POSTED IN Norsk politikk, Russland

Norge sår vind på Svalbard:

Risikerer storm i Barentshavet. Russland truer med å si opp delings-avtalen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Russlands parlamentsleder ber parlamentet vurdere skrinlegging av delings-avtalen med Norge.

Av redaksjonen

Hvis den norske regjeringen tror de slipper unna provokasjonen ved at de nektet Russland å levere matforsyning til bosettingen på Svalbard, kommer det allerede nå et svar fra parlamentslederen i det russiske Dumaen. Ifølge Reuters sier han at Russland kan svare med å si opp delingsavtalen med Russland i Barentshavet.

Avtalen ble undertegnet i 2010 etter lange forhandlinger og hadde som formål å få slutt på uoverensstemmelser mellom Norge (Nato-medlem) og Russland i Barentshavet.

Nå ber lederen for statsdumaen, Vyacheslav Volodin, om at lederen for Statsdumaens internasjonale komite Leonid Eduardovich Slutsky ser nærmere på saken.

Hvis det skjer er det en katastrofe for Norge og det vil skape en svært spent og uholdbar situasjon i Barentsregionen for alle parter.

Men Norge er et lite land og vi er ikke tjent med høyspenning overfor vår store nabo i øst, tvert imot. En spent situasjon er det bare USA som er tjent med, men så langt ser det ut til at Norge handler på vegne av USAs interesser og ikke våre nasjonale.

Barentshavet er et svært følsomt område for Russland av en rekke grunner. Her er porten til store naturressurser både på land og unser havet, men Russlands store flåtebase i Murmansk ligger ved dette havet.

Forsidebilde: Irina Shishkina

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Det har vel ikke på noe tidspunkt fremstått mer tydelig, at den norske lovgivende forsamling er en gjeng quislinger – i forhold til sitt eget land og folk, m.a.o. de individene disse s.k. ‘politikerne’ er de facto satt til å tjene! . . .

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mink ble avlivet uten grunn

Mette Frederiksen og elefanten i rommet

Forrige innlegg

Stortinget har frasagt seg styringen

Kraftselskapene tømmer vannmagasinene med viten og vilje!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.