POSTED IN Norge, Norsk politikk

Norges statsminister lurt i intervju med russiske spøkefugler:

Gahr Støre vil ha mer diplomati i Ukrainakonflikten, men er ikke optimistisk.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De russiske spøkefuglene Vovan og Lexus

Hva spøkefuglene klarte å lokke ut av den norske statsministeren om Ukraina, Nord Stream, etc. 

De russiske spøkefuglene, som nettopp har offentliggjort sin samtale med Robert Habeck, har nå også offentliggjort en telefonsamtale med den norske statsministeren Jonas Gahr Støre, som er av politisk interesse.

Av Thomas Röper, Anti-Spiegel

Jeg har allerede flere ganger rapportert om de russiske spøkefuglene Vovan og Lexus, og for noen uker siden intervjuet jeg dem også, du finner intervjuet her. Parhestene har spesialisert seg på å gjennomføre telefonsamtaler med berømte personer under falske navn. Disse telefonsamtalene er ofte veldig avslørende, for når for eksempel sjefen for Den europeiske sentralbanken, Lagarde, tror at hun snakker med den ukrainske presidenten Zelenskyj, snakkes det åpent om ting som normalt ikke er ment for offentligheten.

De har nå nylig offentliggjort sin telefonsamtale med Robert Habeck, som også har skapt bølger i tyske medier. La meg nevne, som en teaser, at dette også vil være tema på søndag i Anti-Spiegel-TV, og at vi der vil vise et kort intervju med en av spøkefuglene om telefonsamtalen med Habeck.

Dagen etter at de hadde offentliggjort samtalen med Habeck, offentliggjorde de nok en telefonsamtale, denne gangen med den norske statsministeren Jonas Gahr Støre. Jeg vil her gjengi innholdet, videoen med samtalen finner du på slutten av artikkelen.

Gahr Støre om Ukraina

Selv om den norske statsministeren Gahr Støre offisielt gjentar parolen om «å støtte Ukraina så lenge det er nødvendig», er han egentlig av en annen oppfatning. Under telefonsamtalen trodde han, i likhet med Habeck, at han snakket med formannen for Den afrikanske union, og da kom han med uttalelser som lød ganske annerledes enn dem han møter pressen med.

I telefonsamtalen snakket Gahr Støre ikke om den «ukrainske motoffensiven», men han brukte samme formulering som russiske politikere – noe som ikke er uten en viss ironi. Han snakket om den «såkalte» offensiven, noe som viser at han har forstått at den ukrainske offensiven har vært mislykket og ikke fortjener denne betegnelsen.

Dessuten tok han til orde for forhandlinger, han ønsket mer diplomati, men han sa også at han ikke var optimistisk med hensyn til dette.

Vovan og Lexus

Gahr Støre om episoden med nazisten i det kanadiske parlamentet

Episoden med den ukrainske Waffen-SS veteranen  i det kanadiske parlamentet i anledning Zelenskyjs besøk for en tid tilbake var også et tema i samtalen. Den angivelige sjefen for Den afrikanske union tok opp saken og knyttet den til Ukraina.

Men det ville ikke Gahr Støre være med på, han betegnet det som en kanadisk blemme, dette mente han var Canadas problem. Han ønsket ikke å koble dette til dagens Ukraina og Ukrainas dyrking av Waffen-SS soldater som nasjonalhelter.

Gahr Støre om å levere kampfly

Den angivelige sjefen for Den afrikanske union spurte Gahr Støre også om leveransen av F-16 kampfly til Ukraina, som mange vestlige land har varslet. Gahr Støre var ikke optimistisk med hensyn til om dette vil utgjøre en forskjell på slagmarken, da det tar for lang tid å trene opp pilotene. Han sa at Norge selv nesten ikke har noen F-16 fly igjen lenger etter at landet har gått over til F-35 og solgt nesten alle sine gamle F-16 fly til Romania. Men om Norge fremdeles skulle ha enkelte F-16 fly, utelukket han ikke at de ville bli overlevert til Kiev.

Gahr Støre om sprengningen av Nord Stream

Den angivelige sjefen for Den afrikanske union spurte så Gahr Støre om sprengningen av Nord Stream, som har utløst en verdensomspennende krise i energimarkedene. I den forbindelse spurte han Gahr Støre om hans mening om artikkelen til Seymour Hersh, hvor Hersh beskylder den amerikanske regjeringen for å ha sprengt Nord Stream-rørledningene med assistanse fra Norge. Det benektet naturligvis Gahr Støre, og han hevdet at Hersh’ artikkel inneholder flere feil, riktignok uten å nevne noen.

Er ikke et evt. ukrainsk angrep på rørledningen i Østersjøen først og fremst et angrep på Nato?

Den angivelige sjefen for Den afrikanske union spurte også Gahr Støre om – i tilfelle Ukraina har sprengt rørledningene – det ville bety at Ukraina har angrepet NATO. Den norske statsministeren likte ikke dette spørsmålet og tok i bruk den vanlige unnskyldningen om at han ikke ville spekulere, men avvente Sverige, Danmark og Tysklands offisielle undersøkelser.

De nervøse fingerbevegelsene

De russiske spøkefuglene la i videosamtalen merketil at visse spørsmål så ut til å gjøre den norske statsministeren Gahr Støre synlig nervøs, noe som kom til uttrykk ved at han plutselig fiklet rundt med pennen sin da han svarte på enkelte spørsmål – for eksempel om Nord Stream – mens han virket langt mer selvsikker når han svarte på andre spørsmål.

Men det kan du jo bedømme selv når du ser videoen. Her er en lenke til den engelske versjonen av videoen.

Oversatt av Rune G

Forsidebilde: Wikipedia

Artikkelens nettadresse: Was die Pranker dem norwegischen Ministerpräsidenten über die Ukraine, Nord Stream und mehr entlocken konnten – Anti-Spiegel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Bare en liten tanke, jeg har vært mye i det # engelsk # språklige afrika. For det første, det er mange som har 2 og 3 morsmål bla engelsk. Jeg har ikke møtt et menneske i den regionen som har snakket engelsk med russisk aksent! Mulig i det # fransk# språklige afrika?
  Kanskje de snakker engelsk med russisk aksent i Frankrike? Spørr Jonas’en !
  Har disse skøyerene ringt fra Russland rett til statsministeren? Noen vil si at pranksterne har et avansert mobilsystem, men det har også pst!!
  Når jeg som nordmann ringer fra et sted i øst europa til Norge blir jeg automatisk avlyttet av pst, har jeg blitt fortalt.
  Den politiske elite rundt omkring står nærmest i kø for å snakke med disse pranksterne, hva er dette for noe?

  Hvem lurer hvem her?

  Svar
 • Langnese er mindre begavet, ikke så vanskelig å lure han.

  Svar
 • Saken Silver Blaze , Les Jonas Gahr Støre;

  Scottland Yard : Er det noe annet du retter oppmerksomheten til.
  Sherlock Holmes : Den merkelige hendelsen med hunden ( Les ,norsk etterretning )
  Scottland Yard : Men hunden ( Les ,norsk etterretning )
  gjorde ingenting.
  Sherlock Holmes: Det var den merkelige hendelsen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Disse 4 hører du aldri om.

Det er beviset på NRKs ensidighet?

Forrige innlegg

I Myanmar vokser opprøret.

Hva gjør Kina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.