo for at de er opptatt av norges «sikkerhet»!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De sier det er frivillig.

12 år gammel gutt hjemsendt fra skolen. Nektet å ta koronatest:

Forrige innlegg

Når løgnene blir gamle.

Da blir de historie og de ansvarlige er døde.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.